Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 20:03, 06 maj 2012

bociek napisał(a)
Marzenko, na kulkowanie wlasnie

Piekny jest ten rh i w dodatku w kuli

Napisz na prive ile szt potrzebujesz zadzwonię i się dowiem. A jak odbierzesz???
justi 20:04, 06 maj 2012

Ten rh szczepiony na pniu boski jest! Otul go mocno na zimę to może nie wypadnie
Syla 20:05, 06 maj 2012

Pięknie u Ciebie a z tarasu bym nie schodziła wcale a wcale .... Zamówiłam sobie karmnik ościsty Aurea .... czekam aż przyślą i sadzę przy bonsaju pozdrawiam Marzenko
Madzenka 20:06, 06 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Marzenko, jaka to odmiana kaliny?

Kasia proszę bez trudnych pytań!!! Viburnum Roseum
Nie dość, że muszę sie przez ogrodowisko odmian RH uczyć to jeszcze kaliny
Szukałam takiej co ma duże pompony. Podobno roseum ma duże, zobaczymy czy kulki podrosną
Madzenka 20:08, 06 maj 2012

justi napisał(a)
Ten rh szczepiony na pniu boski jest! Otul go mocno na zimę to może nie wypadnie

Otulę, otulę ale musze mu Ph ziemi sprawdzić. Posadziłam zgodnie z zaleceniami Magji, wysoko, korzeni nie zasypałam korą, będzie go zacieniać brzoza.
No właśnie ale wszystkie Rh mam pod brzozami a podobno to nie jest dobre sąsiedztwo. ALe podobno mieszkamy na bagnach to za sucho chyba nie bedą miały. M obiecał linię kroplującą
Madzenka 20:10, 06 maj 2012

Syla napisał(a)
Pięknie u Ciebie a z tarasu bym nie schodziła wcale a wcale .... Zamówiłam sobie karmnik ościsty Aurea .... czekam aż przyślą i sadzę przy bonsaju pozdrawiam Marzenko

Dzisiaj w jednym z projektów angielskich na gardenbuilders widziałam takie płyty graniotwe całkowicie karmikiem obrośnięte. Miodzio Sylwia pod bonsai będzie ślicznie
KasiaWB 20:11, 06 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Kasia proszę bez trudnych pytań!!! Viburnum Roseum
Nie dość, że muszę sie przez ogrodowisko odmian RH uczyć to jeszcze kaliny
Szukałam takiej co ma duże popmpony. Podobno roseum ma duże, zobaczymy czy kulki podrosną

oj tam, oj tam )) tak myślałam, ale wolę się upewnić dzisiaj nabyłam okazyjnie kalinę angielską, była jedna jedyna w sklepie ale tą co Ty masz też kiedyś sobie kupię
jeszcze raz się powtórzę - pięknie u Ciebie
Madzenka 20:26, 06 maj 2012

I rabata którą obsadzałam przy podjeździe. Zakulkowałam ją na maksa. Aż mi się mdło robi na jej widok. Wiśnie Kiku shidare jeszcze za małe, lawedna mikra, turzyce ledwie z kory wystają, rozplenice albo śpią albo zmarzły a 9 szt budlei, które miały stanowić zywopłot przy płocie zdechło.Miskanty dopiero przyjdą od Mariusza.
Aha jeszcze 5 róż trafiło wiosną. Nigdy jej nie skończę. Zatem widać tylko kule..... Co za dużo to nie zdrowo. Na tyłach, na wysokości garażu powstanie warzywnik dla M.
Rabatę zakulkowałam na maksa, dlatego muszę stożki z powojnikami upchać
I nadal wysuszone bambusy ale na bambusy.pl napisali mi żeby jeszcze nie wycinać....

Madzenka 20:27, 06 maj 2012

Wstyd i hańba mojego ogrody czyli tyły... Tył ciągle nie skończony tzn M nie ma weny aby ścieżkę wyrównać i zamówić żwirek a ja nie mam weny co na tym placu posadzić. I dlatego powstała tu bajzlownia..... Pięknie wyekspnowana na taras sąsaidów. Aż mi wsytd i w następny weekend ją skończę. Są juz laurowiśnie, które wszystkie wymarzły, 5 hortensji incrediball, kosodrzewiny, azalie, oczywiście bukszpany. Miał być jeszcze kiścień ale mam 7 szt w innych miejscach i coś mnie nie zachwyca, chociaż jest zimozielony i moze się na niego zdecyduję???
A i jeden grab śpi ale wczoraj mi uświadomiono, ze go za głeboko posadziłam i był wykopywany. Może ruszy...
Graby będą strzyżone w stożki ale dopiero od czerwca.
Madzenka 20:29, 06 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

oj tam, oj tam )) tak myślałam, ale wolę się upewnić dzisiaj nabyłam okazyjnie kalinę angielską, była jedna jedyna w sklepie ale tą co Ty masz też kiedyś sobie kupię
jeszcze raz się powtórzę - pięknie u Ciebie

Kasia poczekaj dam Ci znać jakie kulki będą w fazie rozkwitu. Ja kupiłam dosyć dorgo ale był to już dojrzały krzew, kilku letni a widziałam też takie mikre roslinki. Wadą kalin są mszyce...