Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

zuzanka 15:44, 15 maj 2012

bukszpany są reanimowane w doniczkach i czekają na wsadzenie w innym miejscu - miło to byc dziś ale właśnie pada

a właśnie jestem po wątku cebulowym gdzie podziwiałam twoje czosnki !!!! i nie tylko
a z wizytówki już wiem że muszę mieć taką pełną piwonię/peonię ( nie wiem jaka jest poprawna nazwa)
kupiłam białą ale jest taka "goła" a twoje są takie pełne - cudne
karolciab93 15:56, 15 maj 2012

Marto taki bałagan w domu to chyba każda z nas by chciała mieć a szafirki bardzo urocze pozdrawiam
EPODLAS 20:20, 15 maj 2012

Marto, siejesz dużo jednorocznych, ja też wsiałam w tym roku w miejsca po cebulowych. Najbardziej ciekawa jestem godecji, którą posiałam pierwszy raz. Obowiązkowo muszą być cynie, moje ulubione jednoroczne
Elfik 22:16, 15 maj 2012

Martusiu, nie chcę Ci zaśmiecać wątku zdjęciem "dokumentalnym", więc policzyłam, ile mam sadzonek z tych nasionek od Ciebie. Melduję, że 33: 6 żółtych, 6 różowych, reszta pomarańczowe. Wolałabym, aby ta "reszta", to były właśnie różowe, no ale może mi też się uda zebrać nasionka.
Buziaki
justi 23:08, 15 maj 2012

Martek 00:09, 16 maj 2012

Elfik napisał(a)
Martusiu, nie chcę Ci zaśmiecać wątku zdjęciem "dokumentalnym", więc policzyłam, ile mam sadzonek z tych nasionek od Ciebie. Melduję, że 33: 6 żółtych, 6 różowych, reszta pomarańczowe. Wolałabym, aby ta "reszta", to były właśnie różowe, no ale może mi też się uda zebrać nasionka.
Buziaki

Elfiku masz już kwiaty,że wiesz jaki kolor czy wysiewałaś i podpisałaś sobie?
Najciężej wschodziły kiedyś żółte,a mnie też wzeszły bez większego problemu czego nie da się powiedzieć i różowych .
Elfik ja zacznę wierzyć w zauroczenia )))))))
Nasiona z pewnością zbierzesz
Martek 00:13, 16 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Marto, siejesz dużo jednorocznych, ja też wsiałam w tym roku w miejsca po cebulowych. Najbardziej ciekawa jestem godecji, którą posiałam pierwszy raz. Obowiązkowo muszą być cynie, moje ulubione jednoroczne

Epodlas wysiewam jednoroczne bo moje rabatki ,głównie na te rośliny czekają
Ja również wysiałam coś nowego,ale niechcący wyrwałam myśląc ,że to tytoń ozdobnyZostały mi dwie siewki godlezji ?
Martek 00:15, 16 maj 2012

karolciab93 napisał(a)
Marto taki bałagan w domu to chyba każda z nas by chciała mieć a szafirki bardzo urocze pozdrawiam

Dziękuję Słodziaszku Cięłam do wazonów ponieważ chcę szybko wykopać cebulki,przyspieszam więc kolejne procesy tulipanom
Pozdrawiam Karolciu
Martek 00:20, 16 maj 2012

zuzanka napisał(a)
bukszpany są reanimowane w doniczkach i czekają na wsadzenie w innym miejscu - miło to byc dziś ale właśnie pada

a właśnie jestem po wątku cebulowym gdzie podziwiałam twoje czosnki !!!! i nie tylko
a z wizytówki już wiem że muszę mieć taką pełną piwonię/peonię ( nie wiem jaka jest poprawna nazwa)
kupiłam białą ale jest taka "goła" a twoje są takie pełne - cudne

Peonia .piwonia obie nazwy funkcjonują i są poprawne
Moje właściwie tylko te białe,pozostałe teściowej .
Kupiłam coś w wiórach nowego,ale jeszcze nawet listka z ziemi nie ma Coś widać,ale ...
Co to znaczy goła ?Półpełna jest ?
A czosnki właśnie się otwierają 2 dni i chyba będzie pomponowo
Madzenka 06:43, 16 maj 2012

Marta zmieniłaś avatarka i trudno cie poznać
Zazdroszczę ci tak późnego kwitnienia tulipanów. U mnie juź od dwóch tygodni po....