Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Margarete 15:58, 06 kwi 2016

Piekne te twoje magnolie......moje dopiero sie zbierają....doczekac sie nie mogę
MagdaBaj 16:04, 06 kwi 2016

Marzenka czy Twoje bukszpany to jakaś konkretna odmiana?Czym je psikać? Twoje mają piękny kolor.Moja ziemia jest słaba, gdybym chciała zakupić bukszpany by zrobić jakieś obwódki to czy należy też wymienić im ziemie, czy " hartować je " moją glebą Masz mnóstwo różnych pięknych roślin.A jaka lawenda jest najładniejsza?
malkul 18:35, 06 kwi 2016

zaskoczyłas mnie że to co miaó byc białe jest żółte ja kupiłam mnóstwo narcyzówych cebul jesienią i juz drże jaki kolor będzie. ale jeszcze u mnei parę dni im potrzeba.
Luki 21:28, 06 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Luki - a jak z rozmachu przywieziesz kilka - to będziesz miał "dopust Boży"

Ewo i nic nie było, w szkółce pustki magnoliowe
Zielona 21:47, 06 kwi 2016

Luki - przyjedź do mnie U mnie plac pełny

Madżenno Niby odrobiłam lekcje z nawożenia magnolii, ale niestety nie zastosowałam się. Za karę będę oglądać ich kwiaty tylko na zdjęciach. Moja będzie miała piękne liście... chyba

polinka 22:05, 06 kwi 2016

Madzen jak tam Twoje Silvery? Scinałaś je w tym czasie co Tomek??
Moje pięknie kwitną Mam nadzieję, że to zapowiedz ładnej regeneracji po zimie i za chwilę będą piękne.
nawigatorka 22:08, 06 kwi 2016

a dziś oglądałam jeżówki Green jewel i znaku życia nie dają. A jak Twoje przezyły zimę?
Iwk4 22:23, 06 kwi 2016

Madzenko, uwielbiam twoje magnolie. Czy ty wszystkie kwadraty masz 2x2?
ewa004 22:44, 06 kwi 2016

Wiesz że popełniam plagiat? tzn chcę chyba że zabronisz..... ale ostrzegam i tak zrobię tylko nie pokażę
Madzenka 22:47, 06 kwi 2016

Iwonko wszystkie kwadraty mają 2x2 , za wyjatkiem nie kwadratu przy ścieżce z kulkowiskiem

Nawigatorka - green jewel dwie widziałam ze ruszyły a reszta w zacienionym miejscu - jeszcz nie lub w ogole padła. W nastepną sobote nadejdzie czas oceny iLe jezówek przeżyło.

Polinka. - moje silvery nie ciete, nic a nic nie urosły od ubiegłego roku, nie mam co ciac. Poza tym po zimie sa w stanie bez uszczerbku, nawet listków nie musiałam skubać.

Malkul bez obaw - tylko jedna paczkę miałam wielkokowiatowych i środek żółty. reszta to bridal crown i będzie biała, za chwilę zakwitną

Zielona - niestety magnolie są zarłoczne i trzeba je porzadnie nakarmić aby zawiązały paki w sierpniu. Wody tez im nie moze zabraknąć. Ale to juz wiesz teraz tylko sie do tego zastosować

Magdabaj - nigdy nie kupowałam konkretnych odmian bukszpanow. One sa zwykle bezodmianowe . Kolor maja fatalny, są brązowe od strony słońca i tam gdzie mrozy je liznęły. Czyli jednka niedomiar wody zimą? Bukszpany rosna nawet w słabej glebie ale wtedy trzeba je nawozić. Dlatego dobrze jest im dosypać podczas sadzenia dobrej ziemi ogrodniczej a najlepiej kompostu . Pytanie o ładna lawendę to pytanie względne. Ładna zima z lisci to viva, ładna podczas kwitnienia to wg mnie Hidcote ale zima brzydka