Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:35, 09 maj 2018

Do góry
Ren ale szał!!!
Pięknie wyszło!
Cieszę się, że mam w tym swój mały udział
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:50, 09 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
też bym chciała mieć odpindolone

No tak to jest właśnie z tym zapałem i u mnie W tamtym sezonie mimo iż wszystko było młodsze to takie bardziej żywe i piękniejsze a teraz przez ta susze to takie ususzone to wszytsko. Krzysztofów w Ice Dance chyba nie będzie tzn. Krzysztofy już pękają a Ice Dance nie zdążyły odbić po cięciu wiosnnym. U mnie stipy też dużo wymarzło. Zastanawiam się czy nie wysiać teraz jeszcze bo mam jakieś nasiona.

Żal lawendy Ale na pewno znajdziesz równie piękny zamiennik tam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 09 maj 2018

Do góry
też bym chciała mieć odpindolone
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:36, 09 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
popieram ciekawa jestem co z lawendą

Jakaś niemoc jest we mnie w temacie zdjęć. Nawet robiłam ze dwa razy ale w tym roku zimą coś mi mocno żarło kępy bylin w wielu miejscach, teraz albo wystają same kikuty, albo budzą i padają bo brak im korzeni.
Lawenda... powoli wyrywam i zrobię z niej ognisko niestety- to tez z lekka rozbraja z zapału.
Stipa też wymarzła, zbierają się sadzonki od dobrej duszy.
Także mam wrażenie że nie ma wiele do pokazania.
Do tego jest strasznie sucho tak, że rosliny kwitna po 3-5 dni zamiast 3 razy tyle.
kamasja zakwitła w niedzielę, dziś już kończy.
M robi taras w cieniu, więc w najładniejszej części wiosennej- w lasku są wykopki i betoniara i szalunki i cały bajzel faceta w akcji ( choć stemple wylał równiuteńko,aż miło)
A poza tym mam awarię laptopa, a do starego kompa nie umiem wsadzić karty z aparatu.... niezły ze mnie 'dekiel'
Ale wstawię kilka fotek, na których nie wchodzą w kadr cudne zwłoki lawendowe lub inne równie piękne widoki.

To sobie pojęczałam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:27, 09 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Seslerii nie dawałabym gnojówki, musi się ukorzenić a nie od razu w zielone iść. Poza tym za 3 lata już będziesz miała kulę seslerii (jesiennej). Heufleriana też rośnie szybko - za szybko. Fajny ten element ożywienia kostki. Ola ma korytka cortenowe na rojniki - fajny trend.

Fajna była decyzja z położeniem kostki na nowo, jest lepiej. A w ułożeniu kul - widzę rękę Magnolii? U mnie też układała, choć ja nie umiałam sobie wyobrazić rozstawu i za chwilę trzeba będzie jakąś wyrzucić.

Fajnie Ewunia, że jesteś Także posłucham doświadczonej ogrodniczki i nie będę w tym sezonie niczym nawozić nowych traw. Miło mi że podoba Ci sie "element ożywienia".
Czuję sie naprawdę dobrze z tymi prostymi liniami ... ciesze się, że sie odważyłam na tą zmianę
Rozrzucone kule oczywiście zaproponowała magnolia ... chociaż muszę przyznać że trochę potańczyłam z tymi kulkami zanim uzyskałam ostateczny kształt
Chciałabym podkreślić że magnolia bardzo mi pomogła przy zmianie tego miejsca i dziękuję jej bardzo bardzo bardzo za tą bezinteresowną pomoc, za zaangażowanie i poświęcony czas ... i za cierpliwość...i za roślinki. Martuś jesteś kochana Buziaki serdeczne
Ogród Mirelli 11:09, 09 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Magnolia Sunsation przepiękna!!!
Kalinowe kuleczki też uwielbiam.W tym roku kalina u mnie też pięknie kwitnie.

Moja kalina od ubiegłego roku dużo urosła. Żałuję tylko, że nie zgrała się kwitnieniem z iryskami. Zawsze razem kwitły, a w tym roku iryski się spóźniają, a szkoda. Zobacz jak ładnie wyglądała z iryskami w zeszłym roku

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:57, 09 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
hej dziewczyno!
Opalona?
Odpoczęta?
Wygrzana i wykochana?

Odpindolone masz, jak pisze ee-tam - jeśli to pochwała a nie przekleństwo, to się przyłączam

Magnoliu a co słychać u Ciebie w ogrodzie ? Zdjęcia bardzo mile widziane Pozdrawiam
Ogród z rzeźbą 00:46, 09 maj 2018

Do góry
Zasmuciły mnie Twoje słowa cyt "jak zlikwiduję koło z rzeźbą"
Ufam, że znajdziesz dla niej nowe godziwe miejsce.
Przeczytałam, że magnolia pada, że kamienie Cię denerwują - rozumię.

Czytam o zmianach, które u Ciebie zawsze są interesujące. Raczej Ci nic nie doradzę, bo jestem w tym kiepska. W każdym razie jaki wariant wybierzesz to wiem, że będzie ładnie
Ogród z rzeźbą 23:16, 08 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Czy ja dobrze wyczytałam że chcesz koło z rzeźbą zlikwidować? Nie możliwe. Coch chyba źle przeczytałam.

Aniu, dobrze przeczytałaś. Ale nie obawiaj się, rzeźba absolutnie nie zniknie z krajobrazu, będzie przeniesiona. I to już postanowione. Magnolia zdycha, ta wyspa mnie denerwuje, te kamienie mnie denerwują.
Ogród Mirelli 22:08, 08 maj 2018

Do góry
Magnolia Sunsation przepiękna!!!
Kalinowe kuleczki też uwielbiam.W tym roku kalina u mnie też pięknie kwitnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:18, 08 maj 2018
Do góry
magnolia napisał(a)
hej dziewczyno!
Opalona?
Odpoczęta?
Wygrzana i wykochana?

Odpindolone masz, jak pisze ee-tam - jeśli to pochwała a nie przekleństwo, to się przyłączam

odpinkolone a odpindolone ...to jest róznica w odbiorze ? bo nie wiem

ja tylko zachwyty zostawiam ....wisiałam z jezorem na bramie ...bo kokonia w wielkim swiecie na baletach była
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:14, 08 maj 2018

Do góry

Tu na dole, na tle trawy magnolia od Kasi. w drugim wcieleniu.

Wszystkiego po trochu 11:09, 08 maj 2018

Do góry
Dla Agaty magnolia Galaxy, na nowo tworzonej rabacie w lasku, a właściwie już nie lasku bo były same świerki, wycięte, teraz sadzę tam Rh, z własnych ukorzenionych pędów, ale też Nowa Zembla kupiona, zdobyczny NN uratowany przed zagładą

Galaxy

NN

to ta rabata Za kilka lat będzie już co pokazywać, na razie b skromnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:15, 08 maj 2018

Do góry
hej dziewczyno!
Opalona?
Odpoczęta?
Wygrzana i wykochana?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:24, 08 maj 2018

Do góry
Za garażykiem rh które chorowały na ogrodzie, magnolia która też dostała ostatnią szansę i przeżyła i azalia która była za duża na pomarańczową
zrobił się energetyczny zakątek

próba złapania wszystkich kolorów w jeden kadr

Rododendronowy ogród II. 21:45, 07 maj 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, magnolia o którą u mnie pytałaś to Yellow Bird

Bardzo ładna , dziekuje.
Ogród Mirelli 19:30, 07 maj 2018

Do góry
elka_ napisał(a)

Pięknie! Magnolia cudna.
A to białe kwiecie to jakaś tawuła?

Elu nie uwierzysz, ale ostatnio o Tobie myślałam i próbowałam sobie przypomnieć nazwę Twojego wątku
Miło, że do mnie zaglądasz
Białe kwiecie to tawuła
Ogród Mirelli 19:24, 07 maj 2018

Do góry
alis napisał(a)
Mirelciu, odpisałam u siebie

Piękne wiosenne kadry, magnolia śliczna.
Moja w tym roku pierwszy raz od 4 lat miała kwiaty A już zapowiadałam jej eksmisję

Alicja ja moim dwóm też zapowiedział skasowanie, daje im jeszcze dwa lata. Od czterech lat kwitną trzema kwiatami
Ogród Mirelli 19:21, 07 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Skromne fotki bardzo mi się podobają .......a połączenie klona z tulipanami perfekcyjne ....pamiętasz może co ta za odmiana tulipanów ?

Ps magnolia też cudna ..... trochę brak mi szerszych kadrów

Tulipany kupowałam jako Princess Irene. Wydaje mi się, że są ich dwie odmiany. Mam te same, ale różne Wygoogluj sobie to będziesz wiedziała o co mi chodzi tzn.zobaczysz ich dwa rodzaje
Ogród Mirelli 19:13, 07 maj 2018

Do góry
wiunia napisał(a)
Mirella przecudna magnolia! Zachorowałam na taką! Tulipany też przepiękne

Wiunia zarówno magnolia jak i tulipany już przekwitają. Teraz czekam na rh. Dzisiaj dwa dokupiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies