Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

16:23, 03 kwi 2016
już mi się ta wiosna podoba już kolorki nas zachwycająwszystko szaleje w tempie expresowym....zwalniam z forum ...tylko obrazki oglądam
Katkak 22:54, 03 kwi 2016

kasiek napisał(a)

Rany - no to jest bajka - zwłaszcza połączenie ciemieników z kiścieniem i krokusów z wrzoścami!
A te wychodki faktycznie dobijające - mam tak samo, najwięcej przy lustrach bo psychiczna fajda Masz wiadomość na pv

Dzięki Kasieńko. Ta ptaszyna faktycznie jakaś nie halo . Na wiadomość odpowiedziałam .
Katkak 22:56, 03 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Wiosna ruszyła u Ciebie pełną parą Śliczne masz już prymulki, u mnie dopiero zaczęły puszczać listki.

Fajnie tak odkrywać w ogrodzie niemal codziennie coś nowego . Za każdym razem cieszy mnie to tak samo, albo nawet coraz bardziej . Ewunia Twoje prymulki w donicach też cudowne przecież .
Katkak 22:57, 03 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Ciemierniki masz fajne. Ja wciąż nie mogę się na nie zdecydować choć podobają mi się. Kupiłam jednego w kłączu na próbę. Jak się przyjmie to dobrze a jak nie to znak że jeszcze nie jest dla mnie

A czemu taka nieprzekonana do ciemierników jesteś? Fajne są i cudne nawet jak nie kwitną . Ja je uwielbiam i na pewno dokupię więcej .
Katkak 22:58, 03 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
już mi się ta wiosna podoba już kolorki nas zachwycająwszystko szaleje w tempie expresowym....zwalniam z forum ...tylko obrazki oglądam

Mnie też się ta wiosna baaardzo podoba . Nawet jak do pracy jadę to mi się pysiol śmieje do tych coraz bardziej zieleniących się drzew .
Katkak 23:03, 03 kwi 2016

Przesadziłam swoją brunerę JAck Frost spod sosen, bo jakoś mi tam wśród host nie pasowała i przy okazji podzieliłam ją na pół. Teraz w środku rośnie brunera cała zielona, a po bokach pstrokate koleżanki .

Chyba muszę poprawić, bo jedna mi ciut w tył uciekła . I dzisiejsze pikowanie jeżówek. Takie maluchy, a korzonki mają całkiem spore
Katkak 23:07, 03 kwi 2016

I już każda w swoim domku

I stała się rzecz niesamowita - werbena jednak postanowiła wyrosnąć

Zebrałam kiedyś nasiona ciemiernika (w sumie nie jestem pewna czy to nasiona ) i sypnęłam w ziemię. Tu po lewej widać takie maleństwo, ale jeszcze chyba za wcześnie by mówić co to.
Katkak 23:12, 03 kwi 2016

Wkrótce z tej perspektywy rodków nie będzie widać, bo zasłoni je leszczyna
Pissardi wystartowała. Po kwitnieniu mocno ją przytnę żeby łądnie się zagęściła. Luki tak robi i jego pissardi są śliczne

JoannaDe 11:57, 04 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Przesadziłam swoją brunerę JAck Frost spod sosen, bo jakoś mi tam wśród host nie pasowała i przy okazji podzieliłam ją na pół. Teraz w środku rośnie brunera cała zielona, a po bokach pstrokate koleżanki .

Tez u siebie znalazłam ta roślinkę. A myślałam ze to chwast Boszee kiedy ja te wszystkie rośliny ogarnę. Chyba jednak muszę polatać ze swoimi roślinami po watkach z rozpoznawaniem. Wczoraj się dowiedziałam ze mam cyprysika groszkowego w ogrodzie. A ja myślałam ze to jakaś tuja...

Macham poniedziałkowo

Edit bo coś mi cytowanie nie wyszło
Katkak 20:29, 04 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Nic się nie martw, Ogrodowisko działa cuda . Nie dość, że ogrody pięknieją, to jeszcze wiedza ogrodowa wzrasta .