Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 23:32, 07 kwi 2016

Do góry
Mam spore wątpliwości co do mojego systemu nawadniającego i nie powiem, że złapał mnie dzisiaj lekki stresik, ale obliczenia sprawdzałem już 3 razy i wszystko pasuje, jutro będzie chwila prawdy.

Po wzmożonych negocjacjach realizacja ogrodu troszkę przyśpieszy i do maja powstaną 3 kompletne rabaty, jesienią rabata wzdłuż tarasu i skarpy, na przyszłą wiosnę przód ogrodu.

Altana na razie nie powstanie, miejsce będzie placem zabaw dla młodego.

Teraz muszę tylko wykombinować jak przywieźć 3,5 metrowego buka i znaleźć ładne Amanogawy, gdyby ktoś widział lub słyszał byłbym wdzięczny za namiary Graby muszę też odebrać.
Pozostaje czekać aż znajdę czas na ekspresowe zakupy i sadzenie .

Oczywiście trawnik w tym roku też jest w planach
Biało różowy ogród za płotem. 23:25, 07 kwi 2016

Do góry
Ewo życzę owocnych poszukiwań

Kasiu na żaglami myśleliśmy i na razie temat jest w trakcie rozważania na razie nikt nie ma do tego głowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:23, 07 kwi 2016

Do góry
Pozdrawiam wszystkich alergików z podrażnionym gardłem, katarem i opuchniętymi patrzałkami

Byłem wczoraj na poszukiwaniu magnolii i dooopa, jak w zeszłym roku miejsca nie miałem to był wielki wybór, w tym roku jak chcę to nie ma, w zamian zaopatrzyłem się w dwie piękne magnolie Red Charm i White Cap ta ma kwiat cudny, ale chyba zabrałem sobie sadzonkę, która nie zakwitnie, trudno będzie trzeba poczekać.

Mam w tym sezonie strasznie opóźnienia, werbena i stipa nie popikowane, bukszpany czekają na korektę, jakieś trawy do wycięcia mi zostały, przedogródek woła o czas i przy okazji 30 wykopanych liliowców, lilie marnieją bo nie mam kiedy ich posadzić. Chyba czas zrobić sobie listę priorytetów. Do tego dokończenie nawadniania i remontu w budynku gospodarczym. Gdzie można złożyć wniosek o wydłużenie dnia

Wypadałoby wziąć aparata i porobić zdjęcia, chociaż do archiwum.

Miałem jeszcze gdzieś wstąpić i odpisać na wiadomości, ale to jutro bo padam z nóg, a wcześnie rano po rodzinkę na lotnisko trzeba jechać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:16, 07 kwi 2016

Do góry
Gosiu co działam? mam tyle zaległości, że najchętniej wyjechałbym na tydzień gdzieś daleko i poleżał na leżaczku, ale pomażyć to ja sobie mogę

Kasiu u mnie żurawki w setkach, ale tez kiedyś znikną lub pozostaną w niewielkiej ilości Wolałbym rośliny, które przynajmniej 3 lata nie wymagają ingerencji i to jeszcze tak pracochłonnej.

Kamilo no troszkę jeszcze sobie poczekasz bo tempo mam w tym roku okropne, wręcz zerowe
Typografia ogrodu 23:12, 07 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No jak tu nie czytać kiedy ja ciekawski z natury jestem
trzeba zainwestowac w kropelki do oczu
Typografia ogrodu 23:11, 07 kwi 2016

Do góry
No jak tu nie czytać kiedy ja ciekawski z natury jestem
Typografia ogrodu 22:54, 07 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Nie ma dnia żebym nie miał do nadrobienia przynajmniej 10 stron, a oczy puchną od czytania
Bukszpany miałem przyciąć, chyba będę musiał reflektory rozłożyć i w nocy jeszcze w ogrodzie pracować by nadrobić opóźnienia
to się spiesz z tym reflektorem bo za miesiąc to Cie komary zjedza nie czytaj oglądaj
Typografia ogrodu 22:51, 07 kwi 2016

Do góry
Nie ma dnia żebym nie miał do nadrobienia przynajmniej 10 stron, a oczy puchną od czytania
Bukszpany miałem przyciąć, chyba będę musiał reflektory rozłożyć i w nocy jeszcze w ogrodzie pracować by nadrobić opóźnienia
W kamiennym kręgu od początku 22:44, 07 kwi 2016

Do góry
Dobrze, że jest gdzie tulipanami oczy nacieszyć
Ogród Loczka 22:42, 07 kwi 2016

Do góry
Teraz wszędzie mnie magnoliami katują, a jak znalazłem miejsce to nagle nigdzie ładnych magnolii u mnie nie ma
Droga do spełnienia 22:40, 07 kwi 2016

Do góry
U mnie z trawami podobnie, cisz całkowita, haconechloa jedynie daje oznaki życia, ale na razie jestem spokojny do końca kwietnia, później będę się poważnie martwić
Mój ogród pod górkę... 20:01, 07 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu taka moja rada na temat opuchalków, nicienie kiedy ziemia będzie wystarczająco ciepła, Calypso jak zakwitną truskawki, plus Mospilan po dwóch tygodniach. Do tego majowe nocne wyprawy z latarką w poszukiwaniu paskud.
Ja nicieni nie lałem, ale pozostałymi sposobami wytępiłem prawie całkwoicie, ale trafiłem na paskudy już w pierwszym roku ich żerowania, więc u Ciebie szanse na skuteczną walkę też są spore
Byłem dzisiaj za Gienią i zostały rachityczne patyki, chyba też sie trochę jej naszukam

Dzięki Łukasz. Będzie wojna na całego. Pójdzie ema z wrotyczem, nicienie i w/w przez Ciebie preparaty.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:50, 07 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak czytam i czytam, temat róż na razie nie schodzi z tablicy Ja się cieszę, że moje przeżyły zimę, a to już sukces, dzisiaj cięcie
Pozdrawiam

Niektórzy różyczkę łagodniej przechodzą, ja wpadłam po uszy .

Wczoraj zdążyłam się przejść po ogrodzie i zauważyłam, że sporo nowych pąków jest podmarznięte, ale ładnie odbijają .
Mój ogród pod górkę... 22:36, 06 kwi 2016

Do góry
Kasiu taka moja rada na temat opuchalków, nicienie kiedy ziemia będzie wystarczająco ciepła, Calypso jak zakwitną truskawki, plus Mospilan po dwóch tygodniach. Do tego majowe nocne wyprawy z latarką w poszukiwaniu paskud.
Ja nicieni nie lałem, ale pozostałymi sposobami wytępiłem prawie całkwoicie, ale trafiłem na paskudy już w pierwszym roku ich żerowania, więc u Ciebie szanse na skuteczną walkę też są spore
Byłem dzisiaj za Gienią i zostały rachityczne patyki, chyba też sie trochę jej naszukam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:47, 06 kwi 2016

Do góry
Luki - przyjedź do mnie U mnie plac pełny

Madżenno Niby odrobiłam lekcje z nawożenia magnolii, ale niestety nie zastosowałam się. Za karę będę oglądać ich kwiaty tylko na zdjęciach. Moja będzie miała piękne liście... chyba

Coś jeszcze, coś więcej... 21:33, 06 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek poszukaj stali na składach nie w marketach bo to na prawdę się nie opłaca
Ja za stal na stolik kawowy nawet 30zł nie zapłaciłem.

Tak zrobię - nie mam wyjścia, wyszło mi ponad 8 stów za samo żelastwo jakbym kupował w Casto... W takiej kwocie to ja chciałbym się zamknąć ze wszystkim...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 06 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pozwól, że poleżę z wrażenia nad krokusami, tej jesieni na pewno nie zaśpię, mus aby jedną konkretną rzeczkę mieć
mus konieczny
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 06 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Luki - a jak z rozmachu przywieziesz kilka - to będziesz miał "dopust Boży"

Ewo i nic nie było, w szkółce pustki magnoliowe
Coś jeszcze, coś więcej... 21:25, 06 kwi 2016

Do góry
Sebek poszukaj stali na składach nie w marketach bo to na prawdę się nie opłaca
Ja za stal na stolik kawowy nawet 30zł nie zapłaciłem.
Ogrodowe przygody 20:24, 06 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Na magnolię poluję i coś łowy kiepsko idą U mnie szafirki to chyba za 2 tygodnie dopiero będą.

O
U nas dziś było ciepło i padał deszcz, dosłownie jakby ktoś lał wiadrem więc rośliny dosłownie oszalały i mocno poszły w górę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies