Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ania i róże i cała reszta :) 07:01, 29 maj 2012

Do góry
Aniu pięknie u Ciebie, Romuś balkonowy szczęśliwy Ale i tak czekam na Twoje róże, na eksplozję kwitnienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:53, 29 maj 2012

Do góry
Ania dodaj tylko coś zwisłego. A jak masz dookoła czerowono-żólto to taras możesz zrobić żółty albo na przekór wszystkiemu żólro- bialy. Do kordyliny zobacz co by było świetne tu akurat vertigo zamiast kordyliny ale podobne kolory.
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113393,11631895.html?i=2

Myśle jakby tu moje niebieskie i różowe kolory wyeksmitować i zrobić sbie takie dekoracje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:46, 29 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Marzenko, a gdzie dostałaś ten dozownik? Widziałam w necie, a w ogrodniczych patrzą jak na wariatkę.
u mnie w ogrodniczym nazywają to konewką do nawozów... jak chcesz to Ci kupię

GabiK bierz!!!
Ania a jak dozujesz inne nawozy, masz instrukcję, bo do mojego było tylko dozowanie Magidpcznej Siły.
Ogród w Holandii 06:42, 29 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, chyba powinnam zostać trendseterką. Jak sobie coś wymyślę to nigdzie nie ma, szukam, ludzie się dziwią, a za 2 lata ogłaszają triumfalnie, że w tym sezonie to tylko np. Róż. Wymyśliłam szarość, srebro i mocny róż na ścianie - super modne.
Ale wyobrażasz sobie, różowy dom i różowy podjazd? To chyba nie przejdzie.
Chociaż jak wracaliśmy od Bogdzi, to mijaliśmy fioletowy-różowy dom. Dach miał śliwkowy, okna też, piętro fioletowe, a dół lila róż. Takie ciasto jagodowe. Ale całkiem smakowity był. Zamieszkałabym w takim. To połączenie nie raziło, nie było za słodko. Ktoś to zrobił odważnie, ale ze smakiem, całość była przemyślana. No i musieli na zamówienie kolor dachu robić i okna.

Ale się rozpanoszyłyśmy u Agaty.

Ty doceniasz ten dobór kolorów, cenisz za różnorodność a cala wieś krytykuje pewnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:40, 29 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oj widać, że Wam fajnie tam było
Chelsea Flower Show 2012 06:38, 29 maj 2012

Do góry
Wpisuję się w oczekiwaniu na foty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:28, 29 maj 2012

Do góry
Danusiu wracaj nam do zdrowia !! Angina starszna rzecz!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:21, 29 maj 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Marzenko, a dolomit tylko do lawendy dajesz????? ......czy jeszcze jakieś to lubią

Musze w kajecie poczytac co jeszcze lubi wapń oprócz lawendy. Na pewno wiśnie ,umbra cos tam" taż bo mi utkwiło, ze idealnie rosną razem.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:20, 29 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, a gdzie dostałaś ten dozownik? Widziałam w necie, a w ogrodniczych patrzą jak na wariatkę.

W weekend majowy mój wsiowy ogrodnik do magicznej siły dodawał, więc kupiłam kolejne opakowanie
Ogród z Czerwonym mostkiem 00:13, 29 maj 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

cudne miejsce, nie mogę sie napatrzeć

Irenko cieszę się ze się Tobie podoba, to miejsce zmienia się z sezonu na sezon, rośliny podrastają i robi się ciekawiej.

Dopiero wypatrzylam na tym zdjęciu karmik ... Cudownie rośnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:06, 29 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Marzenko -dziś opuściłam lanie niestety Ale obiecuję poprawę No fakt, podlanie roślinek na rabatach florovitem zajmuje mi ponad godzinę, kursowanie z konewką i rozrabianie to dość mozolne zajęcie...może też zakupię taki dozownik?

Czy na podsypanie azofoski nie jest juz za późno?

ja nie lubię długodziałających nawozów, "spsuły" mi moje rododendrony rok temu niestety

Ania pokażę Ci to moje ustrojstwo od magicznej siły, ktore zamierzam do florovitu wykorzystać jutro cyknę fotę. Ja też nie lubię długodzialających. Rozwiodłam się z nimi jakieś dwa lata temu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:04, 29 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Marzena u ciebie musi być ogrodzenie z gumy ... bo w inaczej miejsca na te wszystkie roślinki by nie było ... i jakże oryginalne sobie powiem ... piękne ... nie wiem nawet ten konar suchy upadłego klonu wykręcony w paragraf marzeń ... może Ty czarownica jakaś jesteś ... hmmmm ???

Iza zapowiedzialam sąsiadom, że stopniowo za ogrodzenie będę wychodzić.... Już mam zaproszenie do sąsiedniego ogródka
Wyobraź sobie, że jeszcze mam gdzie sadzić Ale nie martw się, za 3 lata będę musiała połowę roślin wykopywać i rozdawać bo będzie za gęsto....
Czarownica to ja trochę jestem
Konar klonu wykręcałam 4 lata a teraz go zima trafiła!!!!.... I trzeba będzie ten konar uciąć. Jeszcze poczekam dam mu szansę !!!

szczęściarze ... z klonikiem to smutne zwłaszcza, że osobiście dopieszczony ... ten nasz klimat ... brr

Konstancja podlizuj się, bo dzisiaj stwierdziłam że jak mi wiśnie kiku-shidare urosną ro kule bukszpanowe dostaną eksmisje będą do adopcji za rok
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:03, 29 maj 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

O! To ja muszę zapasy azofoski poczynić A mogę lać florovitem?

Ania florowit podobno lepszy... Ale ja leniwa jestem jak sypnę azofoską przed deszczem to potem rośnie. Przez kilka lat ją zdradzałam z innymi nawozami, długodzialające i takie tam ceregiele. Jednak wyznaję zasadę, że na wiosnę duża dawka azotu w azofosce jest najlepsza. No ale specjalistyczne to lubię agrecole np. do magnoli, powojników, róż.
A florovit trzeba rozrabiać Ale dostałam od ogrodnika dozownik do magicznej siły, w ktory będę wlewać florowit i będę szlaufem z florovitem lać po calość takie wash and go!!!
Najważniejsze w tym wszystkim jest jednak lanie wody.... Ale to już wiesz i ćwiczysz codziennie

Święte słowa Marzenko azofoska wczesną wiosną najlepsza i dużo wody zwłaszcza w takie dni jak teraz.

Kasia ale lać codziennie do zmroku to przesada. Ja już sobie ogrod na sekcje podzieliłam i kadego dnia inną leję na maksa....
Modlę sie o deszcz!!! Pewnie zacznie padać w weeekend jak planuję imprezę w ogrodzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:01, 29 maj 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

wchodzę sobie grzecznie, że niby kiedyś będzie tu pięknie i ...ugrzęzłam na cały wczorajszy wieczór. Przeleciałam przez wszystkie posty i zdjęcia, a rano oczy na zapałki i do pracy. No pięknie to już jest.
Pozdrawiam Właścicielkę włości

Myszorku a ja się Twojego ogrodu doczekać nie mogę
Zagladaj częściej !!!

Marzenko, do mojego ogrodu jak stąd do nieba. Na razie cieszy mnie, że "kwiatki kwitną"

Myszorku poczekamy cierpliwie na ten Sky Garden Skojarzenia i przenośnie używasz widzę odpowiednie do inspiracji
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:00, 29 maj 2012

Do góry
Irenko jeszcze nie śpisz?????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:59, 28 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
A piszą, zę karminik jest na ubogie gleby.... Prasa kłamie też...

Na ubogie może tak jak się ukorzeni, a młodziutkiemu trzeba pomagać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:58, 28 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - ale się u Ciebie dzieje - nawet czarownice się zlatują pooglądać

Sebku nie zawracaj sobie głowy czarownicami tylko wklejaj zdjęcia z CHFS!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:57, 28 maj 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
a azofoska na wszystko dobra jest?

Bogda wg mnie na wszystko poza kwaśnolubymi (poza rh, azaliami, magnoliami, laurowiśniami, etc)
Wszystkie trawy ozdobne, bukszpany, kwitnące , cebule, żywopłot grabowy, młode drzewa, esypie wiosną azofoską. Latwo, nie latam z pięćdziesięcioma róznymi nawozami. Tylko nie można przesadizć z iloscia (bo wypalisz rośliny) i lac wodę, lać i jeszcze raz lać. A najlepiej przed zapowiadanym deszczem podsypać.
Lawendę też tym sypałam ale za chwile dostanie dolomit.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:54, 28 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
tak czytam o tej azofosce...stosujecie pylistą czy granulowaną?

Ja granulowaną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:52, 28 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Marzenko -dziś opuściłam lanie niestety Ale obiecuję poprawę No fakt, podlanie roślinek na rabatach florovitem zajmuje mi ponad godzinę, kursowanie z konewką i rozrabianie to dość mozolne zajęcie...może też zakupię taki dozownik?

Czy na podsypanie azofoski nie jest juz za późno?

ja nie lubię długodziałających nawozów, "spsuły" mi moje rododendrony rok temu niestety

Ania wg mnie na azofoske nie jest za póżno, rośliny jeszcze potrzebują dużo azotu. Ja jeszcze w czerwcu sypnę raz azosfoską
Ja lałam znów prawie do 22.
Ale musze lać to co niedawno posadizlam bo mi pousycha... I codzienny delikatny prysznic dla bambusow, bo powoli wracają do życia...
A posadzilam dzisiaj 7 miskantów 2x silberfeder, 2x mornig light i 3 x grosse fontaine
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies