Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

Luki 23:25, 07 kwi 2016

Ewo życzę owocnych poszukiwań

Kasiu na żaglami myśleliśmy i na razie temat jest w trakcie rozważania na razie nikt nie ma do tego głowy
Luki 23:32, 07 kwi 2016

Mam spore wątpliwości co do mojego systemu nawadniającego i nie powiem, że złapał mnie dzisiaj lekki stresik, ale obliczenia sprawdzałem już 3 razy i wszystko pasuje, jutro będzie chwila prawdy.

Po wzmożonych negocjacjach realizacja ogrodu troszkę przyśpieszy i do maja powstaną 3 kompletne rabaty, jesienią rabata wzdłuż tarasu i skarpy, na przyszłą wiosnę przód ogrodu.

Altana na razie nie powstanie, miejsce będzie placem zabaw dla młodego.

Teraz muszę tylko wykombinować jak przywieźć 3,5 metrowego buka i znaleźć ładne Amanogawy, gdyby ktoś widział lub słyszał byłbym wdzięczny za namiary Graby muszę też odebrać.
Pozostaje czekać aż znajdę czas na ekspresowe zakupy i sadzenie .

Oczywiście trawnik w tym roku też jest w planach
Pawlus 08:53, 08 kwi 2016

Świetna wiadomość! Już nie mogę się doczekać jak pokażesz nasadzenia
anbu 19:29, 08 kwi 2016

Ale super się ogląda takie zdjęcia z prac ciekawa jestem co będzie dalej
Luki 09:37, 09 kwi 2016

Paweł no powoli się ruszy sprawa z nasadzeniami, ale większośc roślin nie będzie zbyt okazałych, więc jakieś efekty dopiero będą w przyszłym roku, ale dobrze, że w przyszłym bo mogły być dużo później

Aniu nie tylko ja muszę być cierpliwy

Mam strasznego nerwa, Tata miał podłączyć mi wodę w piwnicy do nawadniania, w sumie jeden trójnik i metr rurki, ale nie bo trzeba zrobić dodatkowe zaworki i inne niepotrzebne pierdoły z przygotowaniem na apokalipsę co poskutkowało strasznym spadkiem ciśnienia, nie wiem jak ma zamiar to zrobić, ale ja chce z powrotem moje ciśnienie na instalacje bo teraz to tylko linia kroplująca będzie działać.
mateuszmichn 10:54, 09 kwi 2016

Ojjj no to nie fajnie jakby nie zadziałało wszystko tak jak trzeba. Z drugiej strony zaworek przed zasilaniem jednak potrzebny, bo w razie jakiejkolwiek wymiany to nie ma problemów. Mam nadzieję że będzie ok
Luki 13:06, 09 kwi 2016

Mateusz jeden zawór już był, a następne dwa zamontowane bez sensu na dodatek mają straszne dławienie
mateuszmichn 14:43, 09 kwi 2016

Luki napisał(a)
Mateusz jeden zawór już był, a następne dwa zamontowane bez sensu na dodatek mają straszne dławienie [/quote

A no to faktycznie bez sensu
Madzenka 15:17, 10 kwi 2016

Zawór minimum 3/4 cała?
Mimo duzego cisnienia wody latem i tak jest problem, dlatego nawadnianie włączane jest tylko nad ranem a nawet w nocy (linie)

Ps.mczy tata schron tez wybudował?
Luki 18:51, 10 kwi 2016

Mateusz to mój tata, tego nie ogarniesz

Marzenko gdybyś zobaczyła fundamenty pod taras i murki w około domu pomyślałabyś, że turbiny wiatrowe będą stawiać
Zawory właśnie 3/4" ale trzy i zanim to przejdzie przez elektrozawór to strata spora, ale już sam się doszkoliłem jak obsłużyć reduktor ciśnienia na głównym zasilaniu to podniosę o pół bara i wszystko będzie działać, przynajmniej taką mam nadzieję

Wiesz jaką wojnę prowadzę o stare zbiorniki szamba, od jesieni mamy kanalizację, ale przecież zbiorniki trzeba zostawić bo jak coś się popsuje to musi być coś w zapasie. Budynek gospodarczy (180m^2 - garaże) zapchany jest wszystkim co się przecież przyda, do głowy można dostać