Iwonko wszystkie kwadraty mają 2x2 , za wyjatkiem nie kwadratu przy ścieżce z kulkowiskiem
Nawigatorka - green jewel dwie widziałam ze ruszyły a reszta w zacienionym miejscu - jeszcz nie lub w ogole padła. W nastepną sobote nadejdzie czas oceny iLe jezówek przeżyło.
Polinka. - moje silvery nie ciete, nic a nic nie urosły od ubiegłego roku, nie mam co ciac. Poza tym po zimie sa w stanie bez uszczerbku, nawet listków nie musiałam skubać.
Malkul bez obaw - tylko jedna paczkę miałam wielkokowiatowych i środek żółty. reszta to bridal crown i będzie biała, za chwilę zakwitną
Zielona - niestety magnolie są zarłoczne i trzeba je porzadnie nakarmić aby zawiązały paki w sierpniu. Wody tez im nie moze zabraknąć. Ale to juz wiesz teraz tylko sie do tego zastosować
Magdabaj - nigdy nie kupowałam konkretnych odmian bukszpanow. One sa zwykle bezodmianowe . Kolor maja fatalny, są brązowe od strony słońca i tam gdzie mrozy je liznęły. Czyli jednka niedomiar wody zimą? Bukszpany rosna nawet w słabej glebie ale wtedy trzeba je nawozić. Dlatego dobrze jest im dosypać podczas sadzenia dobrej ziemi ogrodniczej a najlepiej kompostu . Pytanie o ładna lawendę to pytanie względne. Ładna zima z lisci to viva, ładna podczas kwitnienia to wg mnie Hidcote ale zima brzydka