Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Madzenka 19:00, 28 maj 2012

Gabi wymyślą róż Ty już masz donice w tym kolorze!!
Buziole i już Was nie nękam moimi poglądami, biegnę podlewać ogród.
GabiK 19:23, 28 maj 2012

Marzenko, chyba powinnam zostać trendseterką. Jak sobie coś wymyślę to nigdzie nie ma, szukam, ludzie się dziwią, a za 2 lata ogłaszają triumfalnie, że w tym sezonie to tylko np. Róż. Wymyśliłam szarość, srebro i mocny róż na ścianie - super modne.
Ale wyobrażasz sobie, różowy dom i różowy podjazd? To chyba nie przejdzie.
Chociaż jak wracaliśmy od Bogdzi, to mijaliśmy fioletowy-różowy dom. Dach miał śliwkowy, okna też, piętro fioletowe, a dół lila róż. Takie ciasto jagodowe. Ale całkiem smakowity był. Zamieszkałabym w takim. To połączenie nie raziło, nie było za słodko. Ktoś to zrobił odważnie, ale ze smakiem, całość była przemyślana. No i musieli na zamówienie kolor dachu robić i okna.

Ale się rozpanoszyłyśmy u Agaty.
waska 21:30, 28 maj 2012

przyszlam zobaczyć nowe zdjęcia a tu nic
Diana 00:23, 29 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)

przychodzę się przywitać i podpytać o nawóz do bukszpanów......
Czytałam u Juzia_G o jakimś fantastycznym nawozie do bukszpanów o którym wspominałaś.Ja mam wielkie bukszpany od mojej babci i kolorek tracą, mało przyrostów jakoś mają.Pomysłałam że może jakiś lepszy nawóz dałby im kopa Bardzo proszę o nazwę może uda mi się gdzieś u nas kupić,ewentualnie w niemczech ...plisssss

Witaj Diana,
tu masz produkty firmy Ecostyle: http://www.ecostyle.be/productenbuxus
Ja używam takiego Buxus A-Z z Rhiza-Max. To jest jakieś wzmocnienie dla korzeni, ale o szczegóły mnie nie pytaj. W każdym razie u mnie działa. Do tego od czasu do czasu daje im też Ecostyle nawóz na liście.
Powodzenia!

Dziękuję ślicznie.Mam nadzieję że uda mi się kupić
monteverde 00:36, 29 maj 2012

GabiK napisał(a)
Marzenko, chyba powinnam zostać trendseterką. Jak sobie coś wymyślę to nigdzie nie ma, szukam, ludzie się dziwią, a za 2 lata ogłaszają triumfalnie, że w tym sezonie to tylko np. Róż. Wymyśliłam szarość, srebro i mocny róż na ścianie - super modne.
Chociaż jak wracaliśmy od Bogdzi, to mijaliśmy fioletowy-różowy dom. Dach miał śliwkowy, okna też, piętro fioletowe, a dół lila róż. Takie ciasto jagodowe. Ale całkiem smakowity był. Zamieszkałabym w takim. To połączenie nie raziło, nie było za słodko. Ktoś to zrobił odważnie, ale ze smakiem, całość była przemyślana. No i musieli na zamówienie kolor dachu robić i okna.

Gabik w najbliższym czasie wstawię zdjęcie domku ostro malinowego bo takowy w okolicy u nas jest, na początku to kierowcy mało wypadków nie robili tak dawał kolor po oczach, a teraz już oswoiliśmy się z tym widokiem
Madzenka 06:42, 29 maj 2012

GabiK napisał(a)

Ty doceniasz ten dobór kolorów, cenisz za różnorodność a cala wieś krytykuje pewnie
ircia 14:43, 29 maj 2012

Pozdrawiam Agatko. A jak planowane zakupy? Doszły do skutku?
agata_chrosc... 16:18, 29 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Marzena, Ty to jednak jestes optymistka!

Agatko, poprę Marzenke, bo myślę tak samo, a ja na pewno jestem typem optymistki

Tak Irenko - optymiści są zawsze mile widziani
agata_chrosc... 16:27, 29 maj 2012

Marzena, Gabik, Irenko i wszyscy, którzy mają swoje zdanie na temat różnorodności, oryginalności, patriotyzmu, Polski, krytykowania, młodzieży, dróg etc - juz więcej nie dam się wciągnąć w te, interesujące skąd innąd, dyskusje. Najpierw ja pokazuję coś, co uważam za fajne, potem ktoś pisze "ale fajne, szkoda, że w Polsce tak nie ma", potem ja daję się sprowokować i piszę coś na temat dlaczego moim zdaniem w Polsce tak nie ma , wywiązuje się ciekawa dyskusja, a potem , prędzej czy później, ktoś uderza z grubej rury - że jest patriotą i nie pozwala krytykowac Polski. Sorry - ale dla mnie w tym miejscu dyskusja się kończy. Mam uznać, że ktoś uważa mnie za niepatriotę i opluwacza własnego gniazda? Wolałabym nie. Dlatego zostaję przy ogrodach, kwiatkach, trawnikach, ławeczkach etc. Na inne tematy wolę dyskutować "na żywo". Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że nikt nie poczuł się dotknięty i nie zacznie teraz mnie omijać szerokim łukiem. Bardzo by mnie to zmartwiło, z różnych powodów z resztą.
agata_chrosc... 16:28, 29 maj 2012

waska napisał(a)
przyszlam zobaczyć nowe zdjęcia a tu nic

Wasko - no jak to nic? A moją kulę bukszpanową widziałaś? ALe nie martw się - niedługo znowu coś fajnego obfotografuję