Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 20 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)
mówisz i masz

edit. Poli jakbyś tak mogła mi skrobnąć w dużym skrócie jak obsadziliście pergolę w ziemi? jakieś zabetonowane kotwy? nie widzę nic takiego

Dzięki wielkie Chce werbenę w wysokich trawach

Reszta poszła na mess...
Lawendowy zawrót głowy 13:30, 20 cze 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Powojnik u mnie po pierwszej zimie . W marcu scielam go do prawie zera . W kwietniu liście I powoli pnie się gore. W maju zawiazuje paki kwiatowe w czerwcu kwitnie . W tym roku wszystko spóźnione wiec może i wcześniej by chcial ale pogoda nie pozwalała.

Ekspertka od traw jest Polinka ). Ja tylko wyrywa łam z trzy letnich kęp dużych bez najmniejszego problemu odrosty dla dziewczyn )) nie trzeba wykopywać trawy wystarczy mocniej pociągnąć kilka trawek z boku ))

ta informacja mnie bardzo satysfakcjonuje, muszę zobaczyć gdzie nabyć powojnik i zabrać się za ID
Lawendowy zawrót głowy 12:40, 20 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
ten Twoj powojnik do mnie mowi kup mnie - możesz mi napisac kiedy zaczyna kwitnąć miec liscie zby bylo go widać ?

Jolu czy mi sie wydawało czy rozmnażałaś trawki ID ? jeśli tak to czy te odrosty można jako tylko urwać czy trzeba wykopywać cała trawę ?

Powojnik u mnie po pierwszej zimie . W marcu scielam go do prawie zera . W kwietniu liście I powoli pnie się gore. W maju zawiazuje paki kwiatowe w czerwcu kwitnie . W tym roku wszystko spóźnione wiec może i wcześniej by chcial ale pogoda nie pozwalała.

Ekspertka od traw jest Polinka ). Ja tylko wyrywa łam z trzy letnich kęp dużych bez najmniejszego problemu odrosty dla dziewczyn )) nie trzeba wykopywać trawy wystarczy mocniej pociągnąć kilka trawek z boku ))
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:07, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

KupujJest rewelacyjna!

też kocham
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:42, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Kocham!!!
Może w następnym roku i u mnie będzie taki łan jak podrosną Gracki
Leżaki zakupiłam podobne do Twoich Dzięki za opinię!
wygodne?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:10, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Twoja skarpa może być przykładem, że ciężka praca popłacaBrawo Sylwik! Bo wszyscy wiem, że skarpy to niełatwy temat...
Ładna elewacja!

Dziękuję Polinko! niestety to tylko fragment skarpy reszta w póżniejszym terminie,ale przynajmniej wiem co u mnie w tych trudnych warunkach da radę !
Pogubiłam się po drodze... 16:02, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Zachwycające ujęcia! a w szczególności te fiolety podbiły moje serce
Masz talent Amelko.
he he nie zaprzeczę się rozwijam w temacie ale ogrodowo leżę i kwiczę w tym roku dałam mu w tym roku wolną rękę robi sobie co chce
Podmiejski ogródek 15:10, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha u mnie w wiaderku skrzyp nie robi jakiegoś tam wielkiego smrodu, problem pojawia się przy oprysku

Gnojówkę ze skrzypu do podlewania używamy od sierpnia jak już nie używamy pokrzywy, która ma dużo azotu. Jeśli ktoś ma teraz w nadmiarze skrzyp to można łączyć z pokrzywą.
Oprysk gnojówką skrzypową używamy do chorych, zabiedzonych roślin ale również wykazuje działanie coś na zasadzie stymulatora wzrostu.

Łączę co się da. Akurat skrzypu mam najmniej, ale pokrzywa, wrotycz, czarny bez - co wpadnie pod rękę.

Nie wiem, czy gnojówkę można zepsuć.

Do wiadra pcham zielska ile wlezie, nie patrzę na wagę.
Jak rozcieńczam, to też bardziej w proporcji 1/5 niż 1/10. Potem podlewam z konewki tylko trochę, resztę uzupełniam ze szlauchu.
Nie mam pojęcia, czy ostatecznie rośliny dostają to co trzeba. Z pewnością żadnej nie spaliłam, ale czy odżywione są prawidłowo - trudno powiedzieć.
W każdym razie trawki przyrastają ładnie. Z kwitnieniem trochę gorzej

Czy jest na sali Toszka?

Bo mam zapytanie cisowe. Podejrzewam, że na jednym hicksii mam sadzaka - taki czarny, suchy nalot. Na forum wyczytałam, że radziłaś pryskanie roztworem mocznika - dobrze pamiętam? I że to już ostatni dzwonek na ten oprysk.
Jeden raz wystarczy? Kiedy będę wiedziała czy zadziałał, czy też trzeba zastosować topsin? A może PW wystarczy?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:21, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ogłoszenie!

Jeśli ktoś ma nadmiar werbeny to z wielką chęcią przyjmę kilka sadzonek do ogrodu
mówisz i masz

edit. Poli jakbyś tak mogła mi skrobnąć w dużym skrócie jak obsadziliście pergolę w ziemi? jakieś zabetonowane kotwy? nie widzę nic takiego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:19, 19 cze 2017

Do góry
Ogłoszenie!

Jeśli ktoś ma nadmiar werbeny to z wielką chęcią przyjmę kilka sadzonek do ogrodu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:18, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Poli, wspaniała ta pergola, no pasuje do Waszego ogrodu jak ulał, po prostu musiała tam się pojawić!

Cudne te wschody Słońca wśród szczytów i łąki łubinowe, zazdroszczę!

Edytko, dziękuję Pergola cieszy nas bardzo a góry dają odskocznie od codzienności.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:16, 19 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Beleczki szałowe...robią Ci robotę w tym miejscu!!!One są z drewna?

Tak Kasiu,beleczki są drewniane.
Dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:16, 19 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Beleczki szałowe...robią Ci robotę w tym miejscu!!!One są z drewna?

Tak Kasiu,beleczki są drewniane.
Dzięki
Lawendowy zawrót głowy 10:31, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Trzcinnika spokojnie przesadzisz, to twade sztuki Ciekawa jestem ścianki i kwadratów z buksów.

Kwadratow przybywa bo w rabacie na tarasie tam gdzie był stożek i kulki juz zrobiłam kostki chce pokostkowac tez cisy . I tak głośno myślę właśnie ze przy kwadgratów ej ściance były by fajne () taki mam plan oby się udało .

Sama nie wiem gdzie je przesadzić. A teraz jak juz są duże to chyba jesień tam przetrzymała . Pokażę Wam to mi podpowie cie bo sama już nie wiem takie zamieszanie )((
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Kocham!!!
Może w następnym roku i u mnie będzie taki łan jak podrosną Gracki
Leżaki zakupiłam podobne do Twoich Dzięki za opinię!

Poczytałam wczoraj o tej Grazielli. Ale jednak Gracillimus wydaje mi się zwiewniejszy i bardziej odpowiedni na szpaler.
Tu ma być ogród :) 10:07, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ach!Wszystko piękne Nasadzenia w donicach, palenisko...ślicznie masz Edytko!

Możesz zdradzić w jaki sposób walczysz z koniczyną? U mnie też pełno...

Dziękuję Poli

Jeśli chodzi o koniczynę to zwykle długie pędy wypuszcza na kraju trawnika i tam wyrywam ręcznie, a poza tym eM pryskał środkiem Fernando, ale chyba nie we wszystkie miejsca dotarł i sama będę musiała powtórzyć, jak ja się za to wezmę to ani jednej nie przepuszczę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:49, 19 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Dobry pomysł aby hakone dać w eLkę

Dzięki Poli! Cenny głos!
Tu ma być ogród :) 09:35, 19 cze 2017

Do góry
Ach!Wszystko piękne Nasadzenia w donicach, palenisko...ślicznie masz Edytko!

Możesz zdradzić w jaki sposób walczysz z koniczyną? U mnie też pełno...
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:31, 19 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Fotek narazie brak,roślinki posadzone,ale cała strona jakaś zakocurzona, korę muszę kupić,podplewić

Waham się czy dokupić jeszcze molinię Moorhexe

KupujJest rewelacyjna!
Lawendowy zawrót głowy 09:28, 19 cze 2017

Do góry
Trzcinnika spokojnie przesadzisz, to twade sztuki Ciekawa jestem ścianki i kwadratów z buksów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies