Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Miiriam 23:37, 26 sty 2012

Ale my jesteśmy pozytywni wariaci - ja z uszkodzonym kręgosłupem ratuje rybki , Ty chora - ratujesz roślinki .... Rybki i roślinki uratowane - a my mamy satysfakcję i............
wanda7 07:32, 27 sty 2012

Witaj Sebku z pięknego ogrodu!
Mam do ciebie krótkie pytanie. Otóż na czyimś wątku czytałam o obgoleniu jałowca na "bonsai". Może u Richiego, ale nie pamiętam. I ty go tam spytałeś, czy ma sznurki. A ponieważ ja przymierzam się do takiego niecnego zabiegu wiosną, na moim rozległym jak talerz jałowcu, zastanowiło mnie twoje pytanie. Do czego są potrzebne te sznurki. Może czegoś nie wiem?
Sebek 10:13, 27 sty 2012

Alinko, Miiriam - moje rośliny są okryte, kopce na różach dawno, hortensje ogrodowe owinięte - ostatnio zawijałem trzmielinę - około 5 razy - myślę, że będzie dobrze...
Sebek 10:17, 27 sty 2012

wanda7 napisał(a)
Witaj Sebku z pięknego ogrodu!
Mam do ciebie krótkie pytanie. Otóż na czyimś wątku czytałam o obgoleniu jałowca na "bonsai". Może u Richiego, ale nie pamiętam. I ty go tam spytałeś, czy ma sznurki. A ponieważ ja przymierzam się do takiego niecnego zabiegu wiosną, na moim rozległym jak talerz jałowcu, zastanowiło mnie twoje pytanie. Do czego są potrzebne te sznurki. Może czegoś nie wiem?

Zobacz na czwarte zdjęcie wrzucone przez Richiego - tam jest trzmielina.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/377-ogrod-w-tarnowie?page=148

Richie chce uzyskać z niego chmurki, a sama trzmielina tego nie zrobi - dlatego ją naprowadza na odpowiedni dla niego kształt.

Zobacz też na 7 zdjęcie w wizytówce - tam jest inny - sam nie uzyska takiego ułożenia gałęzi i też Richie je wyprowadza.
Nie da się tego zrobić od razu - dlatego te sznurki, roślina się przyzwyczai i będzie je potem można odwiązać
abiko 10:18, 27 sty 2012

alinak napisał(a)
u mnie - 10 . Sebek przygotowałeś się ? ja wyszłam mimo choroby i dosypałam śniegu na wrażliwce .....one nie zmarzną ,ale ja się już załatwiłam na cacy
eeee to Cię przebiję u mnie -15
wanda7 10:28, 27 sty 2012

OK, dzięki, obejrzałam. Tylko że mój jałowiec nie jest na nóżce, lecz ma pokrój naturalny. W takim razie będę się po prostu musiała pod niego wczołgać i wygolić od dołu.
Sebek 19:37, 27 sty 2012

wanda7 napisał(a)
OK, dzięki, obejrzałam. Tylko że mój jałowiec nie jest na nóżce, lecz ma pokrój naturalny. W takim razie będę się po prostu musiała pod niego wczołgać i wygolić od dołu.

Oglądałaś film z cięcia ?
Jeśli nie to wysyłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca
siaaska 22:35, 27 sty 2012

Jej... Co się tutaj dzieje...??? To jakieś szaleństwo Ja już nie nadążam... Nie było mnie kilka dni a tu tyle nowych stronek u Ciebie... Sporo nowych wątków... teraz to chyba nie ma szans nadążyć za wszystkimi... :/

Sebek troszkę się spóźniłam ale te Twoje stronki zapełniają się za szybko....
Kolejnych 8 setek życzę Równie ciekawych, kolorowych i bogatych w ogrodnicze zmiany

Sebek 22:43, 27 sty 2012

Dziękuję - ja też już nie nadążam
Miiriam 23:24, 27 sty 2012

U mnie - 18 rano było
A ja nie mam w tym roku tak dobrze przygotowanego ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies