Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 29 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O każdym oknie pamiętałaś! Świetny wianek - tej tradycji u nas w ogóle nie było. Ona jest z rodowodem protestanckim: od wieńca adwentowego (oczekując zapalamy kolejno świece) powstał wianek świąteczny (takie przedłużenie i pełnia radości i obfitości). Może Wielkopolanie ją (tradycję) mieli najszybciej, przejmując od "bambrów".

Ja myślę, że do małopolski to raczej nie bambry przyciągnęły wianki. U nas była duża emigracja do Ameryki i takie dekoracje są raczej z tamtego kierunku.
No w każdym razie moje wianki to klasyczna moda Ogrodowiskowa - ja mam po tej linii .
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:17, 29 gru 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

śliczny ten wianek
u mnie też ledwo przyprószony ogród ale jak dla mnie ta ilość śniegu by mi wystarczyła
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

Ela u mnie dosypało sporo tego białego...
ślisko i mroźno, ale to w końcu zima
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:22, 29 gru 2014

Do góry
mira napisał(a)

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

O każdym oknie pamiętałaś! Świetny wianek - tej tradycji u nas w ogóle nie było. Ona jest z rodowodem protestanckim: od wieńca adwentowego (oczekując zapalamy kolejno świece) powstał wianek świąteczny (takie przedłużenie i pełnia radości i obfitości). Może Wielkopolanie ją (tradycję) mieli najszybciej, przejmując od "bambrów".
Ogród w budowie - nieustającej 10:17, 29 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Stare, zardzewiałe narzędzia, np. sekatory mają swój niepowtarzalny urok, nieprawdaż?.

No i po co ona nam pokazuje stary, zardzewiały sekator?
Niepodzianka - on jest cały z czekolady.
Życzę Wam słodkich Świąt.

Łakomie wszystko obejrzałam. O sekatorze pomyślałam, że wyciągnęłaś go właśnie z kompostu. Kto wykonuje takie cuda - mistrzowie belgijscy? Pięknie przystroiłaś dom i otoczenie. Girlanda nad kominkiem b. ładna. Jak palicie w kominku, to ile ona wytrzyma bez sypania się?
Wianek ogrodniczki i dzwonek .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:40, 29 gru 2014

Do góry
Dekoracje z derenia rozłogowego super pomysłowa a na dodatek w Twoich barwach. U mnie dereń rośnie na razie mały. A wianek już wisi dało się .
Jak tam książka idzie ku końcowi ?

pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:50, 28 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
w kuchni zawsze jest cieplej, szczególnie jak się gotuje czy piecze. Mi tam nie przeszkadza tym bardziej że ja lubię z gołymi stopami i na krótki rękaw.
Dekoracje w tym roku 'szły' mi ciężko, tzn robione w ostatnim momencie. Wianek na drzwi wieszałam w Wigilię. Miałam jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu, ale czasu mi nie starczyło i np światełka na baterie leżą elegancko w kartoniku nawet nie rozpakowane, bombki które miały zawisnąć pod żyrandolem w salonie również...
Nie mniej jednak cieszę się, że Ci się podoba

Masz rację na pokojach 23 stopnie mam.
Nie żartuj, a ja myślałam, że tylko ja tak mam też najbardziej na gołe stopy uwielbiam... wszędzie, gdzie idę "w gości" wciskają mi kapcie i nie mogą zrozumieć, że ja już w skarpetkach wystarczająco się męczę

Moje ozdoby też robione w weekend przed świętami no może oprócz białych gwiazdek z papieru, które wiszą w oknach i którymi ozdobiłam prezenty, te rzeczywiście zrobiliśmy wcześniej.
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:59, 28 gru 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
ostatnio zrobiony wianuszek zawisł w altance...

śliczny ten wianek
u mnie też ledwo przyprószony ogród ale jak dla mnie ta ilość śniegu by mi wystarczyła
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę
Ogród w budowie - nieustającej 23:00, 27 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Piękna choinka jest i u Ciebie w domu, widziałam zdjęcia. Styl eklektyczno-historyczny, to jest to.
Dlaczego się dziwisz, że mam wianek cały z bombek? Ja przecież bardzo, bardzo lubię bombki. Wicher przed świętami nie pozwolił na więcej dekoracji.

Wspaniałą mamy zimę od dzisiaj, ciągle sypie, jest poniżej zera. Mąż odgarniał śnieg z podjazdu na przyjazd gości, jednym słowem prawdziwe, białe Boże Narodzenie.
A najfajniejsze jest to, że jeszcze kilka pięknych, wolnych dni przed nami.

Z tym eklektyzmem u mnie mizernie...ale miło mi bardzo, że ślady zauważasz

Święta nas nastrajają i na to nie mamy wpływu...pięknie jest, czekam na twoją zimę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 27 gru 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aż spojrzałam na termometr ... na zewnątrz -8, a w kuchni 24,5*C ... mogłoby być ciut chłodniej....
Aneta bardzo podobają mi się Twoje dekoracje świąteczne - bardzo w moim stylu.
w kuchni zawsze jest cieplej, szczególnie jak się gotuje czy piecze. Mi tam nie przeszkadza tym bardziej że ja lubię z gołymi stopami i na krótki rękaw.
Dekoracje w tym roku 'szły' mi ciężko, tzn robione w ostatnim momencie. Wianek na drzwi wieszałam w Wigilię. Miałam jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu, ale czasu mi nie starczyło i np światełka na baterie leżą elegancko w kartoniku nawet nie rozpakowane, bombki które miały zawisnąć pod żyrandolem w salonie również...
Nie mniej jednak cieszę się, że Ci się podoba
Nadzieja na piękny ogród 21:50, 27 gru 2014

Do góry
W końcu sypnęło trochę śniegiem
Syn miał dzisiaj ubaw.

Moje wejście do domu wygląda tak, z własnoręcznie zrobionym wiankiem na drzwiach. (pomysł na wianek zaczerpnięty od Łukasza)
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:26, 27 gru 2014

Do góry
Piękne dekoracje, wianek na drzwiach faktycznie idealny jest Macham poświątecznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:10, 27 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mira, rewelacyjny jest ten wianek, ale mi się podoba. Wszystko super, ale ten wianek jest naj.
I chyba wiem, dlaczego nie możesz go powiesić. Pewnie z tej samej, co ja przyczyny - u nas na południu od paru dni straszliwie wieje. Narobiłam sobie wianków - dzwonków i mogłam powiesić na zewnątrz tylko jeden na drzwi, bo jest na nim tylko kokarda. Resztę strach wieszać i rozkładać.
Samego najlepszego na Święta.

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:05, 27 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek w kratkę wspaniały, ale jak to nie ma jak powiesić, a dlaczego?

Danusiu ja jestem perfekcyjna Pani domu /wg Twojej definicji/. No i przed świętami nie mogłam złapać zasięgu z Panem domu oczywiście perfekcyjnym no a w Wigilię się udało i wisi

nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się spodobał, no i cieszę się że mi się chciało bo u nas wiankowej tradycji nie ma

Ogród w budowie - nieustającej 17:31, 27 gru 2014

Do góry
Gabrysiu piękne dekoracje porobiłaś,
wianek z doniczkami oryginalny i ciekawy, girlanda mnie zaciekawiła - to już wyższa szkoła -- zawsze się zastanawiam jak to przytwierdzacie i czy ściany się nie pobrudzi

słodycze na choinkach pamiętam, najbardziej podobały mi się i budziły respekt u koleznaki na choince czekoladki w białych serwetkach z ciętymi frędzlami - to była elegancja
Ogród pod trzema dębami 16:43, 27 gru 2014

Do góry
Zachwyacam sie ze nie wiem czy dzis wyjde od Ciebie .......szalenie mi sie podoba Twój ogrod cudenko, wianek, ozdoby , gwiazdeczki na doniczkach pieknie w moim klimacie Buziaczki odpoczynkowe
Mała Eleczka 16:01, 27 gru 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Ciasteczka własnej roboty uważam za fajny prezent od serca no i angażowanie dzieci też jest dobrym pomysłem

Wianek kupił eMek. Ku mojemu zdziwieniu mech był tylko z przodu a tylnia strona wianka była goła, słomiana. Nie zdarzyło mi się nigdy kupić wianka połowicznego No i oczywiście kosztował tyle samo

Nie pomyślałabym, że można kupić krzywy wianek przez internet, albo w różnych rozmiarach. Dzięki, że o tym piszesz, bo mnie czasami kusi, żeby nabyć wianek przez internet.

Buziam

Tylko te z mchu były takie cudaki, wianki słomiane i wiklinowe ładne były, a ceny jednak bardzo zachęcające.
Zakątek z fioletową ławeczką 15:15, 27 gru 2014

Do góry
Doroto.....napracowałaś się...dekoracje w domku bardzo pomysłowe, fajne wianki....niezły masz stojak pod wianek w moim guście......reniferek odjazdowy...z takimi ciekawymi nogami

Ptaszki mają raj u ciebie i ta Warzecha w butele ziarnami....miałaś super pomysła
Jurajski Ogród 13:57, 27 gru 2014

Do góry
W ogrodzie pięknie, podwieszany wianek cudny, ale kot rozwalił mnie na maksa cmokam Agnieszko
Początki w Kruklandii 12:32, 27 gru 2014

Do góry
Zaległe pierniczki.
Tak dużo ich zrobiłyśmy, że musiałam trochę oddać

I nie lukrowane, bo się nie chciało

Arcydzieła mojej królowej lodu

Z ozdobami to "poszalałam" w tym roku...
Trzy świeczki w kuchni, wianek w salonie, jeden stroik i choinka
Ale obiecuję sobie, że za rok będzie lepiej

Ogród w budowie - nieustającej 21:05, 26 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Podziwiam twoje dekoracje....piękne przed wejściem i na tarasie i niespodziewałam się u Ciebie całego wianka z bombek czyli wszystkiego trzeba spróbować....piękna choinka....rozbudzacie z Bogdzią wspomnienia....jakie to miłe
Wracając do pierniczenia, to w tym roku kupiłam z braku czasu gotowca, w zeszłym roku robiłyśmy z còrcią same przyprawę korzenną tak jak Ty.....jest wielka różnica w smaku....lepiej jednak popracować nad smakiem

Piękna choinka jest i u Ciebie w domu, widziałam zdjęcia. Styl eklektyczno-historyczny, to jest to.
Dlaczego się dziwisz, że mam wianek cały z bombek? Ja przecież bardzo, bardzo lubię bombki. Wicher przed świętami nie pozwolił na więcej dekoracji.

Wspaniałą mamy zimę od dzisiaj, ciągle sypie, jest poniżej zera. Mąż odgarniał śnieg z podjazdu na przyjazd gości, jednym słowem prawdziwe, białe Boże Narodzenie.
A najfajniejsze jest to, że jeszcze kilka pięknych, wolnych dni przed nami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies