Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Pszczelarnia 13:46, 16 maj 2012

Ledwo rojniki przebolałam, a tu już goryczki przelały czarę goryczy. Ania, jak Ty upychasz tyle kwiatów na rabatach? Wczoraj przeczytałam od deski do deski i padłam, marząc o ogrodzie leśnym z wielgachnymi różanecznikami i wszystkim innym w towarzystwie. Ania, kosmatki, nam trzeba dołożyć kosmatek.
Pszczelarnia 13:47, 16 maj 2012

I "Dzień Dobry" dla Irenki !
GabiK 13:59, 16 maj 2012

Aniu, gratuleję 500. Ja już dawno przestałam za Tobą nadążać. Ledwo Marzenkę gonię z "Kiedyś będzie tu pięknie".
Wpadam, podziwiam i uciekam.
Mala_Mi 19:18, 16 maj 2012

A ja od 14 walczyłam w ogrodzie..w deszczu..... ledwo zyję. W szklarni robi się ciasno, ogórasy się rozpychają nowe trzeba posadzić, wiec byla eksmisja czego sie da na rabaty. I tradycjnie zamiast uporzadkowanego ogrodu, na chybcika poutykałam gdzie sie dało..... i to jest odpowiedź dla Ewy, gdzie ja to upycham...gdzie popadnie
Wysadziłam 5 żurawek, w miejsce gdzie mam zadołowane azalie chyba 10 szt (azalie poszły do zadołowania w inne miejsce), heliotropa, floksa białorózwego (była promocja wiec dokupiłam), posadziłam wszystkei jednoroczne ostróżki (przy okazji wykopałam mieczyki..zapomniałam o nich), posadziłam wszystkie szałwie (jednoroczne), cynie ogókowe też poszły na rabaty,,,jedną rabatę na byle jak dla nich dokopałam, trochę aksamitek poutykałam pomiędzy tulipany i narcyzy , tak ciasno, że ledwo upchaąłm, w tym roku aksamitki będą żadko posadzone, ale więcej już nie zmieszczę...Razem posadziłam ze 100 róznego dziadostwa. Acha i wilca też upchnęłam pomiedzy powojniki, bo kwitnie i dwie doniczki się połaczyły..... ależ była walka, by to wsadzić i nic nie uszkodzic...
Poza tym ukopałam co komu miałam ukopać na sobotę.. bo na ostatnią chwilę moge nie zdążyć...w robocie piekiełko....
Barwinki w dwóch wielkich donicach upchane tak, by tylko miały z lekka ziemi dla wilgoci...
I tym spodobem już wiem którym autem pojadę........ najgorszym, bo z tych doniczek to będzie jeden wielki syf..... Doniczki po wielkich rh... Jak zdąże to jeszcze pokopię, ale na razie tyle....
Irenka, ja kto podzielisz, a każda gałazka się ukorzeni..to zasadzisz pół ogrodu.
Tak się przejasniło.... widać teraz, że mam bukszpany, niebieskie ślicznoty (niedługo zakwitną), trójsklepki, etkianta, hortensje

A to szaber dla Irenki.. jeszcze mi siezostały z tyłu, ale już nie mam sił ....

andziulka 19:26, 16 maj 2012

Barwinek jest piękny.. Moze rosnąć w rożnym miejscu. Mój rośnie nawet na pełnym słońcu, wiecej tylko go podlewam i jest ok
zbigniew_gazda 19:30, 16 maj 2012

Kto jeszcze nie gratulował Ani to niech się pospieszy bo za 2 dni będzie po ptokach.
barbara_kraj... 19:33, 16 maj 2012

No toś się naharowala, nie powiem!
A Irenka niech miejsce na tyle barwinka szykuje! Ciekawe, kiedy sama zacznie się go pozbywać?))
Mala_Mi 19:36, 16 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
No toś się naharowala, nie powiem!
A Irenka niech miejsce na tyle barwinka szykuje! Ciekawe, kiedy sama zacznie się go pozbywać?))

Za to za każdym razem jak bedzie z nim walczyła..wspomni sobie o mnie
Madzenka 19:39, 16 maj 2012

Z tym barwinkiem to niezły prezent dla Irenki
bociek 19:55, 16 maj 2012

Ania, ja Ci na wiosne moge ukopac tej goryczki jesli chcesz, ale to dopiero na wiosne