Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

O....! 21:57, 16 maj 2012

Do góry
Marzenko nawet w mglisty deszczowy dzień pięknie i klimatycznie u Ciebie
Mój mały raj na ziemi :) 21:44, 16 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Daj cisa Aurea - z niego zrób żywopłociki i dobierz albo żurawki albo trawy

Jestem za cisem aurea, rewelacyjnie rozjaśni wiosną a zimą też będzie ładny. i może rosnąć w zacienionym miejscu
Pomysł z bukszpanem variegata też rewelacyjny , ale rośnie u mnie w zywopłociku i coś mi nie pasuje. Ładnie wygląda gdy jest wsparty dodatkowo ciemno-zielonym zwyczajnym buszpanem. Może takie schodki, niski żywopłot variegata, wyższy bukszpan, z tyłu hosty patriot? Albo wracamy do cisa
A może ostrokrzew lub trzmielina. Miejsce jest zaciszne, ale koniecznie dałabym coś variegata lub ten cis aurea dla rozjaśnienia miejsca.
Ogród Sylwii od początku :) 21:36, 16 maj 2012

Do góry
Sylwia pokaż proszę te karmiki bo umieram z ciekwaości jak duże dostałaś ?
Ania i róże i cała reszta :) 21:20, 16 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Aniu witam u Ciebie. Już nieraz zaglądalam ale do tej pory nie pisałam. Jesteś specjalistką od wszystkiego co kwitnące, dlatego przypbiegam z pytaniem. Powiedz mi proszę, czy powojnikom Wielkokwiatowym na trejażu metalowym mogę pozowlić rosnąć jak im się podoba czy jakoś je specjalnie prowadzić, tak jak pisałaś o różnych pnących u Agaty? Wiem, że powojniki lubią mieć stopy w cieniu a głowę w słońcu. Zwykle mi się udawało je całkiem ładnie je wychodować, ale tras po posadzeniu 5 szt chciałbym je bardziej profesjonalnie opieką otoczyć

Witaj Marzenko, miło mi Cię gościć .
Powojniki nie muszą być tak rozkładane, jak róże. U nich lepiej się skupić na odpowiednim cięciu (w zależności od grupy). Pomijając częste uwiądy, zbytniej opieki nie wymagają, są prawie bezobsługowe .

Aniu dziekuję bardzo, kilka już w swoimżyciu hodowałam ale chcialam być teraz tak super teoretycznie przygotowana .. Posadzone w tym roku będę ciąć dopiero za mniej rok ale mocno
Troszkę się spóźniłąm ale życzę Ci kolejnych 60 gatunków róż na kolejną setkę na ogrdowisku
Kubusiowo 21:14, 16 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Irenka faktycznie nie doczytałam Wiesz, dla mnie jak na razie problem stanowi dowóz ich do Wawy
Jak mi Aga (Wieloszka) napisała, że 18 sztuk jakie chce to wejdzie do toyoty kombi przy złożonych tylnych siedzeniach to zwątpiłam

Wszystko zależy od techniki ukladania Pionowo wchidzi mniej, w poziomie do toyoty combi to upasz 30 szt. Te 18 szt to kulturalnie w pionie będzie jechało
Kubusiowo 21:12, 16 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Irenko - Marzenka by mi wzięła do Bogdzi ale ma już full bagażnik

Danusia hodowla to na 100% bo to z nasion, które dostałam

Asia idę.

Gosiu perowskia ma podobne listki tylko kolor bardziej srebrzysto-szary a werbeny są takie zieloniutkie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:47, 16 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
I moze roze pnaca do kompletu. Taki zestaw moze miec powalajacy potencjal ozdobny

Właśnie myślę tylko róże pnące brzydko zimą wyglądają. I mam wygwizdów więc będa mi wymarzać ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:46, 16 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, mowisz serio, ze ceny bukszpanu na Marzenkowo-Wieloszkowej plantacji poszly w gore???
Slusznie zreszta, ja tam sie nie dziwie. Marzenka co prawda nic nie pisala, ale moze dla niej jest stala cena

A Ty tak serio o tej wodzie?

Dla mnie była stara cena
Ogród w Alei Lipowej... 19:45, 16 maj 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
o już wiem Lilak Meyera

mam lilaka meyera u siebie w ogrodzie! Mikrus ma 20 cm ale pachnie jakby mial 2 m i kwitnie mocno
Ogrodnik mimo woli 19:39, 16 maj 2012

Do góry
Z tym barwinkiem to niezły prezent dla Irenki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:33, 16 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, na serio pomysl o botanicznych, beda Ci rosly szybciochem

Mialam już botaniczne posadzę chyba dwa gatunki a nawet więcej przy stoźku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:23, 16 maj 2012

Do góry
Aha avatarek i fota super!!!! Taka prawdziwa ogrodniczka !!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:23, 16 maj 2012

Do góry
Ania a co z tą ceną, były po 8 zeta, coś się zmioniło, w poprzedni weekend kupowalam po tyle ???
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:21, 16 maj 2012

Do góry
kasia na razie to u mnie będą stożki i dłuuuuugo dłuuuuugo nic, Powojniki mają po 20 cm dlugości i po 1 kwiatku, przynajmniej wiem jaki kupiłam kolor
Dzisiaj nie robię fot, jutro w Wawie, w piątek dokupię rośliny i powkopuję stoźki, pewnie jakieś zdjęcia wkleję
Lecę w kulki... 19:18, 16 maj 2012

Do góry
Ania gdzie się podziewasz. Przecież ligustry powinny już stać w donicach, stożki posadzone i zdjęcia wklejone????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:14, 16 maj 2012

Do góry
Lecę do Lecę w kulki aby zobaczyć czy są nasze zdjęcia i ligustry z Holandii
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:13, 16 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Irciu pomysł na wiśnie dobry , ja mam też wygwizdów , zorbię w weekend fotki jak sa u mnie posadzone zgodnie z projektem.

oj zrób zrób ... koniecznie ... wklejałaś gdzieś projekt?

Niestety nie bo jest to taka wielka płachta, że trudno ją zeskanować, pokserowałam sobie na stronki i wkopuję rośliny .....
A ponadto copyright
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:12, 16 maj 2012

Do góry
Iza abyś się wreszcie mogła wyspać i szukać nie musiala link ze ścianą wodną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=251#post_2
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:11, 16 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nigdy ale to nigdy nie posłucham jak mnie ciekawość wierci ... to nie mogłam jak biały człowiek 10 pierwszych i 30 ostatnich ... odrobiłam lekcje do 190 !!! ha ... z jakim skutkiem pomroczności to wiemy ... no ale jak doczytałam o sukcesie podróżniczym kożelanki to oddaję palmę pierwszeństwa ...

w trakcie nadrabiania ustaliłam co następuje ...

analiza wieku pokrętnie tutaj liczona pokoleniami bardzo sprytna i choć matematyka ma dla mnie więcej tajemnic niż IPN to po godzinie alpejskich kombinacji ustaliłam sama z sobą bez ściągania, że mam 24 latka uprzejmie 16 - oma uszczęśliwiam Juniorkę ... wynik lokuje w grupie trzymającej władzę

gdybym takim kurduplem nie była to pomogłabym chętnie te szyby myć w zamian za szczepkę bambusa bo sąsiad na wysadzenie dawno zasłużył (np dywan zarzucił na płot !!! musze dodać - mieszkam w mieście !!!) - ale cóż z ziemi do poziomu opanowanego przez panią Zosię ledwo dostanę (i to na pacach i z gazety) ... a drabina ! - o nie - na 10 cm szpilkach mam lęk wysokości dlatego idę przez z życie z wytrzeszczem za okularami skrywanym ...

gotujący małż to więcej niż zielona karta i wygrana w totka razem wzięte ... wiem bo sama posiadam ... ale mój nie miał wyjścia po tym jak podsłuchał konsultacje kulinarną te 16 lat temu "... mamo to co dalej z tą zupa wiśniową bo wywar z kości już mam" ... tak trzymać

przez święta i trudne sprawy z telenowelą w tle dotarłam w tempie TGV do OBI i na wypoczynku zakończyłam ...

skręca mnie w kwestii : wodnej ściany na jakim jest etapie ...? ... grabowy żywopłot ... chyba kcem taki ... nie mam pojęcia jak to na p... wygląda co majstry zadeptały ale wygooglam ... i mam pomysła aby szefowa wprowadziła limit stron na dobę bo mi czasu na literaturę braknie

Szalona jesteś i pisz dalej tak kwieciście, moze poprowadzisz mój wątek ?????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:07, 16 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
W kwestii manikiuru na żałobę proponuję lakier ciemnozielony, w kolorzy cisowym lub bukszpanowym, przykryje czarne. A dla zaawansowanych kwiaty hortensji rozrzucone na kilku paznokciach.

Marzenko, dlaczego 16 szt? Wg. mnie powinnam transportować 17 (8 Anuli + 4 Boćka + 5 moich).

Boćku, nie dziel skóry na niedźwiedziu, bukszpany jeszcze nie u płota. Jeszcze daleka droga przed nimi.

Manicure cudny
To będzie 17 szt moja koleżanka miejscowa mniej dostanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies