Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:06, 26 paź 2015

Do góry
O Matko! Słonkiem mi tu w oczy świeci,
a gdzie ogród i w nim dzieci?
Wstawiaj fotki, szybciorem,
bo jestem za nimi stęskniona.
Chciałabym wiedzieć, o ile podrosły pewne sadzonki.

Zbyszku, Kac się nie rozpanoszył, miałam pod okiem dwoje młodych, nie mogłam im woniać ankoholem. Za to na poprawinach odrobinę naleweczki spróbowałam, nie powiem, że nie. Ale muszę stwierdzić, że młodzi hasali do upadłego! Niżej zbierają kaskę na czarną godzinę
Ogród Cioci cz. 3 22:05, 26 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Fantastyczna jesień, a taras i okolica bardzo zachęca do nasiadówek, jak będzie zadaszenie, będziemy podziwiac deszcz

Chciałbym, chciała...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:03, 26 paź 2015

Do góry
Jana napisał(a)
dokładnie chodzi o czyściec ee tam , pięknie jest u Ciebie, nie złość się przynajmniej efekty Twojej pracy widać nawet jak Ciebie nie zadawalają a wiesz, skoro mowa o krzaku to znasz guzikowca? nie mam ale mam go wpisanego na liście, ma piękne białe kwiaty w formie kulek, bardzo oryginalny

Chyba czyściec najbardziej mi pasuje coś czuję a tak do tej pory się wzbraniałam przed tą rośliną a wypatrzyłam że to super towarzystwo dla róż - będę to weryfikować w przyszłym roku

a wiesz w ogrodzie takim jak mi pasuje to jest tylko praca więc myślę jak to zmienić

Ranczo Edy 21:51, 26 paź 2015

Do góry
Edytko, Wieczorową porą Ciebie ściskam i życzę pięknego snu i jeszcze piękniejszego jutrzejszego poranka.

Typografia ogrodu 21:47, 26 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Jak to dobrze robić zdjęcia Kupiłam je 26 kwietnia 2014. Mam tylko taką fotkę. (pierwszy z lewej to oczywiście grujecznik, ale graby widać po prawej)

Usunę jak obejrzysz, a jutro zrobię dla porównania zdjęcie stanu obecnego.

Dziekuje Marto ze chciało Ci sie szukać.nie musisz usuwac.
Podobne do moich z Kornika

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=19

Ale na froncie musze miec cos wiekszego wiec troche wyzsza cene bede musiala zniesc nie da sie czasem tego przeskoczyc.
Lecę w kulki... 21:46, 26 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Milo Cie Aniu widziec znowu urocze fotki u mnie tez biale dynie dzieki Twoim z zeszlego roku

Szkoda ze tak nam malutko Twojego ogrodu dajesz ;,))) pozdrawiam

Zawsze mówię, że naśladownictwo najwyższą formą pochwały
Miło mi baaaaardzo, że zainspirowałam i złapałaś za pędzel
Choć te moje białe kulki bardzo mi przypadły do gustu,
to w tym roku jednak nie będzie malowania, muszę coś nowego wymyślić
U mnie jeszcze...surfinie
choć dużo już wywaliłam...to żal wszystkich i wiszą jeszcze

Ogród Cioci cz. 3 21:41, 26 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ale energia bije od tych jesiennych czerwieni, złota i rudości.....z resztą co do rudości to sama wiesz jak pozytywne roztacza ciepło wokół.

edit. bo poprawiałam literówki, chodziło mi rudości a nie o radości....
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 21:41, 26 paź 2015

Do góry
Cześć Iwonko
Dziękuję za miłe słowa.
Jestem po metamorfozie i jednocześnie wciąz przed metamorfozą.

Zmiany cieszą mnie ogromnie, ale apetyt rośnie na więcej

A co chciałbyś Iwonko zobaczyć, jeśli chodzi o oknstrukcję tarasu? Czym był przykryty taras czy jak jest skonstruowany?
Napisz proszę a poszukam jakiegoś zdjęcia.

Klony Red Sunset pokryły się piękną czerwienią

Leśne Wzgórze 21:39, 26 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zazdroszczę Tobie takiego bezpośredniego kontaktu z lasem. Cudnie szumią drzewa pod naporem wiatru, a i zwierzyna urozmaica otoczenie. Swojsko!
Dziękuję za stałe nadzorowanie moich działań na 300m/2

Haniu na Twoją działeczkę chętnie wrócę na wiosnę , bo ta piękna jesień chyba już długo nie potrwa
Ty więcej byś z darów lasu skorzystała - grzybów jest trochę, a że się nie znam i nie przepadam to nie zbieram...

Typografia ogrodu 21:26, 26 paź 2015

Do góry
Jak to dobrze robić zdjęcia Kupiłam je 26 kwietnia 2014. Mam tylko taką fotkę. (pierwszy z lewej to oczywiście grujecznik, ale graby widać po prawej)

Usunę jak obejrzysz, a jutro zrobię dla porównania zdjęcie stanu obecnego.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:21, 26 paź 2015

Do góry
Jolu, z tym napędem, to tak ostrożnie działam. Dwa sztychy widłami i odpoczynek. Ale wyjątkowa dziś pogoda była. Udało się podziałać. Śpieszę się, bo zaraz spadek temperatury, a ja nie lubię mieć zimnych łapek.

Została mi do przewalenia jeszcze jedna rabatka, Rozrosły się na niej floksy wiechowate, i wyglądu już nie ma. Muszę karczować. Może jutro jeszcze się uda z pogodą? To by było super.

Aniu z Leśnego wzgórza, Jolu, - za komplementy dziękuję, znacie ten cytat z Wesela Wyspiańskiego"? " Trza być w butach na weselu."
To starałam się wnuczce afrontu nie zrobić, chociaż na pazurki lakieru nie dałam.

Mgły miałam w ostatnim tygodniu do przesytu, ale takie siąpiące, a nie urokliwe.
I niech na razie do mnie nie zachodzą. Jeszcze co nieco mam do zrobienia

Azalie wyglądają jak lilie, co nie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:18, 26 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)

nie było czasu, aby Grześ piekł drożdżaka ale był mój marchwiak

Co tam drożdżowiec....Towarzystwo ważniejsze...jak miło Was widzieć

Zazdroszczę kwitnących zebrinusów, w tym roku u mnie raczej kwiatów nie będzie....nie zazdroszczę za to przesadzania róż....miłego tygodnia Irenko
W ogródku Iwony 21:16, 26 paź 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ciesze się że Wam się podoba w moim ogrodzie. Ja też lubię tą wersję jesieni, choć jednak wolę wiosnę i wczesne lato.

A to jeszcze inna "atrakcja" jesieni

O rany, jakie ładne, mój takich nigdy nie miał
O zawilcach napisałam u siebie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:13, 26 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Złota polska jesień

Wow, bardzo fajnie się na to patrzy, baaaardzo
Ogródek Ewy 21:12, 26 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia mała próbka

Dzięki Kasiu, zawilec w śniegu wygląda pięknie. Obawiam się tylko że moje ze względu na to że są strasznie wysokie nie utrzymają się w pionie a jak pomyślę o leżącej kupie mokrych liści to już teraz swędzą mnie ręce. Jakąś ich część zostawię, postanowiłam, zobaczymy czy będą wyglądały tak pięknie jak Twój. Dzięki właścicielko bajecznego ogrodu.
Mój 4 arowy azyl... 21:07, 26 paź 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Wspaniały ten kobierzec z liści,taką jesień lubię. Oby trwała jak najdłużej. Czym będziesz pryskała róże? U mnie bardzo panoszy się mączniak ( nie na różach), najbardziej na dąbrówce i miodunce. Nie wiem czy jeszcze czymś pryskać czy dać już spokój?

Róże, brzoskwinie i wiśnie będą spryskane miedzianem.
Mączniaka u mnie nie było, czasami występuje na floksach, a najczęściej na ostróżkach, ale oprysków nie stosuję, bo pędy wycinam i palę.
O mączniaku wiem tylko tyle, że są go dwa rodzaje i różnych preparatów wymagają, ale nie wiem jakich. Jeśli jest go dużo, to na Twoim miejscu zastosowałabym oprysk profilaktyczny.
Złota jesień dla Ciebie
Leśne Wzgórze 21:04, 26 paź 2015

Do góry

W ogródku Iwony 20:57, 26 paź 2015

Do góry
Ciesze się że Wam się podoba w moim ogrodzie. Ja też lubię tą wersję jesieni, choć jednak wolę wiosnę i wczesne lato.

A to jeszcze inna "atrakcja" jesieni

Mój 4 arowy azyl... 20:54, 26 paź 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Basiu- piękna jesień u Ciebie. Choć ja tej pory roku nie lubię, bo nieuchronnie zbliża się czas zimna, to te kolory wywołują uśmiech na twarzy.

Ktoś kto mieszka w górach ma ciut lepiej, bo tam feria barw. Ja zadowalam się drogą wiodącą do mojego miejsca na ziemi, ona co roku zachwyca tak samo.

Moje żurawki posadzone obok siebie przebarwiają sie rożnie - właśnie tak jak pokazujesz.

Kasiu, w pięknym miejscu mieszkasz. Sprawozdania ze spotkania z Dziewczynami obejrzałam z zazdrością. Podziwiałam Wasz piękny ogród.

Choć do gór mam daleko, to cieszę oczy jesiennymi przebarwieniami w pobliskim parku. Dużo w nim klonów, a te są zachwycają złocistopomarańczowymi liśćmi.

Ogródek Ewy 20:53, 26 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj to nie tak,żeby coś wyłudzać.
Tylko,że człowiek niecierpliwy jest.Ma malutkie,,i wiesz jak patrzy na takie ładne, to myśli,oj chciałoby się u siebie takie kępy też
A jakie ty masz kolorki ??

O jakim wyłudzaniu piszesz! Wcale tak tego nie odebrałam. Mam na tyle że mogę się podzielić i tyle.
Kolorek mam jeden, taki.

Jeśli będziesz chciała to odezwij się na wiosnę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies