Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 11:35, 02 sty 2016

Do góry
Rododendrony zwinięte w te mroźne dni. Muszę namówić Zbyszka na wycieczkę do lasu. Kilka gałązek zielonego by im się przydało.

edit: nie wytrzymałam. W tej chwili jest -14 stopni. Może być mroźniej. Wyszukałam stare powłoki i zasłonki i poszłam okryć rododendrony i hortensje ogrodowe kołderką
Jeśli choć troszkę pomogę im w te trudne dni i noce, będę się cieszyć. Przecież tak ładnie wyglądają przez resztę roku
A w czerwcu to jest moja ulubiona rabata

Ogródek Iwony 11:32, 02 sty 2016

Do góry
Uwielbiam tę rabatę. Przed stipą lawenda, za stipą ukryły się róże Artemis i Kronprinsesse Mary , jeżówki białe, werbena, perovska, a w tle miskant Grosse Fontanne. Będzie się dziać latem.

I tą, choć brakuje mi na niej obwódki bukszpanowej.
Mała Eleczka 11:32, 02 sty 2016

Do góry
jeszcze na koniec szybkie podsumowanie pór roku

wiosna

lato

jesień

zima
Ogródek Iwony 11:28, 02 sty 2016

Do góry
Śnieżek prószy ... Mimo mrozu ...

Oczko zamarzło. Widok z okna ...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:24, 02 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zimowy ogród

W Nowy Rok pozdrawiam i życzę zdrowia Wam i przede wszystkim dla Twojej mamy, mało tego śniegu Marzenko, piszesz? że dopadało, a pokażesz..., bo trudno uwierzyć w ten śnieg, w górach naśnieżają, ale co za radość jak wokoło szaro, u nas większy mrozik dzisiaj rano miałam -12 stopni, podobnie ja u Was, śniegu brak, za to słońca nie brakuje
Życzę optymizmu
Ogródek Iwony 11:23, 02 sty 2016

Do góry
Nie robię planów ogrodowych. Zobaczę, co rok przyniesie.
Na pewno muszę dbać o to, co posadziłam w zeszłym roku, dopracować rabaty, nawozić, wyściółkować kompostem i korą. Położyć kilka obrzeży i zadbać o trawnik.
Planowałam w zeszłym roku ściankę wodną, mam nadzieję, że zrealizuję ją w tym roku.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:09, 02 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

lato 2015

Mamy Nowy Rok i jest słońce

Ale mi się tu podoba, już tęsknię za lataem u mnie na fotach suchelce hortensjowe, ale tak muszę, bo mi łatwiej ten długi czas do wiosny przeczekać
Różami zarażasz, piękne ...a co tam w ogrodzie?

Pozdrawiam ciepło i słonecznie

Mała Eleczka 11:03, 02 sty 2016

Do góry
Mała Eleczka 11:00, 02 sty 2016

Do góry
mam kilka zdjęć zimowego ogrodu

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:59, 02 sty 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Sosna rumelijska dla Ani.
wiosna 2013

2014

stipa zachwyca
Tysiąc radości i utrapień 10:49, 02 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku...ja dziś rozpoczęłam sezon ogrodowy bo dostałam nasionka ogórecznika lekarskiego

Pożyteczne ziółko i ładnie wygląda . Kwiaty dodawałam do napojów.
Rozsiał się i już jesienią były nowe roślinki. Nie wiem tylko czy przeżyją, czy może z nasion, które nie wykiełkowały będą nowe rośliny wiosną. W razie czego mam też zebrane nasiona

Tu ma być ogród :) 10:15, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Obiecałam kiedyś pokazać swój świąteczny wianek, ale, że okres przedświąteczny i świąteczny był goracy, więc fotka dopiero dziś.

Edytko, wianek śliczny, ale mnie urzekła doniczka, którą ma bluszcz. Śliczna
Ogród zapachów u Jasi 09:48, 02 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witaj piękny i bardzo angielski ogród stworzyłaś. Cudo

Witaj Sylwio. Ogród jak to zwykle bywa jest dziełem niedokończonym. Jesienią popracowałam nad rabatą piwoniowo-różaną .
Chciałam żeby była ciekawa również w lipcu i sierpniu. Próbowałam uzyskać ten efekt sadząc białe dalie , ale dalie nie chciały współpracować , może z floksami będzie lepiej? Zagospodarowałam też bylinowo obszar pod budleją, a lilak reflexa zmienił miejsce.
Pozdrawiam Jasia

Tak było

a jak będzie ? zobaczymy ...

