Mariposa
21:03, 17 lip 2018

W ogromnych bólach powstał wstępny projekt pierwszej rabaty - kwaśnej. Jestem pewna, że z Waszą pomocą udoskonalę go - kopanie mi chyba wychodzi, ale projektowanie to nie bardzo
Mam nadzieję, że ten rysunek jest wystarczająco czytelny, bo średnio czuję się w programach do projektowania ani nawet graficznych
Th - tuja Aureospicata
SS - sosna Scherina Wiethorst
CL - cyprysik Lawsona Ivonne
M - magnolia Daphne
B - borówki
AN - rododendron Album Novum
HU - rododendron Helsinki University
R - rododendron Rasputin
PW - rododendron Percy Wiesman
AzCh - azalia Chanel
AzKR - azalia Kermesina Rosea
Ro -azalia Rosinetta
Św - świerk Nidiformis (albo sosna Mops)
Cgr - cyprysik groszkowy
F - funkia Pilgrim
Ż - żurawki - Electra i Palace Purple
W - wrzosy
Nie ma tu cienia na razie, niestety, mam nadzieję, że różaneczniki sobie poradzą - ew będę cieniować na początku.
Z rododendronów must have jest Percy Wiesman i Rosinetta - zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia (najwyżej będę okrywać, chuchać i dmuchać, ale muszę je posadzić!). Te większe azalie nie muszą być akurat takie, choć podobają mi się. Największy problem mam z zielonym tłem i osłoną - nie wiem, czy Th Aureospicata i cyprysik Lawsona to dobry wybór (tujek to ja w ogóle nie lubię, ale nie mam pojęcia, co tam nie za dużego posadzić, a tuje można w pewnym momencie ograniczyć wzrostowo).
Otwieram dyskusję
Czekam na wszelkie uwagi, nie obrażę się za żadne połajanki (przecież wiem, że projektant ze mnie jak z koziej .... trąba

Mam nadzieję, że ten rysunek jest wystarczająco czytelny, bo średnio czuję się w programach do projektowania ani nawet graficznych

Th - tuja Aureospicata
SS - sosna Scherina Wiethorst
CL - cyprysik Lawsona Ivonne
M - magnolia Daphne
B - borówki
AN - rododendron Album Novum
HU - rododendron Helsinki University
R - rododendron Rasputin
PW - rododendron Percy Wiesman
AzCh - azalia Chanel
AzKR - azalia Kermesina Rosea
Ro -azalia Rosinetta
Św - świerk Nidiformis (albo sosna Mops)
Cgr - cyprysik groszkowy
F - funkia Pilgrim
Ż - żurawki - Electra i Palace Purple
W - wrzosy
Nie ma tu cienia na razie, niestety, mam nadzieję, że różaneczniki sobie poradzą - ew będę cieniować na początku.
Z rododendronów must have jest Percy Wiesman i Rosinetta - zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia (najwyżej będę okrywać, chuchać i dmuchać, ale muszę je posadzić!). Te większe azalie nie muszą być akurat takie, choć podobają mi się. Największy problem mam z zielonym tłem i osłoną - nie wiem, czy Th Aureospicata i cyprysik Lawsona to dobry wybór (tujek to ja w ogóle nie lubię, ale nie mam pojęcia, co tam nie za dużego posadzić, a tuje można w pewnym momencie ograniczyć wzrostowo).
Otwieram dyskusję

Czekam na wszelkie uwagi, nie obrażę się za żadne połajanki (przecież wiem, że projektant ze mnie jak z koziej .... trąba