Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 09:55, 29 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu ja gdzieś w czerwcu pobrałam dwie gałązeczki berberyska takie z piętką dałam w ukorzeniacz i do ziemi w doniczce i pod woreczek. Z tych dwóch sadzoneczek jedna puściła korzonki, po wsadzeniu w grunt opadła z listków , a teraz puściła na jesień nowe listki czyli żyje. Ale ma z 5 cm wysokości Czyli się jednak da 50% sukcesu

Może się i da ,ale jak piszą do łatwych to nie należy.chyba dam sobie spokój z tymi gałązkami .Jak cos to kupię jeden czy dwa i już
Dobrze ,że ci się udało.A może z ciekawości , na wiosnę spróbować. Też z dwoma gałązkami
Mój ogród pod górkę... 09:45, 29 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Tak mnie wzięło na wspomnienia
Marzec

Październik

Świetne porównanie! Pół roku a jaki ogród dojrzały
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 09:45, 29 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A u mnie cała bordowa, ale gubi.

Danuś, a gdzie Ty masz posadzoną Royal Burgundy?
U mnie też wybarwiła się pięknie, choć znacznie szybciej. /Terminowo tak, jak Amanogawa/
Wczoraj opadły ostatnie liście, ale w zeszłym tygodniu moja Royal B. wyglądała tak:

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:31, 29 paź 2015

Do góry
Szefowa potwierdziła moje przypuszczenia, że mój miłorząb nie za bardzo nadaje się na soliter, bo będzie zbyt szeroki...

Posadziłabym w tym miejcu grujecznika, ale pewnie nie da rady w pełnym słońcu Żałuje

Chodzą mi po głowie jeszcze:
grab formowany na bonzaj - ktory nawiązywałby do żywopłotu grabowego

magnolia parasolowata - ale intuicja mi mówi, że zbyt duża i przysłoni wszystko z tyłu

jałowiec hortsnam - tylko podoba mi się jego obecna miejscówa, to po co go przesadzać?

liliak w formie piennej - dekoracyjny tylko przez miesiąc, to chyba się nie nadaje

Ktoś ma jakieś propozycje?

Chodzi o to miejsce, 6 m od rabaty (z tyłu widać krzewy, których tam nie powinno być, muszę zrobić przechowalnik, a nie upychać, bo to sensu nie ma)

Ogród z platanem. 09:29, 29 paź 2015

Do góry
Pokażę jaki prezent ostatnio dostałem

Agave americana 'Mediopicta Alba'
Malutka sadzonka, ale cieszy jak nie wiem co! Osoba od której ją dostałem twierdziła, że niezbyt ładna, ale mi się podoba
Tu ma być ogród :) 09:17, 29 paź 2015

Do góry
Ambrowiec - rósł w donicy, liczę, że jak teraz będzie miał swobodę to się zagęści.

I graby Fastigiata

Pomiędzy nimi miejsce na ścianę wodną

Tulipanowiec

Jak nazywa się to drzewko i czy ono choruje? 09:06, 29 paź 2015

Do góry
Czy ktoś wie jak nazywa się to drzewko na zdjęciu? Dostałam je latem tego roku niestety nie było na nim nazwy, wsadziłam je blisko linii średniego napięcia i nie wiem czy nie powinnam go przesadzić bo może to jakaś odmiana wysokiego drzewa, które później będę musiała usunąć bo będzie wrastać w kable, a tego bym nie chciała. Boję się też że ono choruje bo pojawiły się na nim brązowe igły. Z góry dziękuję za pomoc.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:03, 29 paź 2015

Do góry
Od poniedziałku w ogrodzie działałam, teraz trzeba odpocząć do kolejnego poniedziałku. Przy okazji rodzinne święto, wizyty u zmarłych bliskich i zaduma w blasku świec.

A dziś odkurzanie kątów, podlewanie kwiatków smętnie oczekujących na łaskawe me spojrzenie i ogarnięcie kuchennych regałów.

Życzę szybkiego uporania się z obowiązkami i znalezienie czasu na buszowaniu w Ogrodowisku.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:59, 29 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
No i poczyniłam Tadam rabata gotowa Sadzilam do światła przez kilka dni na raty bo w dzień nie było kiedy. Narazie wszystko malutkie ale jak podrośnie będzie szał. Bardzo dziękuję Nawigatorko za pomysł. A w te carexy jak bym wsadziła czosnki główkowate ?

Świetny efekt będzie jak trawy się rozrosną! ID szybko przyrastają to w następnym sezonie będzie już szał
Ranczo Edy 08:55, 29 paź 2015

Do góry
Późno miałaś być, ale chyba zasnęłaś po drodze.
Ale dziś znowu słoneczko, tylko ja po trzech dniach galopady po ogrodzie dziś zwalniam i przechodzę na trucht.

Trzeba odkurzyć kąty w chałupie. Miłego dnia, Edytko!
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:49, 29 paź 2015

Do góry
Pani w Lecznicy dla Dzikich Zwierząt powiedziała, że uaktywniają się te jeże które muszą nabrać tłuszczyku przed zimą i poszukują jedzonka. Jeż jak zapadnie w hibernacje z za małymi zapasami to się z niej nie wybudzi.
Vet zostawiła młodego w Lecznicy. Ważył 450 gr. czyli za mało aby przeżyć zimę. Będą go dokarmiać jakiś m-c i wypuszczą na wolność.
Chciałam się nim zaopiekować ale Pani powiedziała że u nich mu będzie lepiej.

W Lecznicy mają specjalny box dla jeży i jest ich tam ok. 20 szt.

młoda się popłakała że jeża zostawiamy ale w końcu dała się przekonać
Jeże w naszych ogrodach 08:31, 29 paź 2015

Do góry
Vet zostawiła młodego w Lecznicy. Ważył 450 gr. czyli za mało aby przeżyć zimę. Będą go dokarmiać jakiś m-c i wypuszczą na wolność.
Chciałam się nim zaopiekować ale Pani powiedziała że u nich mu będzie lepiej.

W Lecznicy mają specjalny box dla jeży i jest ich tam ok. 20 szt.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:08, 29 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Maj

Ja chcę w maju spacerować Pozdrawiam Aniu, zaglądam na bieżąco dzisiaj ślad zostawiam.
W oflisowym ogrodzie 07:57, 29 paź 2015

Do góry

Dynia

W tym roku warzywnik zmienił miejsce

Leśne Wzgórze 07:49, 29 paź 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ostatnie już zdjęcia z dzisiejszego dnia

a mnie to niezmiennie zachwyca ten wypielęgnowany trawniczek w pod takimi drzewami
Ogród niby nowoczesny ale... 07:42, 29 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

MAdzik, bo nie chce mi sie szukać co to za trafka przed gabionem?
Wokół Anatola 07:38, 29 paź 2015

Do góry
dusiaka napisał(a)

nie pamiętam nazwy

molinia caerulea ''Variegata''
Ogród niby nowoczesny ale... 07:34, 29 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Madziula czy Twoje ID żółkną? Na zdjęciach piękne zielone bez żadnych jeseinnych oznak
Perukowiec - Cotinus coggygria 'Royal Purple' 06:43, 29 paź 2015

Do góry
Wczoraj je rozsadzilam, ale chcialabym z tylu posadzic tuje, bo jednak perukowiec pozno puszcza liscie.Metr wystarczy?Wiec ze rosna do ogromnych krzewow-sasiedzi maja taki 4 metrowy przynajmniej.Ale swoje chce ciac silnie.By byly geste. Krzaki po bokach tez beda wykopane .Ale perukowce bym chciala zostawic, tylko przesadzic, bo sa naprawde piekne.Co roku je rozsadzam, by latwo bylo je przesadzic na miejsce docelowe.Maja 3 lata i sa co roku ciete. Tak sie rozrosly, ze znow je rozsadzilam.

W oflisowym ogrodzie 02:17, 29 paź 2015

Do góry
przedstawiane zdjęcia są historyczne

Aktualne uzupełnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies