Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 13:25, 15 maj 2012

Irenko, moje bukszpany tak różnie... Niektóre mają duże przyrosty, te które mocno przycięłam po posadzeniu w żywopłocik mniejsze. Generalnie wyglądają gorzej niż te, które rosną od ubiegłego roku, ale zauważyłam, że u mnie rośliny tak mają - po posadzeniu jakoś rosną, a dopiero w następnym sezonie bardziej szaleją. Czy zauważyłaś u siebie też taką prawidłowość, czy ja coś robię nie tak? Wczoraj wróciliśmy późno do domu i najpierw musiałam zająć się dziećmi, apotem było już prawie ciemno, więc nie zdążyłam sfocić rh. Dziś pewnie będzie tak samo. Może jutro...
Milka 13:28, 15 maj 2012

Spokojnie, nie ma pośpiechu
ja sadzę rośliny, zostawiam same sobie na około miesiąc i dopiero coś przy nich robię; daję czas na aklimatyzację, tak jak z wyjazdem na wakacje, po 6 tygodniach odzyskujesz siły i równowagę

te M. zielone, nie ciął ich, wybujały na 10 cm, nieźle
popcorn 13:34, 15 maj 2012

Agnieszko gratulacje - 200tna strona pieknego ogrodu tuz tuz! Gratuluje od razu, bo na pewno przegapie

Ale sie ciesze, bede miala 5 takich variegata super bukszpankow! jupi! Sliczne sa i dobrze ze ladnie rosna
Pozdrawiam!!
Wieloszka 13:44, 15 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
Aga kurcze no nie będę Cie wykorzystywać. Myślałam, że może będzie jechać

Gosiu, napisz bez krępacji o co chodzi, postaram się pomóc najlepiej jak będę mogła
Wieloszka 13:48, 15 maj 2012

irena_milek napisał(a)
ja sadzę rośliny, zostawiam same sobie na około miesiąc i dopiero coś przy nich robię; daję czas na aklimatyzację, tak jak z wyjazdem na wakacje, po 6 tygodniach odzyskujesz siły i równowagę

No rzeczywiście wspaniale Ci rosną!!! Może popełniłam błąd, że ciachnęłam od razu po posadzeniu? Oj niedobra ja, nie dałam im czasu na aklimatyzację po przyjeździe z wakacji, tylko od razu kazałam się zabrać do roboty . Następnym razem będę rozsądniejsza, ale tak mnie wkurzały te wybujałe krzaczory
Wieloszka 13:52, 15 maj 2012

popcarol napisał(a)
Agnieszko gratulacje - 200tna strona pieknego ogrodu tuz tuz! Gratuluje od razu, bo na pewno przegapie

Ale sie ciesze, bede miala 5 takich variegata super bukszpankow! jupi! Sliczne sa i dobrze ze ladnie rosna
Pozdrawiam!!

Karola, wprawdzie nie mam jeszcze u siebie tych variegata, ale słyszałam od Marzenki i Irenki, że po zimie lepiej wyglądały od tych zwykłych. Są na mojej liście zakupów Mam nadzieję, że będą Ci rosły konkursowo - wszak to o honor regionu teraz chodzi
Pozdrówka!
Aha, żebyś sobie nie myślała - zaglądałam do Ciebie i jestem na bieżąco . Nadrabiam zaległości, ale czytanie pochłania tyle czasu, że na pisanie brakuje, więc tak cichaczem, bez śladu czytam wszystkich
kaisog1 13:54, 15 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga kurcze no nie będę Cie wykorzystywać. Myślałam, że może będzie jechać

Gosiu, napisz bez krępacji o co chodzi, postaram się pomóc najlepiej jak będę mogła

Aga potrzebuję 3 kule bukszpanowe i na zywopłocik bukszpanki (3 metry) Nie wiem po ile je kupowałyście ale jakoś nie drogo bardzo....
Milka 14:29, 15 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

No rzeczywiście wspaniale Ci rosną!!! Może popełniłam błąd, że ciachnęłam od razu po posadzeniu? Oj niedobra ja, nie dałam im czasu na aklimatyzację po przyjeździe z wakacji, tylko od razu kazałam się zabrać do roboty . Następnym razem będę rozsądniejsza, ale tak mnie wkurzały te wybujałe krzaczory

A to dobre, uśmiałam się
ale myślę sobie, że w twoim miejscu jest dość wietrznie, otwarta przestrzeń, więc może jak dasz czas im na przyjęcie i dopiero coś zaczniesz działać, może być lepiej

a ja tak sie zbierałam do cięcia moich, że mi tak zeszło z 1,5 miesiąca
Milka 14:32, 15 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

Pozdrawiam!!

Karola, wprawdzie nie mam jeszcze u siebie tych variegata, ale słyszałam od Marzenki i Irenki, że po zimie lepiej wyglądały od tych zwykłych. Są na mojej liście zakupów Mam nadzieję, że będą Ci rosły konkursowo - wszak to o honor regionu teraz chodzi
Pozdrówka!
Aha, żebyś sobie nie myślała - zaglądałam do Ciebie i jestem na bieżąco . Nadrabiam zaległości, ale czytanie pochłania tyle czasu, że na pisanie brakuje, więc tak cichaczem, bez śladu czytam wszystkich

Masz rację, honor regionu!!!
Karoli bukszpanów nie cięłam, rosły sobie jak chciały! i wyrosły trochę
Madzenka 23:59, 15 maj 2012

Aga cieszę się, że komunia ok.
Co do bukszpanów to moje mimo ciachania mają ładne przyrosty. Jak je baaardzo mocno przycięłaś na żywopłot to dla tego gorzej wyglądają. Moje mają duże przyrosty na gorze a malę po bokach
U mnie też zasada w pierwszym roku po posadzeniu korzenia sie, w drugim mienią a w trzecim szaleją Byleby nie przesadzać z miejsca na miejsce to szybciej to następuje