Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:05, 10 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Dziś wyjątkowo nie jestem na bieżąco, ale śledzę

Pozdrawiam Irenko idę w odwiedziny
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:04, 10 maj 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Marzenko fajnie, że mnie odwiedziłaś z tym że wiem czego chcę to hmmm wiem że chcę mieć elementy drewniane bo lubię ten materiał w ogrodzie jak stąd mostek, studnia, wiatrak, płotek anty piesek,balustrada na tarasie i wędzarnia która jest na etapie budowy . Pozdrawiam i mam nadzieję, że będziesz mnie odwiedzać choć do pokazania mam mniej niż Ty ale jak napisałaś u mnie dopiero się uczę.

Ginger ja sie ucze od 10 lat i ciemna masa jestem, popełniam tyyyyyyle błędów. Dlatego cieszę się że jest ogorodowisko.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:03, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
No widzisz tak to z tymi przesykami bywa.... wczoraj zamówiłam donice, koszt wysyłki 40zł, wziełam kilka zzwyczaj przesyłke płaci się jedna wpłaciłam kas i sie okazało że za przesylkę muszę dopłacić 160zł ! hmmmm jak się jest porywczym to trzeba było dopłacić mam nadzieje że całe przyjdą... bo znając moje ostatnie szczęście do zakupów to kto wie....

To bym się zdenerwowała.... Kurcze naciągaczy jednak pełno. Chyba że są ciężkie to ich tłumaczy ale pewnie wtedy cena nie jest już taka dobra???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:02, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
chciałam dodać że takie kolumny/podpory były u Szmitów w ogrodzie . Poczytalam coście popisaly i spadam bom zmęczona i wszystko mnie boli...
Marzenka miałaś dzwonic dla kogoś o bukszpany czy mają, dzwoniłaś? bo nie wiem zamawiać u nich czy nie...

Mają zamaiwaj. C z odbiorem. W sobotę będę u nich to mogę dla Ciebie zamówić tylko napisz mi kiedy odbiór i jakie potrzebujesz.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:01, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Czyli stanęło na stożkach....... ja mam jeszcze 2 powojniki do zagospodarowania..siedza w doniczkach i czekają na wenę twórcza i czas....dlatego kibicowałam co wymyslisz ciekawego
No to dopijamy kawusie i do roboty

Stanęlo na stożkach bo oszczędności misze robić i nie będę 600 zł za podpory płaćić....
Aniu ty masz pergole na ktore możesz puszczac powojniki. Chyba że już ci miejsca brakuje widzialam twoje z różami i uwielbiam taki widok.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:59, 10 maj 2012

Do góry
Malkul leź cierpliwie, rośnij, czytaj wątki.
Szmaragdy tworzą piękne tło dla roślin, czego najlepszym przykładem są fragmenty ogrodu Danusi.
U mnie sąsiadka posadziła dookoła to zielonej siatki nie widać a ja mam ładne tło
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:41, 10 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Marzenko witam chciałam zapytaćkiedy przyciąć bukszpany

A jeszcze nie przycięłaś? Maja juz nowe mięciutki przyrosty? Jeśli dobrze widzę na zdjęciach to już mają??
Teraz wytnij tylko pojedyncze gałązki, ktore mocno zaburzają wygląd stożków, np rzy czukach. Ciecie kształtujące dopiero zrób w czerwcu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:40, 10 maj 2012

Do góry
Mimo że podobały mi się kolumny zamówiłam stożki. Po dodaniu do ceny kolumn kosztów szpikulców do montażu oraz kosztów dostawy wyszła kwota niemal 600 zł!!!! Dlatego ze względów finansowych wygraly stożki, które będę musiała przemalować. No cóż...
Na początku jest chaos 06:28, 10 maj 2012

Do góry
Linka zawiajs piękny. Żurawki i tawuły cudne! W ogole ogrod śliczny jest a azalie za chwilę buchną kwieciem.
Trzmielinak rzeczywiście żółtawa może by lepiej konweniowala z tą żurawka. Ale daj spokój , kiedyś wymienisz albo żurawki albo trzmielinki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:24, 10 maj 2012

Do góry
I masz rację z tym skopaniem d...
A swoją droga to zazdroszę tej próchnicy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:22, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
chciałam dodać że takie kolumny/podpory były u Szmitów w ogrodzie . Poczytalam coście popisaly i spadam bom zmęczona i wszystko mnie boli...
Marzenka miałaś dzwonic dla kogoś o bukszpany czy mają, dzwoniłaś? bo nie wiem zamawiać u nich czy nie...

Aniu tak będę dzisiaj dzownić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:22, 10 maj 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Cześć Marzenka, widze że obie na posterunku już jesteśmy I jaka decyzja - stożek czy kolumna?

Wściekłam się wczoraj bo chcialam zamówić 4 kolumny a za dostawę 120 zł!!!!!! Teraz sprawdzam koszt dostawy stożkó...
Ogrodnik mimo woli 06:20, 10 maj 2012

Do góry
Ja w celach towarzyskich przybiegam się przywitać
Przez Twoje zakupy liliowe ja tez troche kupiłam, na razie malutko bo z 10 szt ale jakieś nietypowe. Ciekawe cyz mi zakwitną w tym roku???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:02, 09 maj 2012

Do góry
Fajne kolejne spotkanie, szkoda że takie krótkie ale za to szybkie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:11, 09 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Marzenko - oddaję głos na kolumny tylko dlatego, że bardzo mi się podobają
Wg mnie do Twojego ogrodu pasują zarówno kolumny jak i stożki.

Jak przesadze kulki pod wisienki o zdecyduję.
A przez Noemi kulki po raz kolejny się przeprowadza. Widok będzie taki pod wisienkami - tylko dam po trzy kule

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=111536

A czy ktoś wie jakie trawy są na tym zdjęciu sky garden?
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=271598

Tutaj Danusia napisała listę roślin
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/180-chelsea-flower-show-2011-zlote-medale-najlepsze-show-garden

Sebku dziękuję. Nawet nie wiedzialam, że słynne stokrotki z CHFSH 2010 też są Diarmuid Gavin. Pooglądałam sobie jego dokonania i stweirdziłam, ze wiele ogrodów, które do tej pory podziwialam wyszły spod jego reki .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:00, 09 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Marzenko - oddaję głos na kolumny tylko dlatego, że bardzo mi się podobają
Wg mnie do Twojego ogrodu pasują zarówno kolumny jak i stożki.

Jak przesadze kulki pod wisienki o zdecyduję.
A przez Noemi kulki po raz kolejny się przeprowadza. Widok będzie taki pod wisienkami - tylko dam po trzy kule

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=111536

A czy ktoś wie jakie trawy są na tym zdjęciu sky garden?
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=271598

ja wiem , ja wiem jaaaaaaaaa HAKONE !!! .... Marzena musimy mieć takie kule w ogrodzie ... przesadzaj!!! ...ja dzisiaj też dokonałam małej korekty w przedogródku , mam nadzieje, że cięcie czerwcowe będzie bardziej udane ....bo chce regularne kule

Magda przesadzam w sobotę a ciecie w czerwcu dzięki Tobie. Powinnaś mi odłączyć dostęp do tej strony...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:59, 09 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Te trawy to chyba jakieś hakone, ale nie mam pewności.

Takie wielkie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:52, 09 maj 2012

Do góry
No to przegłosowane. Dziękuję wszystkim członkom jury!!!
Zamiawiam zatem bo w piątek mam kupić powojniki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:47, 09 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Anula, ja tez do Bogdzi nie dojade, ale przysiegam nadrobic A na swieto roz mam 18-ke syna, wiec tez nie da rady
Szarlotke macie u mnie Dziewczyny bez dwoch zdan

To na zjazd Dolnego Sląska zrób szarlotke !

Śliczny teN klonik Danusiu. Ja jak kupię co ładniejszy okaz to mi padnie. W ubiegłym roku kupiłam za 25 zł atropurpureum i przetrwal świetnie zimę..... A twoj ma takie szydelkowe listki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:45, 09 maj 2012

Do góry
Na razie większość za kolumnami....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies