Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Wieloszka 01:04, 06 maj 2012

No właśnie sęk w tym, że moi chłopcy się dzisiaj sami sobą zajmowali, bo matka wyrodna roślinki dokarmiała zamiast dzieci . Czyli wychodzi na to, że do pełni mojego szczęścia muszą być spełnione 2 warunki:
1. mój M, nauczy się gotować
2. dzieci się zakochają i zaczną sprzątać
hihihi - nie wiem na co będę musiała dłużej poczekać...
Madzenka 01:07, 06 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
No właśnie sęk w tym, że moi chłopcy się dzisiaj sami sobą zajmowali, bo matka wyrodna roślinki dokarmiała zamiast dzieci . Czyli wychodzi na to, że do pełni mojego szczęścia muszą być spełnione 2 warunki:
1. mój M, nauczy się gotować
2. dzieci się zakochają i zaczną sprzątać
hihihi - nie wiem na co będę musiała dłużej poczekać...

Nad punktem 1 musisz popracować
Na punkt 2 długo nie będziesz musiala czekać
noemi 01:10, 06 maj 2012

Marzenko proszę :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1101-spotkanie-w-ogrodzie-pokazowym-u-szmitow-w-pechcinie?page=18
Jagna 09:04, 06 maj 2012

Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam
justi 13:27, 06 maj 2012

Dzięki Marzenko za fotki cisów. Obejrzałam resztę u Ciebie. Podobają mi się też kwitnące drzewa, a rh wspaniałe, czy my takich okazów ogromnych dożyjemy u siebie, najwyżej będzie dla dzieci i wnuków hihi
Madzenka 13:47, 06 maj 2012

Jagna napisał(a)
Witaj Marzeno, jak zwykle w niedzielę. Odrobiłam zaległości u Ciebie.
Piekne masz te surfinie, szczególnie te pełne biało-fioletowe wyjątkowo ładne. Pozdrawiam

Jagna ja u siebie malo piszę bo nadrabiam zaległości w czytaniu innych. U Ciebie jestem zachwycona postępem prac. I wiesz co mi sie nasunęlo? Po raz kolejny stwierdzam, że najpiękniej jest na ziemi gdy jest różnorodnie. twoj ogród będzie wspanialy i taki adekwatny do właścicielki

Posadziłam te surfinie z różowymi pelargoniami angielskimi ale muszę konieeeeeecznie biale pelargonie kupić, bo mi pstrokacizna wyszła....
Madzenka 13:50, 06 maj 2012

justi napisał(a)
Dzięki Marzenko za fotki cisów. Obejrzałam resztę u Ciebie. Podobają mi się też kwitnące drzewa, a rh wspaniałe, czy my takich okazów ogromnych dożyjemy u siebie, najwyżej będzie dla dzieci i wnuków hihi

Justynko rh w ogrodzie botanicznym mają swoisty mikroklimat, rosną pod koronami olbrzymich drzew ale dociera do nich rozproszone słońce, w zacisznych miejscach (wkolo wysoki mur, ktory chroni ogród przed wiatrami lub 4 m żywopłot cisowy). Ściółkowane są liścmi z drzew. Wkoło staw, ktory nawilża powietrze. Idelane warunki dla Rh.
Ah i jeszcze rosna na takiej swoistej górce, w dole staw, dlatego woda im nie stoi w korzeniach
Takich stanowisk musimy szukać dla naszych RH
bociek 18:42, 06 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Kasiu przyjedź proszę do Bogdzi!!!! Mnie nie będzie na święcie róż. Zaraz obejrzę Twoje kule

Marzenko, Kochana, nie dam rady, naprawde zaluje, ale mam od dawna umowione spotkanie, kotrego nie moge odwolac
Swieto roz u Danusi tez mi sie zbiega z 18-ka syna. No nie dam rady chocbym pekla

Tez musze sie wybrac do botanicznego w Warszawie - nie bylam tam 200 lat

Wieloszka, z tym zakochaniem chlopakow to nie bedzie tak szybko. Moj juz 18 na karku i nic Ale on w ogole dziwny jakis, nie we mnie. Czasem sie zastanawiam czy mi go nie podmienili Za spokojny jest na taka matke
Madzenka 19:31, 06 maj 2012

bociek napisał(a)

Kasiu przyjedź proszę do Bogdzi!!!! Mnie nie będzie na święcie róż. Zaraz obejrzę Twoje kule

Marzenko, Kochana, nie dam rady, naprawde zaluje, ale mam od dawna umowione spotkanie, kotrego nie moge odwolac
Swieto roz u Danusi tez mi sie zbiega z 18-ka syna. No nie dam rady chocbym pekla

Tez musze sie wybrac do botanicznego w Warszawie - nie bylam tam 200 lat

Wieloszka, z tym zakochaniem chlopakow to nie bedzie tak szybko. Moj juz 18 na karku i nic Ale on w ogole dziwny jakis, nie we mnie. Czasem sie zastanawiam czy mi go nie podmienili Za spokojny jest na taka matke

No to przyjedź na zjazd Dolnego Śląska 23-24 czerwca
Syn się pewnie kocha platonicznie i ciesz się, ze spokojny. Może mu temepramentu mojej córki pozyczyć????
Madzenka 19:38, 06 maj 2012

Dzisiaj leniuchowałam patrzyłam na swój ogród
Takiej zieleni będzie mi brakować w środku lata, dlatego obfociłam ją mocno.
Trawniczek, jeszcze trochę dziurawy ale i tak po taczkowaniu Pana Złotej rączki nieźle się zregenerował. Jak się przy wejśco=iu nie poprawi to mu płyty granitowej położe zgodnie z projektem..

Skalniaczek jesli tak można nazwać. karmik aurea już się nieźle rozrasta. I nie mam weny coby z drugiej strony kolejne 70 maciupkich doniczek dosadzić

Czosnki obejmują we włądanie ogród, a tulipany wycofują się z pierwszego planu. Dlaczego tak mało czosnków posadziłam???

piwonie budzą się ze snu i liliowiec stella d'oro ma już pąki. Za chwilę ta rabata zacznie kwitnąć. piwonia drzewiasta ukryła sie ze wstydu, że nie ma pąka wśród tradycyjnych...