Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 00:04, 29 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

Marzena u ciebie musi być ogrodzenie z gumy ... bo w inaczej miejsca na te wszystkie roślinki by nie było ... i jakże oryginalne sobie powiem ... piękne ... nie wiem nawet ten konar suchy upadłego klonu wykręcony w paragraf marzeń ... może Ty czarownica jakaś jesteś ... hmmmm ???

Iza zapowiedzialam sąsiadom, że stopniowo za ogrodzenie będę wychodzić.... Już mam zaproszenie do sąsiedniego ogródka
Wyobraź sobie, że jeszcze mam gdzie sadzić Ale nie martw się, za 3 lata będę musiała połowę roślin wykopywać i rozdawać bo będzie za gęsto....
Czarownica to ja trochę jestem
Konar klonu wykręcałam 4 lata a teraz go zima trafiła!!!!.... I trzeba będzie ten konar uciąć. Jeszcze poczekam dam mu szansę !!!

szczęściarze ... z klonikiem to smutne zwłaszcza, że osobiście dopieszczony ... ten nasz klimat ... brr

Konstancja podlizuj się, bo dzisiaj stwierdziłam że jak mi wiśnie kiku-shidare urosną ro kule bukszpanowe dostaną eksmisje będą do adopcji za rok
Madzenka 00:06, 29 maj 2012

Ana napisał(a)
Marzenko -dziś opuściłam lanie niestety Ale obiecuję poprawę No fakt, podlanie roślinek na rabatach florovitem zajmuje mi ponad godzinę, kursowanie z konewką i rozrabianie to dość mozolne zajęcie...może też zakupię taki dozownik?

Czy na podsypanie azofoski nie jest juz za późno?

ja nie lubię długodziałających nawozów, "spsuły" mi moje rododendrony rok temu niestety

Ania pokażę Ci to moje ustrojstwo od magicznej siły, ktore zamierzam do florovitu wykorzystać jutro cyknę fotę. Ja też nie lubię długodzialających. Rozwiodłam się z nimi jakieś dwa lata temu.
GabiK 00:16, 29 maj 2012

Marzenko, a gdzie dostałaś ten dozownik? Widziałam w necie, a w ogrodniczych patrzą jak na wariatkę.
Diana 00:17, 29 maj 2012

Marzenko, a dolomit tylko do lawendy dajesz????? ......czy jeszcze jakieś to lubią
Madzenka 00:20, 29 maj 2012

GabiK napisał(a)
Marzenko, a gdzie dostałaś ten dozownik? Widziałam w necie, a w ogrodniczych patrzą jak na wariatkę.

W weekend majowy mój wsiowy ogrodnik do magicznej siły dodawał, więc kupiłam kolejne opakowanie
Madzenka 00:21, 29 maj 2012

Diana napisał(a)
Marzenko, a dolomit tylko do lawendy dajesz????? ......czy jeszcze jakieś to lubią

Musze w kajecie poczytac co jeszcze lubi wapń oprócz lawendy. Na pewno wiśnie ,umbra cos tam" taż bo mi utkwiło, ze idealnie rosną razem.
Diana 00:27, 29 maj 2012

więc czekam na info, tyle trzeba tego spamiętać żeby te wszystkie roślinki podlać
ana_art 06:45, 29 maj 2012

GabiK napisał(a)
u mnie w ogrodniczym nazywają to konewką do nawozów... jak chcesz to Ci kupię
Madzenka 06:46, 29 maj 2012

ana_art napisał(a)

u mnie w ogrodniczym nazywają to konewką do nawozów... jak chcesz to Ci kupię

GabiK bierz!!!
Ania a jak dozujesz inne nawozy, masz instrukcję, bo do mojego było tylko dozowanie Magidpcznej Siły.
GabiK 08:54, 29 maj 2012

Aniu, chętnie. Jak możesz to kup i przywieź do Danusi.
Patrzyłam i pytałam w OBI. Magicznej Siły mnóstwo mają, a tego dozownika nie. U mnie niby metraż mały, ale takie latanie z konewką też męczące.