Richie chce uzyskać z niego chmurki, a sama trzmielina tego nie zrobi - dlatego ją naprowadza na odpowiedni dla niego kształt.
Zobacz też na 7 zdjęcie w wizytówce - tam jest inny - sam nie uzyska takiego ułożenia gałęzi i też Richie je wyprowadza.
Nie da się tego zrobić od razu - dlatego te sznurki, roślina się przyzwyczai i będzie je potem można odwiązać
Alinko, Miiriam - moje rośliny są okryte, kopce na różach dawno, hortensje ogrodowe owinięte - ostatnio zawijałem trzmielinę - około 5 razy - myślę, że będzie dobrze...
u mnie - 10 . Sebek przygotowałeś się ? ja wyszłam mimo choroby i dosypałam śniegu na wrażliwce .....one nie zmarzną ,ale ja się już załatwiłam na cacy
nie Sebek u Miriiam w jej domu !!!!!!......czyżbyś zapomniał że jest zima i metr śniegu w ogrodzie .
ale masz racje musimy się wreszcie umówić na wizytę tylko myślałam że bardziej na wiosnę , ja pacioreczniki sadze dopiero w kwietniu , gdzieś w połowie , więc o tym terminie myślę ......już ogród coś zaczyna żyć
Nie wybaczę, bo nie mam za co się gniewać - dziękuję za śnieg - skoro mają przyjść mrozy to mogło go więcej nasypać, a tak to ostatnio znów się stopił.
Ciekawe co to będzie...
Rysiu do Tarnowa rzut beretem. . myślę że jak zwykle zostanie u nas na trochę , choć w górach jest tyle śniegu że chyba do maja będą mieć zimę , ale z tego co widziałam u ciebie w ogrodzie tez go nie brakuje . często tak podglądam kompozycje krzewów . to mój ulubiony do PODGLĄDANIA
Sebek a czy już się chwaliłam że sama podpory zaprojektowałam
Ostatnio pisaliście o TK maxie, że są tam latarenki - byłem ostatnio i są - i to jakie piękne
Były też inne akcenty do ogrodu - nawet kute (choć chyba nie) ławki i pergole - cudne
Te największe były po 199 złotych - ale są ogromne
Kurcze nie wiem co Ci doradzić - bo nie wiem ile w cieple minie zanim rozkwitną - fajne by były na Wielkanoc, ale co jeśli zakwitną już w lutym albo później ...
Napisz do Grzesia, bo on ostatnio wklejał fotki malutkich hortensji, które zakwitną na Wielkanoc. Jednak one są w szklarni...