Sylwia nie wiem czy się cieszyć czy płakać, angielski spoko, przecież to filolog a na chemii był pogrom
Moja córka przejmuje się tylkow dniu egzaminu a teraz luzik....
Kamrmik aurea jest śliczny i rozrasta się szybciej niż ten ciemnozielony.
Miodzio, wszystko rośnie jak na drożdżach
Do mnie dzisiaj przyjechaly stoźki na powojniki. 1,5 sztuki przemalowałam i zabrakło mi farby w sprayu..
Ale moje klematisy to trzeba w korze szukać.... Nie to co towje
Iza jeśli nie wiesz jak pisze zaspany człowiek to przeczytaj mój poprzedni post....
Po przeczytaniu Twojej autobusowej opowieści wcale się nie śmiałam bo miałam deja vu
Tylko zamiast do autobusu wsiadłam do pociągu w mieście wojewódzkim Katowice zamiast do Wroclawia to do Krakowa.... A jechalam z Warszawy z przesiadką w Katowicach..... Nie pamiętam czy winne były miskanty czy brzózki, jedne i drugie kocham
I wcale mi piątka na maturze z matematyki w procesie przemieszczania się z punktu A do punktu B nie pomogła
Asiu dziury są trzeba się przyjrzeć troszkę, to te ciemne plamy, a brzydkie gałązki u dołu najbardziej.
Ja go tnę jak już przyrosty podrosną, ale nie wiem czy to fachowy prawidłowy termin.
A pomidorki mają swój debiut, pomysł Halinki, zobaczę co z nich wyjdzie.
Zebrę też mam , ale marnie, wczoraj dopiero zobaczyłam jeden kiełek.
Justi z tego co pamiętam cisa należy ciąć wczesną wiosną przed ruszeniem przyrostów a potem w lipcu. Twojego cisa chyba wystarczy raz w roku? Wg mnie lipiec najlpeszy ewentulnie dopytaj Danusi. Na pewno nie teraz.
Aga cieszę się, że komunia ok.
Co do bukszpanów to moje mimo ciachania mają ładne przyrosty. Jak je baaardzo mocno przycięłaś na żywopłot to dla tego gorzej wyglądają. Moje mają duże przyrosty na gorze a malę po bokach
U mnie też zasada w pierwszym roku po posadzeniu korzenia sie, w drugim mienią a w trzecim szaleją Byleby nie przesadzać z miejsca na miejsce to szybciej to następuje
Marzenko, nadrobiłam zaległościu jak zwykle uśmiałam się setnie, lecę czytać dalej. Buziaki zostawiam, jak po maturze bo u mnie już podobno wakacje jak mawia mój syn.
Pola my jutro mamy jescze angielski ustny i wakacje
Ale z chemii nie jest zadowlona , biologia była prosta a chemia nie. Ale jeśli ktos po klasie filologicznej nagle postanawia biol i chem rozszerzoną zdawać to trudno oczekiwać cudów
Ulubiony obiek zdjęć mojego M - żywopłot grabowy. Rośnie jak szalony a strzyżenie dopiero pod koniec czerwca
Marzenko - żywopłot rzeczywiście jest cudny!!!
Widzę, że masz nasadzenia przed nim. Powiedz mi - w jakiej odległości od posadzonego żywopłotu sadzisz rośliny?
Ja mam żywopłot z buka i chciałaby posadzić coś przed nim. Zastanawiam się jaka powinna być odległość - rośliny rozrastają się, a i do żywopłotu trzeba jakoś dojść, żeby go przyciąć....
Irciu żywopłot będzie mocno cięty, teraz sie rozrasta a docelowo ma mieć szerokość max 50 cm, mam przerwe między płotem i roslinami po ok 40 cm przed przycieciem, po cieciu będzie miejsce na swobone przejście.
Wiśnie pissardi (pnie) są poszadzone ok 1 m od środka żywopłotu docelowo korony wisni mają być ponad żywopłotem ... jest ich 6 szt sadzone po 2 razem będą stanowiły ekran z grabami zabepieczajacy przed wiatrem.... Za kilka lat...
A ja myślę, że trawy dopiero ruszają i wstrzymałabym się z tak krytyczną oceną. Z tego co pisałam z Mariuszem wiem, że trawy, które ja zamówiłam są małe - bo to sadzonki. Zależy ile zapłaciłaś za jakie trawy....
Po szkółkach jak jeżdżę i pytam o trawy to cały czas słyszę, że jeszcze nie ma, jeszcze nie ruszyły itd. W nielicznych mają ładne egzemplarze ale to chyba grzane w szklarniach były.....
Potwierdzam, nigdzie traw jeszcze nie ma.... A jak są to bez oznak życia...
Haniu,doniczki to są te maleńkie,a to co tam wystaje to jest suche,żywe są tylko pojedyńcze żdziebełka wielkośći około 2-3 cm.Największa ilość zdziebeł w miskantach to sztuk dwie.
Moje miskanty z ubiegłego roku ładnie odbiły maja około 20-30 cm.Znajoma zamawiała ze mną i nie ma jeszcze,nawet nie odbierają telefonów ani nie odpisują na meile.
Bożenko,zaraz ci podam nr.Wiem,że trawy pomarzły,ale reaguje się na telefony,korespondencję przez forum,a nie żebym ja wydzwaniała i prosiła o swój towar,za który zapłaciłam ponad 5 miesięcy temu.Tak się nie robi i nie traktuje klienta.
Marzenko,życzę ci,żebyś dostała swoje trawy jeszcze w tym roku.
Fakt można długo czekać z wysyłką aby mieć pewność, że rośliny przetrwały zimę. Ale kontakt dla klienta, ktory dokonał 100% przedpłaty wymaga reakcji, powiadomienia o planowanym terminie wysyłki.
Maila można automatycznie wysłać do wszystkich zamawiających...