Ogród zapachów u Jasi 09:08, 02 sty 2016

Do góry
Tamaryszek napisał(a)

Jak się nazywa ten normandzki ogród potomka p. Walewskiej? Le Bois des Moutiers, jak na tej tablicy?

Tak Izo, na tablicy jest jego nazwa. Byliśmy w nim w okresie kwitnienia róż i wisteri.
Pozdrawiam Jasia

Ogrodowe skarby 09:07, 02 sty 2016

Do góry
Betka napisał(a)
A to jest właśnie miejsce któro mi humor psuje . Rosną tak żółte słoneczniki a przed nimi niebieska ostróżka . O tej porze roku to miejsce nie wyglądajednak dobrze Co z nim zrobić ? oto jest pytanie ?

Po lewej stronie "balkon " póki co podoba mi się rosną tam szmaragdu, berberysy i żurawki a po prawej pustka !! Może i tam posadzić szmaragdy?

zrozumiałam, że zastanawiasz się wąskim pasem przed ogrodzeniem? trudno Ci doradzać bo nie wiem czy ten biały domek to sąsiada i czy możesz widok zasłonić docelowo wysokimi szmaragdami (żeby nie było ewent.sąsiedzkich sporów)- to jedno,

a druga sprawa, która to strona świata, domyślam się że jakaś południowa jak kwitną słoneczniki i ostróżki może rząd miskantów byłby fajnym rozwiązaniem, a przed nimi rozplenice i rozchodniki-bo wszystko jesienią i zimą jest urocze. W trawniku posadziłabym jakieś drzewo

Ja też miewam chwile załamań jak patrzę u siebie na wiele miejsc i wiem że trzeba patrzyć na to co się do tej pory zrobiło i w ten sposób siebie dowartościować fajnie że widzisz zmiany których trzeba dokonać na rabatach bo co byś robiła za kilka lat gdybyś wszystko miała zapięte na ostatni guzik i nie do zmiany

i tym optymistycznym akcentem pozdrawiam Cię noworocznie, spełnienia marzeń, wyzwań i realizacji nakreślonych wcześniej celów

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:59, 02 sty 2016

Do góry
Staram się, staram,
Ciepło o tej porze to raczej wybryk natury,
ale jednak wolę widzieć wskaźnik termometru nad zerem u góry.

Wstawiam krokusowe patyczki marcowe,
zawsze to weselej, niż śniegu ponowa.

Moja codzienność - ogród Oli 08:55, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeszcze dużo ambitnych planów na ten rok u Ciebie.
Punkt z fotelami mnie zaintrygował, fajny model wyszukałaś.
Jakoś nie umiem sobie przypomnieć tego buka pendula, czemu chcesz go wymienić?

Tak zapowiada się trzeci pracowity sezon ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Foteli mnóstwo fajnych ale szukam czegoś co da się wykonać samemu.

Odnośnie buka
Gdy go przesadzałam nie wiedziałam do końca jakie drzewa zagoszczą w moim ogrodzie i gdzie dokładnie będą posadzone. Teraz mam zupełnie inne spojrzenie niż dwa lata temu.
Gdyby jeszcze rósł to może szkoda byłoby mi go ruszać ale jest mały, stracił przewodnik, reszty nie dogoni nawet za 5 lat... i wiem, że będzie mnie drażnił...
Poza lipą i klonem w warzywniku posadzone mam po dwa drzewa z gatunku i myślę, że powtórzenie buka Dawyck Purple będzie dobrym rozwiązaniem by nie wprowadzać następnych gatunków i zachować powtarzalność

tu jest ta mizerota

a chcę by było tak :

Hiacynty - Hyacinthus 08:51, 02 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia 05:54, 02 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W styczniu ogrodnik odpoczywa albo planuje, czyli nic nie robi. Chyba że "rzucą" ciemierniki do sklepu, to ewentualnie się nimi zainteresuje.

W załączeniu kalendarz na rok 2016 z rysunkami Redouté. Okładka: piwonie. Styczeń - lilaki. Luty - pierwiosnki.

Noworocznie pozdrawiam wszystkich.

Możesz na początek każdego miesiąca pokazywać rysunki z kalendarza.
Z ciemiernikami fajny pomysł.Jeszcze do domu kupuję co roku azalie, bo też rzucają przed nastaniem wiosny.Wszystkiego dobrego na cały Nowy Rok.
Ogród, mydło i powidło. 00:48, 02 sty 2016

Do góry
Dwa kolejne jak najbardziej godne polecenia: Viola i Ernest Markcham.

Październikowe zawciągi nadmorskie - ciągle kwitnące i mój kochany dereń kwiecisty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies