Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 10:17, 15 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)

O dziękuję za zainteresowanie i pomoc
Okazuje się, że takiego zdjęcia nie mam :/ omijamy to miejsce bo nie jest ładne. Musiałabym sąsiadowi płot bluszczem obsadzić aby nam się widok poprawił
Zrobiłam dzisiaj, przepraszam za bałagan ale dwa tygodnie mnie nie był w ogrodzie

Te kamienie zostają czy nie?
Moja działka na Dębowym Lesie 10:15, 15 lis 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu---- trzymam kciuki za Twoje zdrówko bo to najważniejsze .Zdjęcia roślinek i robaczków ha ha są przepiękne a Ty masz cierpliwość żeby je uchwycić Trawy --- to fajne rośliny ;mam nasionka mogę Ci wysłać .Zebrinusa i rozplenice.Pozdrawiam jesiennie

To dla Ciebie Zebrinus kwitnący

O dzięki, sama już doświadczyłam jak to jest jak zdrowie szwankuje, jak to żle
ale mam nadzieję,że w końcu to wszystko będzie tylko wspomnieniem.A zima wszystko się podleczy
O tak bardzo lubię robaczki, owady, mogę przy nich siedzieć je obserwować .
Zaskoczyłaś mnie z tą propozycją z nasionkami traw.Bardzo miło oczywiście.
Ja bardzo, bardzo chętnie che i przyjmę takie nasionka jak to nie kłopot?
Za Zebrinusa bardzo dziękuję.Jest śliczny
Moja działka na Dębowym Lesie 10:07, 15 lis 2015

Do góry
katel napisał(a)
Piękne fotki, owady jak z bajki.

Kasiu, witaj!
Dziękuję,skoro podobają ci się moje owady, to dla ciebie ma takie

Skąpana w słońcu 10:01, 15 lis 2015

Do góry
Jeżówka Virgin

Odmiana średnio wysoka o sztywnych pędach. Normalnie ta jeżówka ma dwa okółki płatków, moja jest mutantem i ma ich więcej. Kolor kwiatów też jest ciekawy, jak dla mnie jasno limonkowy chociaż literatura podaje, że są one białe. Jest u mnie pierwszy rok nie wiem czy będzie wymagała podwiązywania. Liście i łodygi szorstkie w dotyku. Będzie się dobrze krzewiła.

Moja działka na Dębowym Lesie 09:59, 15 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Witam się
z rewizytą wpadnę jutro yyy chyba jednak dzisiaj ale jak słonko wstanie
już mi się podoba

Witaj Kaliciu!!
ciekawe jak wypadnę po twoim przeglądzie u mnie ???
Moja działka na Dębowym Lesie 09:56, 15 lis 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ale i tak się człowiek martwi jak sobie daje radę i tęskni, prawda? masz rację, dzieci zawsze zostają naszymi dziećmi cudowne zbliżenia, chyba też przerzucę się na lustrzankę

Dokładnie tak, dzieci, na zawsze pozostają naszymi dziećmi, choćby były już dorosłe.Wszystko co ich dotyczy, zawsze będziemy przezywać, myśleć... i tęsknić
Uroki rodzicielstwa zawsze są odczuwalne
Dzięki za miłe słowa.
A teraz nie koniecznie trzeba mieć lustrzankę , duzo aparatów ma bardzo dobrą rozdzielczość
Dla ciebie
Co i jak? Nowicjuszka 09:52, 15 lis 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
Toszka, rabata ma 3 m szerokości + skarpa ok 2.4 m. Ciężko to na puzzlach pokazać.
Dookoła wiążu chciałam posadzić tylko hosty, ale zastanawiała się jakie, żeby nie zrobiła się ciapa ( tzn. drzewko nie zlało się kolorystycznie z hostami). To miejsce jest osłonięte ( w granicy sąsiad ma garaż i tuje posadzone).
W sumie to ogólny zarys jest taki:
- tuje w skarpie posadzone
- trawy
- pojedyncze drzewa lub grupowo 3-4 krzewy ( hortensje, różaneczniki)
- dopełnienie kwiaty, turzyce.
Spróbuję narysować to z rzutu z góry.

Fajny pomysł z tymi hostami pod wiązem.Są dwie opcje.Jeden rząd dookoła.I drugi u pnia większe a drugi mniejsze.Ale wówczas koło będzie więsze.Ale efekt ładniejszy
Host jest tak dużo,, duży wybór.ale najładniej wyglądają posadzone kontrastującymi liśćmi
Np.
Skąpana w słońcu 09:51, 15 lis 2015

Do góry
Jeżówka Alba

Dość wysoka i masywna jeżówka. Pokrojem i wzrostem podobna do jeżówki podstawowej. Wypuszcza sztywne łodygi zakończone dość dużymi kwiatami. Szybko się krzewi i długo kwitnie. U mnie nie wymagała podwiązywania. Nie wyłamuje pędów. Cała pokryta szorstkimi włoskami. Wcześniej o tym nie pisałam, ale każda z nich ma włoski mniej lub bardziej szorstkie

Moja działka na Dębowym Lesie 09:47, 15 lis 2015

Do góry
Aniu---- trzymam kciuki za Twoje zdrówko bo to najważniejsze .Zdjęcia roślinek i robaczków ha ha są przepiękne a Ty masz cierpliwość żeby je uchwycić Trawy --- to fajne rośliny ;mam nasionka mogę Ci wysłać .Zebrinusa i rozplenice.Pozdrawiam jesiennie

To dla Ciebie Zebrinus kwitnący
Moja bajka 09:43, 15 lis 2015

Do góry
Witaj!!
Nie raz tu zaglądam po cichu.Ale dziś twoja jesień i paleta złotych barw i rudości w twoim ogrodzie , na pięknych rabach nie pozwala przejść obok po cichu.
Jest cudna.

Katkak napisał(a)

ta hortensja poza przekwitłymi kwiatami nic sobie z późnej jesieni nie robi

A hortensja jakaś twardzielka
Tutaj odkryłam,że nie mam w swoim ogrodzie traw , które tak bardzo ładnie w jesieni się eksponują , dodają uroku jesiennym ogrodom i nie tylko jesiennym.
No i mam wynik zaglądania tu i ówdzie... nowe chciejstwa
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:35, 15 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Jak u Ciebie pięknie! Takie widoki sprawiają, że się rozklejam, oczy mi się pocą . Tęsknię okrutnie za górami. Dziękuję za te cudne ujęcia. Pozdrawiam. Karolina
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:07, 15 lis 2015

Do góry
Tak samo z kiścieniem choc on od razu dostał miejsce które mu się spodobało. Kupiłam go w zeszłym roku w czerwcu (przed klonem czerwonym):

Na listopad juz miał pokaźne przyrosty

A po łagodnej zimie znów w tym roku sie rozrósł (fota bieżąca)

Stanowisko półcieniste, wilgotne i bardzo osłonięte.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:01, 15 lis 2015

Do góry
Dziewczyny odpowiem na razie w sprawie ciemierników - one u mnie rosły w różnym miejscu, wciąż przesadzałam bo słabo kwitły...

W zeszłym roku na wiosnę przesadziłam je koło altany - one rosną pod dachem altany, jak deszcze leje to obok nich nie na nie, zimą nie przykrywa je śnieg. Tak było jeszcze zeszłego roku (piała kropka po lewej na tle donicy)

Po ostatniej łagodnej zimie strzeliły niesamowicie. Tak więc myślę że klimat musi byc dla nich bardzo łagony, pod drzewami, nie narażone na silne śniegi, na zime przykryte są warstwą liści.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 08:23, 15 lis 2015

Do góry
chodzi mi o to miejsce gdzie taras sie konczy i jest skarpa. Chcialam tu cos wyzszego posadzic i na pozatku myslalam zeby tez pergole tam dac zeby ladnie cos kwitlo. Ale jest jesien i dobrze bo mam troche czasu zeby to przemyslec
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:18, 15 lis 2015

Do góry
Dubelek

Kolorowe Rabaty Martek 03:16, 15 lis 2015

Do góry
Trochę się rozruszał Martkowy wątek, witajcie Dziewczyny. Haniu, Twoja alejka zachwyca mnie. Buki też ładnie złapałaś. Może i ja znajdę fajną alejkę, żeby nie zostawać w tyle .

Tutaj już świątecznie a jutro pędę na paradę Św. Mikołaja zapowiada się ciepło 15 stopni i słonkow w tamtym roku sypał pierwszy śnieg i było 2 stopnie.
Marto, pozdrowienia od Św. Mikołaja !!! Odpisałem dopiero dziś, siedziałem na pónocy 4 dni.

Te fotki zrobiłem w centrum wczorajszego wieczoru.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:58, 15 lis 2015

Do góry
Na dobranoc zapraszam na spacer

Kolorowe Rabaty Martek 00:50, 15 lis 2015

Do góry
Wpadasz jak po ogień, to Tobie coś żarówiastego wkleję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies