Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 15:06, 12 gru 2015

U Was też dziś tak ciepło i słonecznie?
Korzystając z świetnej pogody dziś razem z eMusiem rozłożyliśmy ostatnie linie kroplujące na rabatach i rozsypaliśmy trochę kamienia - we dwoje praca szybko posuwa się do przodu, a i przyjemniej się pracuje.

Róże Eden Rose nadal cała zielona, nic sobie nie robi z faktu, że mamy prawie połowę grudnia - a liście ma piękne.

inag 15:58, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Włóknina byłaby najbezpieczniejsza, ale ja mam tam setki cebulek, spod włókniny rośliny by nie wylazły, gazety pewnie szybko się rozłożą, ale warstwa kamieni jest dosyć gruba, może nie będzie najgorzej - pożyjemy zobaczymy.

Wiem, wiem. Czytałam o tych cebulkach. Pewnie też byłoby mi ich szkoda i zdecydowałabym się na takie samo rozwiązanie jak Ty. Taki sam dylemat mam u rodziców. Robię im od kilku miesięcy rabatę przed domem i chyba też w końcu położę gazety.
inag 16:00, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

U mnie dosyć zimno i pochmurno od rana niestety choć jak na grudzień to pięknie
Twój ogród wygląda jak w pełni sezonu
iwka 16:28, 12 gru 2015

Piekną miałaś pogodę. Czysciutko wszystko wygląda i ta róża cudna
frezja 16:51, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)
Korzystając z świetnej pogody dziś razem z eMusiem rozłożyliśmy ostatnie linie kroplujące na rabatach i rozsypaliśmy trochę kamienia - we dwoje praca szybko posuwa się do przodu, a i przyjemniej się pracuje.

Praca pali Wam się w rękach
Słoneczko też miałam i oczywiście ruszyłam do ogrodu..zadołowałam ciemierniki,powiązałam trawki,wygrabiłam resztki liści i z wielkim żalem opuszczałam to miejsce...okna czekały
lindsay80 21:48, 12 gru 2015

inag napisał(a)

Wiem, wiem. Czytałam o tych cebulkach. Pewnie też byłoby mi ich szkoda i zdecydowałabym się na takie samo rozwiązanie jak Ty. Taki sam dylemat mam u rodziców. Robię im od kilku miesięcy rabatę przed domem i chyba też w końcu położę gazety.

A co im na tej rabacie zapodałaś ?
lindsay80 21:55, 12 gru 2015

inag napisał(a)

U mnie dosyć zimno i pochmurno od rana niestety choć jak na grudzień to pięknie
Twój ogród wygląda jak w pełni sezonu

w każdym razie i u Ciebie i u mnie pogoda mało grudniowa - dalej nie mam ochoty na światełka świąteczne.
Sebek 22:00, 12 gru 2015

Szalona jesteś Ja nawet do ogrodu juz nie zaglądam... A tu kamień wysypany, linie rozciągnięte - jeszcze napisz, że plewisz?
lindsay80 22:18, 12 gru 2015

iwka napisał(a)
Piekną miałaś pogodę. Czysciutko wszystko wygląda i ta róża cudna

Iwka, nie jest tak różowo - kamień brudny, bo kupowaliśmy luzem a nie w big bagach, podmurówka ogrodzenia zaciapana ziemią, ale z kamieniem będzie już tylko lepiej
lindsay80 22:23, 12 gru 2015

frezja napisał(a)

Praca pali Wam się w rękach
Słoneczko też miałam i oczywiście ruszyłam do ogrodu..zadołowałam ciemierniki,powiązałam trawki,wygrabiłam resztki liści i z wielkim żalem opuszczałam to miejsce...okna czekały

O to też się dziś napracowałaś!
Moje okna mimo, że myte niedawno też znowu zaciapane, ale mycie zostawiam sobie na jakiś ciepły dzień w tygodniu, dziś musiałam wykorzystać weekendową obecność eMa i udało się zrobić dużo więcej niż było zaplanowane, więc bardzo udany dzień.