Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

bociek 19:42, 06 maj 2012

Marzenko, zobacze co da sie zrobic

On sie wlasnie chyba wcale nie kocha Tzn kocha sie w pilce noznej
Oj tak, przyda sie temperament. Powtarzam mu, ze przydalaby mu sie dziewczyna z ikra, ktora by go troche obudzila do zycia

Ale nie slucha starej matki

Marzenko, doczytalam, ze clematisy zrobisz w stozki, masz stelaze?
BTW, czy na tej Waszej plantacji cos sie jeszcze ostalo? Bo chyba mi jednak bukszpany wypadly
Jagna 19:45, 06 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam

Jagna ja u siebie malo piszę bo nadrabiam zaległości w czytaniu innych. U Ciebie jestem zachwycona postępem prac. I wiesz co mi sie nasunęlo? Po raz kolejny stwierdzam, że najpiękniej jest na ziemi gdy jest różnorodnie. twoj ogród będzie wspanialy i taki adekwatny do właścicielki

Posadziłam te surfinie z różowymi pelargoniami angielskimi ale muszę konieeeeeecznie biale pelargonie kupić, bo mi pstrokacizna wyszła....

Ja ogólnie mało wylewna jestem "w sieci" raczej wolę czytać innych niż sama pisać.
W zasadzie to co wrzucam to po to żeby otrzymać wsparcie i potwierdzenie ze idzie w dobrym kierunku z pracami.
Ciekawa testem Twojego warzywniaka. Wyobrazam sobie takie kwadratowe duże stalowe donice dwupoziomowe
Madzenka 19:46, 06 maj 2012

Azalia pontyjska za chwilę buchnie białym kwiatem

A japońskie już kwitną i nawet je słąbo zadeptano przy budowie ściany wodnej

A posadzone na tyłach domu dają czadu. I proszę się nie patrzyć na te poczochrane bukszpany co to ani kulką ani żywopłotem nie były ale zlitowałam się i zabrałam je z plantacji. rosną w przechowalni aż nabiorą odpowiedniego kształtu i się przeprowadzą w wyeksponowane miejsce.

I mój ukochany Love song, który niedługo mnie oczaruje. Na jego tle widać jakie pozostałe rośliny malutkie.... czekam aż chociaż miskanty stictusy urosną.
Madzenka 19:47, 06 maj 2012

bociek napisał(a)
Marzenko, zobacze co da sie zrobic

On sie wlasnie chyba wcale nie kocha Tzn kocha sie w pilce noznej
Oj tak, przyda sie temperament. Powtarzam mu, ze przydalaby mu sie dziewczyna z ikra, ktora by go troche obudzila do zycia

Ale nie slucha starej matki

Marzenko, doczytalam, ze clematisy zrobisz w stozki, masz stelaze?
BTW, czy na tej Waszej plantacji cos sie jeszcze ostalo? Bo chyba mi jednak bukszpany wypadly

Boćku tój syn jam mój M, tylko piłka....
Stelaże będę szukać ale najpierw clematisy muszę kupić
Chyba jeszcze coś mają, potrzebujesz na żywopłot czy kulkowanie?
KasiaWB 19:48, 06 maj 2012

Marzenka, co tu dużo gadać, pięknie
Madzenka 19:49, 06 maj 2012

Jagna napisał(a)

Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam

Jagna ja u siebie malo piszę bo nadrabiam zaległości w czytaniu innych. U Ciebie jestem zachwycona postępem prac. I wiesz co mi sie nasunęlo? Po raz kolejny stwierdzam, że najpiękniej jest na ziemi gdy jest różnorodnie. twoj ogród będzie wspanialy i taki adekwatny do właścicielki

Posadziłam te surfinie z różowymi pelargoniami angielskimi ale muszę konieeeeeecznie biale pelargonie kupić, bo mi pstrokacizna wyszła....

Ja ogólnie mało wylewna jestem "w sieci" raczej wolę czytać innych niż sama pisać.
W zasadzie to co wrzucam to po to żeby otrzymać wsparcie i potwierdzenie ze idzie w dobrym kierunku z pracami.
Ciekawa testem Twojego warzywniaka. Wyobrazam sobie takie kwadratowe duże stalowe donice dwupoziomowe

Jagna nie stać mnie na stalowe donice , już nie
Będzie warzywniak w obwódce bukszpanowej A wsparcie za takie działa jak czynisz otrzymasz!
bociek 19:51, 06 maj 2012

Marzenko, na kulkowanie wlasnie

Piekny jest ten rh i w dodatku w kuli
Madzenka 19:53, 06 maj 2012

A tego sobie pstrykam bo może mi w przyszłym roku wypadnie i nie zakwitnie. Ostrość zabrała brzózka, która nie może dostać białej kory bo za młoda jest...

I moja jedyna kula cisowa... przy ścianie wodnej

Lilak meyera palibin (miniaturka) sadzony jesienią zakwitnie. widziałam w ogrodzie botancznym żywopłot z atkiego lilaka.....

kalina rządzi w kącie przy kuchni i płocie sąsiada!!! Posadziłam 3 szt mam nadzieję, ze urosną wielkie
KasiaWB 19:56, 06 maj 2012

Marzenko, jaka to odmiana kaliny?
Madzenka 20:02, 06 maj 2012

Płot po wypadnięciu bluszczy variegata obsadziłam 3 szt winobluszczu. Dla celów dokumentacyjnych fotografuję aby jesienią postępy roślinki sprawdzić. Jak mi całego płotu od sąsiada nie oplecie to go rdestem auberta zastąpię,a to cholerstwo 20 m rocznie potrafi urosnąć!!!

Pluskwica którą Pan Złota Rączka przy budowie ściany wodnej zadeptał jednak się nie poddała. Wprawdzie zamiast 10 szt wyszło 5 ale lepszy rydz jak nic!

Hortensje nie będą kwitły, ale tę ratuje przed eksmisją tylko kolor jej liści. A w starym domu nieokrywana kwitła corocznie!!!! Ale tam nie hulały mroźne wiatry...Suche badyle już jej poucinałam

Klon palmowy za całe 25 zł jak mi umrze zimą lub go przędziorki nie zjedzą to przyjnajmniej strat finansowych nie poniosę poza moralnymi, bo byłby będzie już czwarty z rzędu.. Na razie stara się chłopak i podwoił swój wzrost, zobaczymy jak będzie w tym roku.