Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Syla 13:47, 26 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
Rysiu,..... Ty tniesz swoje berberysy w kule...a powiedz mi cieżko z nimi takie cuda zrobić?? Chciałabym kupić berberys (nie wiem jaki najlepszy tylko musi być w kolorze bordowym) i zrobic z nich 3 kule. Zastanawiam się też, jakie żurawki by pasowały kolorem do tych berberysów.....

Gosiek zobacz sobie na takie :
Berberis thunbergii Atropurpurea Nana - 0,6m/wys. - 1m/szer
Berberis thunbergii Bagatelle - 0,4m/wys
Martek 14:01, 26 sty 2012

madlen napisał(a)
Martku mam do Ciebie prośbę doradż mi czy jeżeli posadzę taką ścianę róż w tym miejscu ( te 6 uetersen i 2 shympatie ), to czy będę miała widok tak piękny zarówno do zew. strony tarasu jak i od środka - chodzi mi o to żebym ja siedząc na tarasie widziała taką ścianę róż , i teraz pytanie po której stronie je posadzić - może inaczej- czy pergolę dla nich dać od zewnątrz tarasu czy na zewnątrz - ale sie zagmatwałam , może zobacz zdjęcia i coś uda się mi wyjaśnić . Chodzi gł. o to pierwsze i drugie zdjęcie i ten bok tarasu

Uploaded with ImageShack.us

duduś

Uploaded with ImageShack.us

Madlen chyba się pomyliłaś co do osoby .Ścianę róż ma Rychie ,piękną ścianę.Ja mogę pomóc tylko taką wiedzą ,że wszystkie kwiaty lgnął do światła ,a już na pewno róże .Jak zdecydujesz się na zewnątrz czy wewnątrz altany i tak będzie co podziwiać i czuć.Jak z boku będzie ta ściana to coś ci w oczy się rzuci Trochę żartuje,ale fachowiec ze mnie żadny ja tylko tak sobie myślę Pozdrawiam Zapytaj właściciela wątku
Richie 15:26, 26 sty 2012

Syla napisał(a)

Rysiu,..... Ty tniesz swoje berberysy w kule...a powiedz mi cieżko z nimi takie cuda zrobić?? Chciałabym kupić berberys (nie wiem jaki najlepszy tylko musi być w kolorze bordowym) i zrobic z nich 3 kule. Zastanawiam się też, jakie żurawki by pasowały kolorem do tych berberysów.....

Gosiek zobacz sobie na takie :
Berberis thunbergii Atropurpurea Nana - 0,6m/wys. - 1m/szer
Berberis thunbergii Bagatelle - 0,4m/wys

Gosiu bardzo łatwo się formuje berberysy. Przy zakupie wybieraj takie /gęste/,które po posadzeniu będzie można stopniowo przycinać nawet 3 razy w sezonie.W roku następnym będą już ukształtowane a ich wielkość zależy już od Ciebie i długości cięcia .
Propozycje Sylwi w pełni podzielam a dla kontrastu pasowałyby żurawki żółte np. Citronelle. Powodzenia
wanda7 15:42, 26 sty 2012

Rysiu, smakuję sobie twój ogród po małym kęsku, żeby wystarczyło na dłużej. Mam go u siebie na pulpicie i pomalutku wgłębiam się coraz bardziej we wszystkie zakątki. Już teraz mogę powiedzieć, że i póxniej będę tutaj wskakiwać, aby czerpać z Twojego źródełka inspiracje. Tarasy rewelacyjne, roślinność przebogata, pomysły ciekawe. Ech...
kaisog1 16:25, 26 sty 2012

SYlwia oblukam wieczorem dzięki

Ryśku to mnie pocieszyłeś Może mi sie uda, teraz dzięki Twoim radom wiem jakich egzemplarzy szukać. A żurawka własnie nie ma byc kontrastowa, ma byc jak najbardziej zbliżona kolorem do berberysu Dzięki, wielki buziak
Richie 20:02, 26 sty 2012

Nowa dostawa śniegu,u mnie zima w pełni...

tyna 20:11, 26 sty 2012

Swietnie wyglądają schody, tarasy i jeszcze choinkę masz, teraz dopiero wyglada, tak, jak w święta powinna
w ogóle wszystko wygląda....tak jak powinno
Richie 20:23, 26 sty 2012

tyna napisał(a)
Swietnie wyglądają schody, tarasy i jeszcze choinkę masz, teraz dopiero wyglada, tak, jak w święta powinna

Justynko,masz rację teraz tak to wygląda jak powinno w święta
hania 20:26, 26 sty 2012

Super pierzynki,...to jest to roślinom już nic nie grozi, u mnie 0 śniegu.
bogumila 20:27, 26 sty 2012

Richie napisał(a)

Justynko,masz rację teraz tak to wygląda jak powinno w święta