Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:22, 05 maj 2012

Do góry
No właśnie Danusiu, gdzie Ty upchniesz tego klona I czy przetrwa warszawskie zimy????
W przyszlym roku sadzę wyłącznie białe cebulowe na rabacie z bukszpnami !!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 05 maj 2012

Do góry
Ania ja swoje graby niemal ususzyłam, ponowały niesamowite upaly i możę korzenie nie dwały rady pobierać wody? Ale juź odbijają.
Nie sadź w niedzielę w niedzielę naleźy robić tylko rzeczy, które nas nie męczą i sprawiają przyjemność. Nie piszę tego ze wgzlędó religijnych ale fizjologii nazego organizmu Wypocznij jutro, pobiegaj z sekatorkiem, rób to co najbardziej lubisz w ogrodzie
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 20:58, 05 maj 2012

Do góry
Pola pięknie u Ciebie. Rabta już niemal gotowa. Wstrzymaj się z kulkami, zobacz jak rabata będzie w ciągu roku wykonać i jesienią dosadź

Trawnik czy juź posiany czy za chwile?
Kolorowe rabaty 17:13, 05 maj 2012

Do góry
Marata powielam inne koleżanki pisząc, że Mikołaj Kopernik piękny/piękna
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:11, 05 maj 2012

Do góry
Chętnie wypiję

A u Bożenki będziesz 19 maja????
Rajski ogród Ani 17:10, 05 maj 2012

Do góry
Ania dziękuję za lilaka
Cuuuuudowny !
Ogród z Czerwonym mostkiem 17:07, 05 maj 2012

Do góry
Kasi nie ma a tu tyle pytań
I ja przybiegam z moim pytaniem, czy rozlpenice wszystkie u Ciebie ruszyły? Moja black beauty nawet nie drgnie...
Moje bambusy wyglądają na całkowicie nieżywe. Nie wiem czy już je wycinać. Czy jeszcze czekać??? W czoraj w Ogrodzie botanicznym widziałam takie ususzone i jeszcze ich nie wycięli a wszystko w tym ogrodzie jest na tip top, więć chyba na cięcie bambusów jeszcze za wcześnie???
Początki w Kruklandii 16:16, 05 maj 2012

Do góry

Mój M wsadził jednego graba i wykopal 4 cisy i odpoczywa.... Powiedzial że to moje hobby a nie jego
Ogród w Alei Lipowej... 16:02, 05 maj 2012

Do góry
Justynko piękne łańy tułipanów!!
Wczoraj gdy byłam w ogrodzie botanicznym i oglądałam olbrzymie cisy, takie wielkie jak Twój, to cały czas wpsominalam Twój ogród wieczorem wstawię ci zdjęcie
Ogród w Holandii 15:56, 05 maj 2012

Do góry
Agatko z pewnością założę nawadnianie, ale chwilę muszę do tego dojrzeć. Kończę nasadzenia i wtedy zaplanuję nawadnianie. Przecież mój M tego nie zrobi, no może wykona jak nad nim będę stała....
A dzisiaj się dowiedzialam, żę część roślin, ktore myślałam, że chorują po prostu ususzyłam....
Więc nawadnianie to mus!!!
Hosta śliczna, uwielbiam te niebieskie a ta jeszcze z białymi brzegami
Ogrodu japońskiego zazdraszczam, masz już coś rozplanowane co w nim będzie ??? Specjlaistką od nasadzen w stylu japońskim jest Kasia z ogrodu z czerwonym mostkiem. Może jeszcze ktoś ale ja nie dotarłam do nich
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:49, 05 maj 2012

Do góry
Kasiu pięknie już u cIebie kwiatowo ale nie ma się co dziwić skoro masz taką pomocniczkę
Moje budleje black knight , ktore mialy tworzyć żywopłot nawet nie drgną, posadziłam w kwietniu. Chyba przymrozek wielkanocny je zabił..
Perowskia dokładnie tak samo u mnie wygląda, czekam na cięcie zgodnie z sugestią Ani. Ale ja ją cięłam przed wegetacja zatem teraz ma całą puszczać nowe pędy!!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:40, 05 maj 2012

Do góry
A ja moje bluszcze zamieniłam na winobluszcze..... Kupiłam jesienią pięęęęękne variegata o wielkich liściach aby oplotły płot sąsiada niedaleko tarsu i wszystkie 4 sztuki zmarzły. Więcej nie ryzykuję. Posadziłam niezawodne winobluszcze, pędzą jak szalone ze wzrostem, jesienią wybrawią sie pięknie na czerwono a zimą nie muszą nic oslaniać bo nie siedzę na tarasie...
Ogród irci 15:34, 05 maj 2012

Do góry
Irenko jesli masz dzisiaj imieniny to wszystkiego naaaaaaajlepszego Ci życzę!
Czy dobrze widzę na zdjęciach, że twoj żywopłot bukowy jeszcze śpi???? Mój grabowy już ruszył ok 2 tygodnie temu a dzisiaj ma już piękne zielone liście. Podpatruję Twój żywopłot bo mój ma podobne rozmiary
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:30, 05 maj 2012

Do góry
Irenko a gdzie rośnie w ogrodzie botanicznym magnolia parasolowata? Szukalam jej wszędzie i nie zanalazłam. Wprawdzie rosło jedno piękne drzewo przy stawie w okolicach tych monumentalnych cisów, liście miało jak magnolia i kulistą kornę ale tabliczki nie znalazłam. ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:27, 05 maj 2012

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Ślicznie u Ciebie Marzenko!!! Chyba pierwszy raz jestem u Ciebie w ogrodzie i żeby prześledzić wątek od początku do końca będę musiała poświęcić dużo czasu ale zamierzam to niezwłocznie zrobić

Ania szkoda czasu na historię bo u mnie się zmienia jak w kalejdoskopie wystarczy czytać od tej wiosny... Zapraszam częściej

Zapomniałam, ze od niedawna jestem na ogrodowisku.......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:26, 05 maj 2012

Do góry
sebku ja tma postępy prac nad cięciem trzmielin?
Początki w Kruklandii 15:22, 05 maj 2012

Do góry
Justyna sadź już te drzewa bo się doczekać nie mogę
Z wykopywaniem nowo posadonych roślin poczekaj. Byly starszne upały i młode rośliny to odchorowują co wcale nie oznacza, że padną. Daj im chwilę czasu, cierpliwości
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:32, 05 maj 2012

Do góry
Irenko wszystkiego co najwspanialsze Ci życzę w Twoim życiu, nie tylko ogrodowym
Przychodzę bez kwiatka ale z przyjaznym uśmiechem
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 13:28, 05 maj 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Dziewczyny, tak po maturze syn zadowolony jak wrócił zarządził wyjście do kina z rodziami, trzeba dziecko zrelaksować no nie
Cały dzień leje, ogródek się podlewa naturalnie więc mam nadzieje że trawka szybko urośnie.
Gzymsy elewacyjne zamówione, czyli teraz przechodzimy do przodu domu, czekam cały czas na moje austinki w donicach mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dojdą , potrzebuję jeszze więcej kulek bo cały czas jeszcze mam ich mało i dlatego rabaty nie obsypane korą .

Jola ja mam już za duźo kulek i na dodatek niemal w tych samych rozmiarach. I już mi się nie podoba
Ogrodnik mimo woli 13:26, 05 maj 2012

Do góry

Potwierdzam nawet odwiedzenie moich ulubionych wątków nie zawsze jest możliwe. Forum rozroslo się niebotycznie. Czy Aniu masz jakąś metodę na ogarnięcie rozmiarów forum aby bywać tam gdzie chciałabym??? Już się w powiadomieniach zacyznam gubić ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies