Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:29, 06 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Marzenko, jaka to odmiana kaliny?

oj tam, oj tam )) tak myślałam, ale wolę się upewnić dzisiaj nabyłam okazyjnie kalinę angielską, była jedna jedyna w sklepie ale tą co Ty masz też kiedyś sobie kupię
jeszcze raz się powtórzę - pięknie u Ciebie

Kasia poczekaj dam Ci znać jakie kulki będą w fazie rozkwitu. Ja kupiłam dosyć dorgo ale był to już dojrzały krzew, kilku letni a widziałam też takie mikre roslinki. Wadą kalin są mszyce...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 06 maj 2012

Do góry
Wstyd i hańba mojego ogrody czyli tyły... Tył ciągle nie skończony tzn M nie ma weny aby ścieżkę wyrównać i zamówić żwirek a ja nie mam weny co na tym placu posadzić. I dlatego powstała tu bajzlownia..... Pięknie wyekspnowana na taras sąsaidów. Aż mi wsytd i w następny weekend ją skończę. Są juz laurowiśnie, które wszystkie wymarzły, 5 hortensji incrediball, kosodrzewiny, azalie, oczywiście bukszpany. Miał być jeszcze kiścień ale mam 7 szt w innych miejscach i coś mnie nie zachwyca, chociaż jest zimozielony i moze się na niego zdecyduję???
A i jeden grab śpi ale wczoraj mi uświadomiono, ze go za głeboko posadziłam i był wykopywany. Może ruszy...
Graby będą strzyżone w stożki ale dopiero od czerwca.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 06 maj 2012

Do góry
I rabata którą obsadzałam przy podjeździe. Zakulkowałam ją na maksa. Aż mi się mdło robi na jej widok. Wiśnie Kiku shidare jeszcze za małe, lawedna mikra, turzyce ledwie z kory wystają, rozplenice albo śpią albo zmarzły a 9 szt budlei, które miały stanowić zywopłot przy płocie zdechło.Miskanty dopiero przyjdą od Mariusza.
Aha jeszcze 5 róż trafiło wiosną. Nigdy jej nie skończę. Zatem widać tylko kule..... Co za dużo to nie zdrowo. Na tyłach, na wysokości garażu powstanie warzywnik dla M.
Rabatę zakulkowałam na maksa, dlatego muszę stożki z powojnikami upchać
I nadal wysuszone bambusy ale na bambusy.pl napisali mi żeby jeszcze nie wycinać....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Pięknie u Ciebie a z tarasu bym nie schodziła wcale a wcale .... Zamówiłam sobie karmnik ościsty Aurea .... czekam aż przyślą i sadzę przy bonsaju pozdrawiam Marzenko

Dzisiaj w jednym z projektów angielskich na gardenbuilders widziałam takie płyty graniotwe całkowicie karmikiem obrośnięte. Miodzio Sylwia pod bonsai będzie ślicznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:08, 06 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Ten rh szczepiony na pniu boski jest! Otul go mocno na zimę to może nie wypadnie

Otulę, otulę ale musze mu Ph ziemi sprawdzić. Posadziłam zgodnie z zaleceniami Magji, wysoko, korzeni nie zasypałam korą, będzie go zacieniać brzoza.
No właśnie ale wszystkie Rh mam pod brzozami a podobno to nie jest dobre sąsiedztwo. ALe podobno mieszkamy na bagnach to za sucho chyba nie bedą miały. M obiecał linię kroplującą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:06, 06 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Marzenko, jaka to odmiana kaliny?

Kasia proszę bez trudnych pytań!!! Viburnum Roseum
Nie dość, że muszę sie przez ogrodowisko odmian RH uczyć to jeszcze kaliny
Szukałam takiej co ma duże pompony. Podobno roseum ma duże, zobaczymy czy kulki podrosną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:03, 06 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, na kulkowanie wlasnie

Piekny jest ten rh i w dodatku w kuli

Napisz na prive ile szt potrzebujesz zadzwonię i się dowiem. A jak odbierzesz???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:02, 06 maj 2012

Do góry
Płot po wypadnięciu bluszczy variegata obsadziłam 3 szt winobluszczu. Dla celów dokumentacyjnych fotografuję aby jesienią postępy roślinki sprawdzić. Jak mi całego płotu od sąsiada nie oplecie to go rdestem auberta zastąpię,a to cholerstwo 20 m rocznie potrafi urosnąć!!!

Pluskwica którą Pan Złota Rączka przy budowie ściany wodnej zadeptał jednak się nie poddała. Wprawdzie zamiast 10 szt wyszło 5 ale lepszy rydz jak nic!

Hortensje nie będą kwitły, ale tę ratuje przed eksmisją tylko kolor jej liści. A w starym domu nieokrywana kwitła corocznie!!!! Ale tam nie hulały mroźne wiatry...Suche badyle już jej poucinałam

Klon palmowy za całe 25 zł jak mi umrze zimą lub go przędziorki nie zjedzą to przyjnajmniej strat finansowych nie poniosę poza moralnymi, bo byłby będzie już czwarty z rzędu.. Na razie stara się chłopak i podwoił swój wzrost, zobaczymy jak będzie w tym roku.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:53, 06 maj 2012

Do góry
A tego sobie pstrykam bo może mi w przyszłym roku wypadnie i nie zakwitnie. Ostrość zabrała brzózka, która nie może dostać białej kory bo za młoda jest...

I moja jedyna kula cisowa... przy ścianie wodnej

Lilak meyera palibin (miniaturka) sadzony jesienią zakwitnie. widziałam w ogrodzie botancznym żywopłot z atkiego lilaka.....

kalina rządzi w kącie przy kuchni i płocie sąsiada!!! Posadziłam 3 szt mam nadzieję, ze urosną wielkie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:49, 06 maj 2012

Do góry
Jagna napisał(a)

Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam

Jagna ja u siebie malo piszę bo nadrabiam zaległości w czytaniu innych. U Ciebie jestem zachwycona postępem prac. I wiesz co mi sie nasunęlo? Po raz kolejny stwierdzam, że najpiękniej jest na ziemi gdy jest różnorodnie. twoj ogród będzie wspanialy i taki adekwatny do właścicielki

Posadziłam te surfinie z różowymi pelargoniami angielskimi ale muszę konieeeeeecznie biale pelargonie kupić, bo mi pstrokacizna wyszła....

Ja ogólnie mało wylewna jestem "w sieci" raczej wolę czytać innych niż sama pisać.
W zasadzie to co wrzucam to po to żeby otrzymać wsparcie i potwierdzenie ze idzie w dobrym kierunku z pracami.
Ciekawa testem Twojego warzywniaka. Wyobrazam sobie takie kwadratowe duże stalowe donice dwupoziomowe

Jagna nie stać mnie na stalowe donice , już nie
Będzie warzywniak w obwódce bukszpanowej A wsparcie za takie działa jak czynisz otrzymasz!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:47, 06 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, zobacze co da sie zrobic

On sie wlasnie chyba wcale nie kocha Tzn kocha sie w pilce noznej
Oj tak, przyda sie temperament. Powtarzam mu, ze przydalaby mu sie dziewczyna z ikra, ktora by go troche obudzila do zycia

Ale nie slucha starej matki

Marzenko, doczytalam, ze clematisy zrobisz w stozki, masz stelaze?
BTW, czy na tej Waszej plantacji cos sie jeszcze ostalo? Bo chyba mi jednak bukszpany wypadly

Boćku tój syn jam mój M, tylko piłka....
Stelaże będę szukać ale najpierw clematisy muszę kupić
Chyba jeszcze coś mają, potrzebujesz na żywopłot czy kulkowanie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:46, 06 maj 2012

Do góry
Azalia pontyjska za chwilę buchnie białym kwiatem

A japońskie już kwitną i nawet je słąbo zadeptano przy budowie ściany wodnej

A posadzone na tyłach domu dają czadu. I proszę się nie patrzyć na te poczochrane bukszpany co to ani kulką ani żywopłotem nie były ale zlitowałam się i zabrałam je z plantacji. rosną w przechowalni aż nabiorą odpowiedniego kształtu i się przeprowadzą w wyeksponowane miejsce.

I mój ukochany Love song, który niedługo mnie oczaruje. Na jego tle widać jakie pozostałe rośliny malutkie.... czekam aż chociaż miskanty stictusy urosną.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:38, 06 maj 2012

Do góry
Dzisiaj leniuchowałam patrzyłam na swój ogród
Takiej zieleni będzie mi brakować w środku lata, dlatego obfociłam ją mocno.
Trawniczek, jeszcze trochę dziurawy ale i tak po taczkowaniu Pana Złotej rączki nieźle się zregenerował. Jak się przy wejśco=iu nie poprawi to mu płyty granitowej położe zgodnie z projektem..

Skalniaczek jesli tak można nazwać. karmik aurea już się nieźle rozrasta. I nie mam weny coby z drugiej strony kolejne 70 maciupkich doniczek dosadzić

Czosnki obejmują we włądanie ogród, a tulipany wycofują się z pierwszego planu. Dlaczego tak mało czosnków posadziłam???

piwonie budzą się ze snu i liliowiec stella d'oro ma już pąki. Za chwilę ta rabata zacznie kwitnąć. piwonia drzewiasta ukryła sie ze wstydu, że nie ma pąka wśród tradycyjnych...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:31, 06 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Kasiu przyjedź proszę do Bogdzi!!!! Mnie nie będzie na święcie róż. Zaraz obejrzę Twoje kule

Marzenko, Kochana, nie dam rady, naprawde zaluje, ale mam od dawna umowione spotkanie, kotrego nie moge odwolac
Swieto roz u Danusi tez mi sie zbiega z 18-ka syna. No nie dam rady chocbym pekla

Tez musze sie wybrac do botanicznego w Warszawie - nie bylam tam 200 lat

Wieloszka, z tym zakochaniem chlopakow to nie bedzie tak szybko. Moj juz 18 na karku i nic Ale on w ogole dziwny jakis, nie we mnie. Czasem sie zastanawiam czy mi go nie podmienili Za spokojny jest na taka matke

No to przyjedź na zjazd Dolnego Śląska 23-24 czerwca
Syn się pewnie kocha platonicznie i ciesz się, ze spokojny. Może mu temepramentu mojej córki pozyczyć????
Ogrodnik mimo woli 14:25, 06 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

I iglaki też piękne, lubię te jasnozielone paluszki koreanek

Nawet jak masz wszędzie syf to nikt tego nie widzi bo wszyscy gapią się na twoje skarby w ogrodzie

I przez te moje skarby się bałagani...najbardziej denerwuje poszukiwanie kapci..... bo drzwi kilka i za każdym razem robi się chyc do ogrodu jednymi, wrac drugimi..potem butków ogrodowych nie ma..wiec szybki wyskok w kapciach,. kapcie brudne, powrót boso..... potem nie ma już niczego, wiec wyskok do ogrodu boso....... Pada deszcz - wszystkie buty i kapcie mokre..... pies wychodzi tylko drzwaimi balkonowymi lub frontowymi, zależy gdzie ma ochotę wyjść... przez kotłownię nie wyjdzie i nie wejdzie za nic w świecie.... Wiec my przez kotłownię by wpuścić psa, bo drapie w drzwi chce wejsć.... drzwi szkoda, wiec szybki bieg by mu otworzyć... oczywiście kapcie zginęły....... Czujesz blusa???????
Za nic w świecie nie umiem się uporządkować w tej materii..... o reszcie domowników już nie wspominam ..... jestem niewolnikiem odkurzacza i mopa.... albo jest jak jest

No to klops!
U mnie z podu przeciągów tylko jednen otwor może być do wyjscia więc łatwiej klaputki i kapcie znaleźć
A na psa to ja nie ma spsobu, wszędzie pieczątki ze swoich łapek na grafitowych kaflach zostawia ....
Ogród Sylwii od początku :) 14:20, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
A teraz pokażę zakątek nad którym tak usilnie pracuję od paru dni ........

poszerzanie rabaty ....

wysadzenie żurawek ....

Piękna rabata. Czy przed żurawkami i bukszpanami jeszcze coś będziesz sadzić??
A co posadizsz przed H
Dolina Tęczy 14:16, 06 maj 2012

Do góry
Marto kilka dni mnie u, Ciebie nie było. A,e jak przyjemnie się czytało, o rechotaniu, ławeczce, biwaku ....
Zjęcia cudowne wiosenne, ale najpiękniejsze modelki
Cisa jeśli ma młode przyrosty nie tnij, dopiero jak Danusia odtrąbi nowe ciecie bukszpanów i cisów w czerwcu
Początki w Kruklandii 13:52, 06 maj 2012

Do góry
No to przewidujący był
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:50, 06 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Dzięki Marzenko za fotki cisów. Obejrzałam resztę u Ciebie. Podobają mi się też kwitnące drzewa, a rh wspaniałe, czy my takich okazów ogromnych dożyjemy u siebie, najwyżej będzie dla dzieci i wnuków hihi

Justynko rh w ogrodzie botanicznym mają swoisty mikroklimat, rosną pod koronami olbrzymich drzew ale dociera do nich rozproszone słońce, w zacisznych miejscach (wkolo wysoki mur, ktory chroni ogród przed wiatrami lub 4 m żywopłot cisowy). Ściółkowane są liścmi z drzew. Wkoło staw, ktory nawilża powietrze. Idelane warunki dla Rh.
Ah i jeszcze rosna na takiej swoistej górce, w dole staw, dlatego woda im nie stoi w korzeniach
Takich stanowisk musimy szukać dla naszych RH
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:47, 06 maj 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam

Jagna ja u siebie malo piszę bo nadrabiam zaległości w czytaniu innych. U Ciebie jestem zachwycona postępem prac. I wiesz co mi sie nasunęlo? Po raz kolejny stwierdzam, że najpiękniej jest na ziemi gdy jest różnorodnie. twoj ogród będzie wspanialy i taki adekwatny do właścicielki

Posadziłam te surfinie z różowymi pelargoniami angielskimi ale muszę konieeeeeecznie biale pelargonie kupić, bo mi pstrokacizna wyszła....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies