Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Tamaryszek 19:33, 18 gru 2015

A brałaś pod uwagę żywopłot liściasty nie formowany? O naturalnym pokroju? Jeśli jest miejsce na takie rozwiązanie, to pracy nie byłoby żadnej. A przecież tyle jest ładnych krzewów, tyle, że tracących liście.
A tuje na balkonie Ci pasują? Dobrze, że teraz zima, masz dużo czasu do namysłu.
sylwia_slomc... 19:51, 18 gru 2015

Betka napisał(a)

Pięknie Ci ogród przechodzi w krajobraz naturalny Fajnie się przenikają
sylwia_slomc... 19:55, 18 gru 2015

Betka napisał(a)
A to jest właśnie miejsce któro mi humor psuje . Rosną tak żółte słoneczniki a przed nimi niebieska ostróżka . O tej porze roku to miejsce nie wyglądajednak dobrze Co z nim zrobić ? oto jest pytanie ?

Po lewej stronie "balkon " póki co podoba mi się rosną tam szmaragdu, berberysy i żurawki a po prawej pustka !! Może i tam posadzić szmaragdy?

Zachwycił mnie ten balkon
A czemu chcesz się zasłonić żywopłotem? szkoda zasłaniać takie ogrodzenie fajne......ja bym nadziała ceramiczne doniczki na sztachety i już by było ciekawiej zimą
sylwia_slomc... 19:56, 18 gru 2015

Bo jeśli masz zamiar osłonić się od sąsiada to może jakiś niski krzew posadź.......krzewuszkę może?
sylwia_slomc... 22:13, 23 gru 2015

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzymy ogromu łask płynących od Bożej Dzieciny wprost do Serc Waszych i rodzin. Oraz Wigilii w rodzinnym gronie przepełnionej miłością.

sylwia_slomc... 23:39, 01 sty 2016

Odbierz Beatko priv
Urszulla 09:07, 02 sty 2016

Betka napisał(a)
A to jest właśnie miejsce któro mi humor psuje . Rosną tak żółte słoneczniki a przed nimi niebieska ostróżka . O tej porze roku to miejsce nie wyglądajednak dobrze Co z nim zrobić ? oto jest pytanie ?

Po lewej stronie "balkon " póki co podoba mi się rosną tam szmaragdu, berberysy i żurawki a po prawej pustka !! Może i tam posadzić szmaragdy?

zrozumiałam, że zastanawiasz się wąskim pasem przed ogrodzeniem? trudno Ci doradzać bo nie wiem czy ten biały domek to sąsiada i czy możesz widok zasłonić docelowo wysokimi szmaragdami (żeby nie było ewent.sąsiedzkich sporów)- to jedno,

a druga sprawa, która to strona świata, domyślam się że jakaś południowa jak kwitną słoneczniki i ostróżki może rząd miskantów byłby fajnym rozwiązaniem, a przed nimi rozplenice i rozchodniki-bo wszystko jesienią i zimą jest urocze. W trawniku posadziłabym jakieś drzewo

Ja też miewam chwile załamań jak patrzę u siebie na wiele miejsc i wiem że trzeba patrzyć na to co się do tej pory zrobiło i w ten sposób siebie dowartościować fajnie że widzisz zmiany których trzeba dokonać na rabatach bo co byś robiła za kilka lat gdybyś wszystko miała zapięte na ostatni guzik i nie do zmiany

i tym optymistycznym akcentem pozdrawiam Cię noworocznie, spełnienia marzeń, wyzwań i realizacji nakreślonych wcześniej celów

sylwia_slomc... 09:27, 02 sty 2016

A bardzo upierasz się tam przy zimozielonych? Bo może zastanów się nad oczarem ,forsycją ,jaśminowcem, lilakiem w formie drzewka....puścić je ciut wyżej, a dołem dać coś zimozielonego niższego. Sąsiad się zasłoni ażurowo...więc chyba nie problem, wiosną burza kwiatu i zapachu, a zimą niskie zimozielone urozmaicą to miejsce. Gdyby tam dać jakiś dereń jeszcze to kolorek byłby też zimąNie trzeba oczywiście sadzić wszystkich tych krzewów tylko coś wybrać co najbardziej by Ci odpowiadało
Nie wiem jak oczar ,ale reszta tych krzewów dobrze znosi cięcie i formowanie
Betka 22:18, 02 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Odbierz Beatko priv

Odebrałam i odpisałam
Betka 22:37, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)

zrozumiałam, że zastanawiasz się wąskim pasem przed ogrodzeniem? trudno Ci doradzać bo nie wiem czy ten biały domek to sąsiada i czy możesz widok zasłonić docelowo wysokimi szmaragdami (żeby nie było ewent.sąsiedzkich sporów)- to jedno,

a druga sprawa, która to strona świata, domyślam się że jakaś południowa jak kwitną słoneczniki i ostróżki może rząd miskantów byłby fajnym rozwiązaniem, a przed nimi rozplenice i rozchodniki-bo wszystko jesienią i zimą jest urocze. W trawniku posadziłabym jakieś drzewo

Ja też miewam chwile załamań jak patrzę u siebie na wiele miejsc i wiem że trzeba patrzyć na to co się do tej pory zrobiło i w ten sposób siebie dowartościować fajnie że widzisz zmiany których trzeba dokonać na rabatach bo co byś robiła za kilka lat gdybyś wszystko miała zapięte na ostatni guzik i nie do zmiany

i tym optymistycznym akcentem pozdrawiam Cię noworocznie, spełnienia marzeń, wyzwań i realizacji nakreślonych wcześniej celów

Strona faktycznie południowa.
Biały domek to domek babci nie przeszkadza mi jego widok, przyzwyczaiłam się
Nie zależy mi żeby rósł tam żywopłot chciałabym raczej żeby rosło sobie "coś" co sprawiło by że rabata nie będzie pusta zimą.
Chwile załamanie są ale to one właśnie motywują do działanie i do zmian
Dziękują za życzenia i wzajemnie