Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 20:23, 20 cze 2017

Makusia napisał(a)
Fajna ta łubinowa łąka, ale nijak ma się do Twojej pergoli

Ha, a ja myślałam, że łąka zachwyci
polinka 20:26, 20 cze 2017

beta napisał(a)
Ta pergola to pretarda
Wyszło fantastycznie i świetnie wpisuje się w kącik wypoczynkowy....wygląda jakby tam miała być zawsze ...A to o to chyba chodzi...żeby się nie narzucać ze zmianami tylko podkreślać urok...wam się to udało

Betko, bardzo dziękuję!Dokładnie o taki efekt nam chodziło. Lepiej tego bym nie opisała Buziaczki.
polinka 20:30, 20 cze 2017

makadamia napisał(a)

A przy okazji, skoro już jesteśmy przy szczegółach technicznych, jak są połączone słupy z belką, że tych połączeń nie widać

Asia,pytaj się mnie a ja Ciebie eM jest od spraw technicznych, ja tylko wymyslam pomysł ale eM mówi, że jest łaczenie na zamki...cokolwiek to znaczy

Było 9 belek w których stolarz wyciął takie łączenia i belki nachodza się na siebie, tak jakby się zazębiają. Nie potrafię tego wytłumaczyć bo nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa...
polinka 20:49, 20 cze 2017

Margarete napisał(a)
Dawno tu nie byłam i mam duuuzo tematów

Superowe te belki i cały pomysł
Wyszło spójnie z reszta ogrodu i tak "nieprzegadanie"
Gratuluje wami pomysłu i realizacji, obojgu

Polinko podziwiam widoki z wycieczki - ja w weekend też wojażowałam trochę.

Mój żywopłot rusza - co prawda nierównomiernie ale rusza - czy mogę go potraktować gnojówką z pokrzywy za jakieś 2 tygodnie od ostatniego podlewania gnojówką z mniszka ?

Piękne twoje evergoldy z szałwią - moje brzydkie, suche źdźbła nie dają się wyskubać, chyba ciachnę po całości

Przesadzałam wiosną selserie heu...coś tam, coś tam, to znaczy dzieliłam i chyba coś zrobiłam nie tak bo zżółknięta jest. Ja z 7 kępek zrobiłam 14 i w każdej z tych nowych roślin mam po 10% ładnych zielonych źdźbeł a reszta żółta. Co robić : wyciąć te brzydkie ale czy wtedy przezyją te rośliny w których zielonego jest mało? skrócić całość ? Podlać czymś co jej pomoże się zebrać ?

Małgosiu, bardzo dziękuję za miłe słowa

Niestety za dużo nie pomogę...W kwestii kolejnej gnojówki po mniszku napisz do Mazana. A z seslerią nie mam dużego doświadczenia. Mam ją dopiero pierwszy rok i właśnie przymierzam się do dzielenia. Żółte żdzbła mogą świadczyć o zbyt dużej wilgoci. Sesleria lubi słońce i sucho ale wiadomo, że każda roślina po dzieleniu czy po przesadzaniu potrzebuje wody. Ja swoje będę po dzieleniu od razu przycinać.

polinka 20:53, 20 cze 2017

malkul napisał(a)

podpisuję sie pod tymi słowami

Czekałam Kokoszka na Ciebiedzięki!
Sebek 20:57, 20 cze 2017

Poli! Ja to jestem okropny... Wykopałem ostatnio werbeny z myslą o Tobie i... zostawiłem na kamieniach... Jak sobie wieczorem o nich przypomniałem został popiół...
Choć tak jak Ci pisałem to nadal były siewki na parę cm, gdzie tam do kwitnienia...
polinka 21:03, 20 cze 2017

Sebek napisał(a)
Poli! Ja to jestem okropny... Wykopałem ostatnio werbeny z myslą o Tobie i... zostawiłem na kamieniach... Jak sobie wieczorem o nich przypomniałem został popiół...
Choć tak jak Ci pisałem to nadal były siewki na parę cm, gdzie tam do kwitnienia...

Sebek, nic się nie stało! Iwka mnie poratuje
nie miałam sumienia się przypominać...wiem, że Ty teraz mało czasowy jesteś aby myśleć jeszcze o wysyłkach.
sylwai 22:00, 20 cze 2017

czytałam u Gosi Malkul,że kupiłaś leżaczki,zdradzisz gdzie i jakie,bo też szukam ale nic fajnego nie wpadło mi w oko?
Margarete 22:59, 20 cze 2017

Dzięki za odpowiedź
Będę próbować powycinać te żółte źdźbła. Zobaczymy,.
polinka 20:17, 21 cze 2017

sylwai napisał(a)
czytałam u Gosi Malkul,że kupiłaś leżaczki,zdradzisz gdzie i jakie,bo też szukam ale nic fajnego nie wpadło mi w oko?

Napisze na pw.