Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:27, 04 kwi 2016

Do góry
Joannojakt to się mówi, takie życie ale teraz są już tematy ogrodowe i tego się trzeba trzymać

Marysiu oczywiście zaraz wyślę

Mateusz namiary podeślę, no i jak będzie sprawa to pytaj

Iwonko w brakach roślinnych widzę miejsce na nowe, więc już jakieś objawy pozytywnego myślenia są Teraz trzeba zakasać rękawy skończyć wszystko co sobie zaplanowałem i ma nakazane zrobić, wtedy będzie czas zająć się sobą.
O nawadnianiu będzie troszkę na drugim wątku bo pracę w najgorętszym etapie

Danusiu dziękuję i również pozdrawiam

Asiu już jestem i nigdzie się nie wybieram, nawet zapasy stali gromadzone od listopada zaczynają się przekształcać w różne twory, niestety szwankująca spawarka nie ułatwia. Namiary wyślę

Kamilo zawsze jak słyszę to powiedzonko przypomina mi się śmieszna sytuacja z podstawówki Samochody... stworzone nie tylko po to by ułatwiać nam życie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:19, 04 kwi 2016

Do góry
Asiu namiary poszły

Joludziękuję na widoczki będzie trzeba poczekać bo ogród pusty i wygląda wiosną fatalnie. W pierwszej części trawnika prawie brak, ale nie mam już siły na jego coroczną regeneracje, będzie co będzie
Rododendronowy ogród II. 08:15, 04 kwi 2016

Do góry
Wszystko mam nadrobione, cudne łączki krokusowe, filmiki, spotkania już się zaczęły. Łączę się jedynie w bólu wodnym, nie sądziłem, że u mnie po tak wilgotnym przedwiośniu będzie tak sucho, a ogród mam niewielki. Do tego widać, że teren chłodny bo wiosna opóźniona względem tego co u innych widać. Cóż zrobić taki nasz los
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:12, 04 kwi 2016

Do góry
Tak czytam i czytam, temat róż na razie nie schodzi z tablicy Ja się cieszę, że moje przeżyły zimę, a to już sukces, dzisiaj cięcie
Pozdrawiam
Moja bajka 23:12, 03 kwi 2016

Do góry
Wkrótce z tej perspektywy rodków nie będzie widać, bo zasłoni je leszczyna
Pissardi wystartowała. Po kwitnieniu mocno ją przytnę żeby łądnie się zagęściła. Luki tak robi i jego pissardi są śliczne

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:54, 03 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj brzózki to nadal marzenie, ale na moich piaskach i ciasnych rabatach to istne harakiri ogrodowe, muszę się obejść smakiem
Szczerze mówiąc to lepiej, że brzozy idą na bok bo jeżeli chcesz zrobić w części przy tarasie rabatę na środku i do okoła ścieżkę, przydałoby się tam coś bardziej 'poukładanego' i nie tak wielkiego jak brzozy

Narazie zrobię bok a potem będę myśleć dalej......
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:39, 03 kwi 2016

Do góry
Kasiu kto wie może biegnę po rekord Teraz zaczyna być materiał do zdjęć, także weselszych tematów będzie sporo

Łukasz dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 03 kwi 2016

Do góry
Ewo co zrobić, trzeba radzić sobie samemu.
Tytułu marudy nie oddam tak łatwo

Marto jesteś pewna bo podobno lepiej gdybym czasem siedział cicho bo mam niewyparzoną jadaczkę i chyba za często mówię na głos co myślę

Na froncie miały być same liliowce z liliami i rozrzucone cisy, teraz całośc będzie podzielona na 3 części odzielona dwoma żywopłocikami, jeden z cisa dalej od chodnika, drugi niższy z bukszpanu bliżej ścieżki, bo brakuje tam jakiegoś zimozielonego akcentu, ale liliowce i lilie będą królowymi tego miejsca plus magnolia

Paweł rano zgrywałem zdjęcia z myślą o wieczornym wklejeniu i wyszło jak na zawołanie
Dzięki

Martoibartku zaraz prześlę na pw, ale tej wiosny już za poźno.

Ewelino przez prace fizyczne ostatnio mój szkielet zdycha. Tata wymyślił sobie remont w budynku gospodarczym, a że jest po zabiegu przepukliny to ja jestem od noszenia worów z klejami, zaprawami, płytek i innych. Parę ton już przerzuciłem w rękach w ostatnim miesiącu

Namiary zaraz prześlę na pw.
Pracę za płotem wkleję jutro, a zdradzę, że pojawiają się już pierwsze nasadzenia, ale reszta jutro

Olu niestety nie tak szybko... ale nie tylko problemami człowiek żyje Teraz przynajmniej coraz mniej czasu na zbędne myślenie, łopata czeka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 03 kwi 2016

Do góry
Luki będzie dobrze.
Moja codzienność - ogród Oli 22:25, 03 kwi 2016

Do góry
Olu zostaw czasem jednego chwaścika lub niechcianego listka z premedytacją do zdjęcia, będzie nam lżej na duchu
Ogródek Ewy 22:22, 03 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wspomniany zachwalam Musntead Wood bardzo bardzo, w pierwszym roku kwitła u mnie bardzo obficie, kwiaty miała zabójcze, a zapach... przezimowała znakomicie. Ma jeden minus, bardzo dużo drobnych kolców, dość bolesny kontakt zapewniony i coś o tym wiem Do takich piwonii będą pięknie pasować.

Łukaszu, bardzo dziękuje za głos. Już tyle osób zachwalało tą różę że mus ją kupić.
Ogród Cioci cz. 3 22:17, 03 kwi 2016

Do góry
Gdzie można ustawić się po reklamacje w sprawie opóźnionej wiosny Macham wiosennie z północy województwa
Asi ogródek pod świerkami 22:14, 03 kwi 2016

Do góry
a w luki koniecznie wsadź nowe sadzonki i odrazu przytnij
Ogródek Ewy 22:09, 03 kwi 2016

Do góry
Wspomniany zachwalam Musntead Wood bardzo bardzo, w pierwszym roku kwitła u mnie bardzo obficie, kwiaty miała zabójcze, a zapach... przezimowała znakomicie. Ma jeden minus, bardzo dużo drobnych kolców, dość bolesny kontakt zapewniony i coś o tym wiem Do takich piwonii będą pięknie pasować.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:02, 03 kwi 2016

Do góry
Oj brzózki to nadal marzenie, ale na moich piaskach i ciasnych rabatach to istne harakiri ogrodowe, muszę się obejść smakiem
Szczerze mówiąc to lepiej, że brzozy idą na bok bo jeżeli chcesz zrobić w części przy tarasie rabatę na środku i do okoła ścieżkę, przydałoby się tam coś bardziej 'poukładanego' i nie tak wielkiego jak brzozy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:01, 03 kwi 2016

Do góry
Luki, moje też wyglądały ładnie przez pierwsze sezony...

Krokusy - teraz jest dobry moment na obserwację pustych rabat. Zapisac to gdzieś, na jesień przeczytac i tam dosadzic krokusy tak zrobię
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:57, 03 kwi 2016

Do góry
Krokusy po prostu cudowne, oj będę szaleć jesienią
Hmm mam Beatlesy dwa sezony i jak na razie nic się nie rozeszły i tak wnioskuję, że w tym roku mnie to czeka Rozumiem problem czyszczenia przy takiej ilości, jest to nie lada problem
Moja codzienność - ogród Oli 21:57, 03 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mimo, ze darzę Cię Olu ogromną sympatią normalnie nie mogę i wychodzę. Co tu ukrywać... też chce mieć tak perfekcyjnie czyściutko, ale co zrobić wszystkiego mieć nie można

chyba przestanę sprzątać bo przestaniecie do mnie zaglądać
nie uciekaj !
Moja codzienność - ogród Oli 21:46, 03 kwi 2016

Do góry
Mimo, ze darzę Cię Olu ogromną sympatią normalnie nie mogę i wychodzę. Co tu ukrywać... też chce mieć tak perfekcyjnie czyściutko, ale co zrobić wszystkiego mieć nie można
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:45, 03 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Z jaką dokładnością i skupieniem wpatrywałbym się w zdjęcia i tak dalej nie ogarniam gdzie co i jak w Twoim ogrodzie co najlepsze bardzo lubię taką nieoczywistość
Pozdrawiam wiosennie.

Taką właśnie nieoczywistość tworzę, rozbudzając wyobraźnię, fotografie mi to ułatwiają, ale poznasz jak do mnie przyjedziesz, planuj początek lipca...zapraszam

może z projektem ogrodu pomożesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies