Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

bociek 20:44, 16 maj 2012

Syla napisał(a)

Sylwia, czy to te tegoroczne bukszpany z Ikei??? Moje nie ruszyly, dlatego pytam....

Mam to samo , nie ruszyły z przyrostami ..... dlatego nadal sobie siedzą w przechowalniku ..... Stożki poległy po ostatnich przymrozkach ...... Przesadziłam wszystko do cienia i podlewam .... jeszcze się ich nie pozbyłam .....

O kurcze, wszystkie stozki wszystkie polegly??? Ale przykrosc

Mam pytanie, czy te jasne zurawki na zdjeciach to georgia peach? Piekne sa
Syla 21:22, 16 maj 2012

Domi napisał(a)

Dominika - bardzo dziękuję .....ciekawa jestem czy w swoim ogrodzie zajmujesz się wszystkim sama ??? czy ktoś pomaga???

Pomaga mi M. Zasada jest taka: co dam radę zrobić sama-robię. Jak nie daję rady-pomaga mi M. Do stałych obowiązków M. należy pielęgnacja trawnika,opryski, sadzenie dużych roślin. Chętnie jeździ ze mną do szkółek, pod warunkiem, że mam plan co chcę kupić i gdzie będziemy nowe rośliny sadzić. W tym roku, ze względu na mój stan, wziął na siebie większość spraw ogrodniczych, ale i tak dzień przed porodem skubałam jeszcze w ogrodzie bukszpany

Dzielna kobieta z Ciebie gratuluję, choć trochę po nie w czasie dzidziulka Super rozłożenie sił na prace ogrodowe .... Ja również nie mogę narzekać .... trawa to dzieło mojego M choć robi to z obowiązku a nie z przyjemności . Na szczęście się nie buntuje i wie , że tak należy Starszy go wyręcza w koszeniu .... Tworzą wzajemną grupę wsparcia ogrodowego ..... A reszta to już moja przyjemność choć jak rozdzielę konkretnie prace to również zostaną wykonane dzielnie przez moich facetów pozdrawiam
Syla 21:23, 16 maj 2012

abiko napisał(a)

Dzisiaj otrzymałam przesyłkę z karmnikiem ościstym - 50szt ..... będzie wielkie sadzenie
pokaż, pokaż i zdradź gdzie kupowałaś

Pokażę za chwil parę
Syla 21:24, 16 maj 2012

bociek napisał(a)

Sylwia, czy to te tegoroczne bukszpany z Ikei??? Moje nie ruszyly, dlatego pytam....

Mam to samo , nie ruszyły z przyrostami ..... dlatego nadal sobie siedzą w przechowalniku ..... Stożki poległy po ostatnich przymrozkach ...... Przesadziłam wszystko do cienia i podlewam .... jeszcze się ich nie pozbyłam .....

O kurcze, wszystkie stozki wszystkie polegly??? Ale przykrosc

Mam pytanie, czy te jasne zurawki na zdjeciach to georgia peach? Piekne sa

Mam dwie odmiany żółtych żurawek : Citronellę oraz Lime Marmalade , która pięknie znosi słońce
Madzenka 21:36, 16 maj 2012

Sylwia pokaż proszę te karmiki bo umieram z ciekwaości jak duże dostałaś ?
Kaisia 14:19, 17 maj 2012

Sylwia Twój ogród dojrzewa w bardzo szybkim tempie, zdjęcia super.
RH wyglądają rewelacyjnie, zresztą nie tylko RH....
Niesamowita różnica patrząc na zdjęcia z zeszłego roku o tej samej porze Co dopiero będzie za rok
Matka 14:30, 17 maj 2012

50szt karmnika-gdzie Ty to wsadzisz?masz jeszcze miejsce w ogrodzie?

Oglądam i oglądam i nie mogę się napatrzec na rabatki u Ciebie, a zwłaszcza, wiesz te żurawkowepiknie masztfu...tfu...
Syla 18:42, 17 maj 2012

Bardzo dziękuję ..... Chciałam wcześniej wstawić zdjęcia ale ogrodowisko odmawiało dostępu ....
Czynię to teraz .....

justi 18:48, 17 maj 2012

Jak ładnie zapakowane sadzonki
Syla 18:51, 17 maj 2012

Kilka miejsc w moim ogrodzie ......

Tulipany mają się jeszcze dobrze .....Poszły niesamowicie w górę ........

Z tego miejsca wykopałam już trzy różaneczniki .... Dołączyły do swoich na innej rabacie .....

Wiśnie Umbraculifera już przekwitły ......