Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

barbara_kraj... 22:32, 09 maj 2012

Aniu, dopiero dzisiaj mogę podziękować Ci za informacje o lewizji. Mimo że podobają mi się bardzo muszę z nich zrezygnować, bo specjalnych dla nich warunków na działce nie mam. Te, które miałam sadziłam w kamieniach, ale z okrywaniem to było już gorzej, bo na działkę trzeba dojechać a nie zawsze jest taka możliwość.
Podziwiam Twój skalniak! I nie tylko!
Mala_Mi 22:38, 09 maj 2012

Fotki z wczoraj... dziś brakło czasu na takie ekscesy

Mój Białobok zaczyna "kwitnąć"..... przyrosty wygladają z daleka jakby drzewko kwitło Jeszcze malutkie...ale oko cieszą...

Agrest już pokażny Też oko cieszy

Kącik azaliowy....... komóreczki zarastają szmaragdy..... i wreszcie znó będzei łądnie..żywopłot z ligustru łądnei to zasąłniał i dawał tło...... trudno, jak nie ma co się lubi to się lubi co się ma...

Mój chłopak czasami lubi popracować..ale z racji wieku już niechętnie ... ale wczoraj naszło go na zabawy w ogrodzie.
Mala_Mi 22:46, 09 maj 2012

mira napisał(a)
cudne masz te lewizje - długo tam siedzą w tej skałce czy pierwszy rok ? są bardzo urokliwe

spotkanie w sierpniu planujesz ? wtedy najlepiej kwitną grile z kiełbasami i trzeba je opryskać piweczkiem
niam niam

Pierwsze lewizje mam już praktycznie od początku ogrodu..... część mi się zmarnowało, a część kwitnie. Część się namnożyło...... Część tradycyjnie przesadzałam z powodu reorganizacji ogrodowych (pomimo dość długich korzeni bardzo dobrze to znoszą). Najdłużej rosną w jednym miejscu te z opuncją bo od 2009 roku.... i tych już nie przesadzę..chyba że do śmietnika razem z opuncją. Dadzą się podejsć tylko z łopatą

Pora na spotkanie ogrodow jest jaka jest.... nie jest to nic spektakularnego... ale coś tam kwitnie, coś tam rosnie..... dzięki temu będzie można skupić się na kiełbaskach z grila

Mala_Mi 22:53, 09 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Sklaniaczek

Co to jest to żólte?-delosperma?- strasznie duzo tego masz ale ładnie wygląda.

Delosperma jest niziutka...... a to jest coś żółtego... przypomina pięciornika złotego.... tyle, że 2 razy wyższy Dużo wyszło na foto......
Mala_Mi 23:02, 09 maj 2012

Celina napisał(a)

Ostatnie tulipany

Tulipanki piękne..... ale podziwiam też juki.... fajna rabata. Skalniaki imponujące.... super

Lilie wykukałam,duże bardzo!!

Agnieszko dzięki za mile słowa..juka wcale nie taka ładna.... ta z brzegu jeszcze jakoś, ale te dalsze kiepskie

Celinko - lilie to moja nowa pasja...... ja już jak sadzę to różne odmiany...w poszukiwaniu które najładniejsze... w tym miescu to ich dopiero druga zima...... wiec imponujące jeszcze nie będa.... ale jedna rośnie tak fikuśna, nie wiem czy nie himalajska...w zeszłym roku nie kwitła, a w tym ..ma już pąka.... jupi, jupi, jupi jaj...

Marzenko, Bociek,..zawsze miło Was zobaczyć i usłyszeć, nawet jak nic mądrego nei rpzychodzi do głowy.....bo rozumiem ile mozna pisac na każde foto ......piekne, cudne, wspaniałe....... Ja tam nie ukrywam, że 80% mojego pobytu na forum to względy towarzyskie..z ludżmi co majapodobne zainteresowania ....... a tak z inforamcji towarzyskich...wyczytałam, czy mi się coś pokręciłio, ze Bociek to babcia???????? Nie mam czasu na szukanie postó w celu potwerdzenia tej sensacyjnej informacji..... albo to przepracowanie i mi sięcoś kręci już w mózgownicy..... Bociek na fotach wygląda na max 20 lat...... i tak mnie to gryzi....... taka babska ciekawośc.... Wstydzę się....ale ciekawość większa od wstydu
Mala_Mi 23:06, 09 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, dopiero dzisiaj mogę podziękować Ci za informacje o lewizji. Mimo że podobają mi się bardzo muszę z nich zrezygnować, bo specjalnych dla nich warunków na działce nie mam. Te, które miałam sadziłam w kamieniach, ale z okrywaniem to było już gorzej, bo na działkę trzeba dojechać a nie zawsze jest taka możliwość.
Podziwiam Twój skalniak! I nie tylko!

Jeżeli mają sucho to przyrzuć kiedy możesz podwójnie agro i pozamiatane.... te na lekkich wzórkach agro dociskam kamieniami w liczbie maks szt 4, a te na murku muszę neistety szpilić gwożdziami..... Już pisałam, ze okrywałam nawet po mocnych przymrozkach..a własciwie pierwszych dnaich zimy. jak przykryjesz wcześniej też nic im nie bedzie..... Ja dochodzę do wniosku że rosną tam gdzie chcą ... Mam ochotę w tym roku przetestwoać na jakiejś gorszej czy przezimuje bez okrywania...... wcale się nei zdwiwię jak sie jej to uda.....
Dzięki za podziw...... ja u Ciebie to naprawdę gość .... muszę się poprawić, bo sporo ciekawych rzeczy u Ciebie mnie zawsze intrygowało....
Mala_Mi 23:31, 09 maj 2012

agata19762 napisał(a)
buziaczki Aniu posyłam***
jutro ma być 30 stopni hi hi hi

Dzieki za buziaczki..inna prognoza mówi o 24...i te chyba byłyby lepsze
Martek 02:36, 10 maj 2012

Nadrabiam zaległości musiałam zajrzeć ASC i do cię
Smutno to brzmi "Ostanie tulipany...",ale cóż życie biegnie do przodu jak wariat
Świetny rym u Irci
Madzenka 06:20, 10 maj 2012

Ja w celach towarzyskich przybiegam się przywitać
Przez Twoje zakupy liliowe ja tez troche kupiłam, na razie malutko bo z 10 szt ale jakieś nietypowe. Ciekawe cyz mi zakwitną w tym roku???
Mala_Mi 06:51, 10 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja w celach towarzyskich przybiegam się przywitać
Przez Twoje zakupy liliowe ja tez troche kupiłam, na razie malutko bo z 10 szt ale jakieś nietypowe. Ciekawe cyz mi zakwitną w tym roku???

Wszystko zależy od wielkosci cebuli....ale jak nie w tym, to w przyszłym na 100%