Pani Danusiu,
bardzo bym była wdzięczna za wskazanie mi jakie są zasady umiejscowienia drewutni w ogrodzie, tzn. czy muszę zachować jakąś odległość od siatki ogrodzenia? jak sie przyglądam domkom na moim osiedlu to większość ma po prostu przy samej siatce w linii ogrodzenia taką wąską drewutnię, ale nie jestem pewna czy według przepisów jest to dopuszczalne?
Dla mnie to będzie sezon pełnych niezapomnianych wrażeń z mnóstwem pozytywnych ogromnych emocji ...... już się kręcę na krześle
Spotkania u Ciebie są zawsze uroczo - miło - sympatyczne i trwają zdecydowanie za krótko ..... zawsze przeszkadza uciążliwy niedosyt pozdrawiam uczestniczki
Poczytałam o planach spotkaniowych, fajne to jest A z tym mrozem to tak nie do końca, wszystko może się odmienić, Dziś słyszałam o minus 7. A może będzie na plusie?
Wróciłam do wspomnień Sebka i aż czuję prawie przerażenie że to już tak blisko ta wiosna.
Jak ja to wszystko ogarnę? Zapowiada się ostry początek sezonu
Roma, tych nalewek jest zawsze z jednego gąsiora po kilka-kilkanaście sztuk, więc zapasy sobie stoją i się dostawia do "nalewkarni" czyli przyściennika. A nieraz w roku stoją 3 gąsiory na oknach, czasem coś wybuchnie, albo pęknie sobie taki gąsior
Teraz myślę zupełnie inaczej, tzn. oczywiście nie żałuję że wysiewałam rośliny, kupowałam wszystko co się podoba, bo to było doświadczenienie ogrodnicze i każdy takie musi mieć, ale lepiej kupować rośliny wieloletnie, a najlepiej zimozielone, trwale (nawet zimą) zdobiące ogród.
Po prostu teraz nie poświęcam czasu na rośliny jednoroczne, czasem je kupuję (heliotrop. kosmos, Cleome) ale gotowe od ogrodników.
Ta myśl nie dotyczy oczywiście warzyw, absolutnie warto je wysiewać, ale to się robi do gruntu.
Mam ponad 30- to letnie doświadczenie ogrodnicze i dodatkowo fach ogrodnika i projektanta w ręku, to trudno żebym się cofała do początków
To były niezapomniane czasy i emocje. co z tego wyrośnie i jakim kolorem zakwitnie Piękne czasy, ale już nie dla mnie