Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

AniaDS 13:49, 06 maj 2012

Oj nie odda... a jak szybko się rozłazi...
Madzenka 14:16, 06 maj 2012

Marto kilka dni mnie u, Ciebie nie było. A,e jak przyjemnie się czytało, o rechotaniu, ławeczce, biwaku ....
Zjęcia cudowne wiosenne, ale najpiękniejsze modelki
Cisa jeśli ma młode przyrosty nie tnij, dopiero jak Danusia odtrąbi nowe ciecie bukszpanów i cisów w czerwcu
arcobaleno 19:11, 06 maj 2012

boćku - trzymam za słowo

Dasiu, jotko - dziekuję za diagnozę -to musi być to bo rozłazi się naprawdę szybko, ale ja się z tego akurat strasznie cieszę

AniuDS - ja jej wcale nie będę (póki co ) tego pola zabierać - a niech ma

Marzenko - miło mi A cisa póki co obserwuję, takie ma milutkie te przyrościki jednak to chyba za wcześnie, żeby się cieszyć..

Domi - pytalaś o rabatę z paprociami - to rabata na froncie - ta falująca Jest tam wszysko chyba i ja najbardziej ją lubię Zdjęcie zrobiłam przed chwilą specjalnie dla Cię Paprocie jeszcze malutkie, dopiero rozwijają listki:

Ale zanim pstryknęłam to zdjęcie oberwałam wszystkie czerwone i czerwono-żółte tulipany - no i o wieeele lepiej

Starsza Córa mi zrobiła zdjęcie z tym krwistym bukietem bo akurat pasowały mi skarpety

Nie lubię czerwonych tulipanów, ale jednak trudno odmówić im urody, dlatego naprędce zaaranżowałam dla nich kącik w salonie

bociek 19:23, 06 maj 2012

arcobaleno napisał(a)
florowit już do podajnika do węża podłączam bo nie wyrabiałam z tą 5 litrową koneweczką )

A z jakim podajnikiem polewasz florovitem??? Bo ja mam taki od Magicznej sily, ale on jest na dozowanie proszku chyba... Czy czegos nie doczytalam...

Ale laska z Ciebie W czerwonych skarpetach i z czerwonymi tulipkami
bociek 19:25, 06 maj 2012

jotka napisał(a)
Ja mam rogownicę kutnerowską i muszę się na nią poskarżyć... Jak już opanuje kawałek gruntu, to nie odda pola po dobroci ...

Jotka, dokladnie, osobiscie sie na nia obrazilam, bo mi sie ladowala wszedzie az w koncu podziekowalam serdecznie i usunelam. Tak mi sie wydawalo, bo ona i tak uparcie co roku wracala.
arcobaleno 19:33, 06 maj 2012

A teraz dość tych czerwoności - pora podzielić się z Wami moją dzisiejszą radoscią ))))
Wstaliśmy rano o...10.00 i oczom naszym ukazał się chłodny i dżdżysty dzień...co tu robić?
Niewiele myśląc pod przykrywką objadu na mieście zaproponowałam Mężowi i Dzieciakom wycieczkę do Szczecina i Smętowic - po roślinki
Pojechaliśmy najpierw do Liroya Merlina Mąż kupował jakieś złączki do nawadniania, ja szybko obleciałam dział ogród w nadziei, że znajdę jakieś fajne okazje (masakra szczerze mówiąc w jakim stanie są te rośliny) a potem z dziewczynkami dział z donicami i meblami ogrodowymi i dalej do szkółki w Smętowicach
No straaaasznie wielka ta szkołka - byliśmy pod wrażeniem Wszystko bym tam kupiła
Jednak z dziećmi to nie były pełnokomfortowe zakupy, ale udało się kupić prawie wszystko co było na mojej liście

Oto co z nami przyjechalo

Wypatrywalam jakiś ogrodowiskowych dusz, ale żadnego błysku w oku nie wyłapałam
bociek 19:45, 06 maj 2012

Oooooo, no piekne zakupy. Te serby jakiej sa wysokosci?
nika 20:33, 06 maj 2012

Marta, ale zaszalałaś Świetne zakupy! Tylko mi nie mów, że tym sposobem wykręciłaś się od naszego spotkania
Wielkość tej szkółki też zrobiła na mnie wrażenie. Raj dla oczu

A czerwone skarpety... wymiatają

Lecę jeszcze do tyłu, bo mam trochę zaległości.
nika 20:46, 06 maj 2012

arcobaleno napisał(a)

Fantastyczne!!!
arcobaleno 20:58, 06 maj 2012

No fajnie się tak z moich czerwonych skarpet nabijać ?

bociek - serby mają gdzieś 1,20 ale jak widać czubki najdłuższe A podajnik mam od.."pożegnania z kretem" ))) Wypłukałam dokłanie, zrobiliśmy próby ile trzeba florowitu lać no i używam sobie

niko - no nieee - spotkanie to spotkanie

Trochę sobie te roślinki (a przynajmniej część) postoją w pojemnikach bo na skarpie sodoma i gomora
W sumie kupiliśmy 10 szmaragdów (ale niezbyt wielkich - takich do metra), dwa serby, jedną conicę, 4 kórniki, 4 rozplenice japońskie, jedną pięknie wyrosniętą kolkwicję, 2 różaneczniki, 4 tawułki i 6 płożących jalówców.
Poluję jeszcze głównie na hortensje, tamaryszki ze dwa a reszta to chyba jakaś drobica, choć pewnie po wsadzenia iglaków na tło okaże się, że ich za mało...

A przed chwilą poszlam z Mamą na ogród, wzięłam szpadel i wykopałam jej WSZYSTKIE czerwone i czerwono żółte tulipany - czy to nie pech - nie zamawiałam żadnego a cebul chyba ze 20! Uczucie ulgi porównywalne do tego po wiosennych porządkach w szafie