agata_chrosc...
14:19, 05 maj 2012
Co masz nie dać rady! Po prostu nanieś na plan gdzie masz kran zewnętrzny. I od kranu poprowadź linie, jak najkrótsze, do poszczególnych sekcji. Czyli jedna pójdzie do małych spryskiwaczy - środkiem rura o przekroju np.25mm i od niej rozgałezienia do poszczególnych spryskiwaczy o przekroju 20mm. I tam, gdzie rura zmienia kierunek, albo łaczy się z inną rurą, albo ze spryskiwaczem, tam masz złaczki. To są kolana, trójniki etc. Najlepiej jak juz potem poprosisz sprzedawcę, żeby dobrał Ci wszystkie elementy - odpowiednie przekroje, gwiny, etc. ALe on musi wiedzieć gdzie masz ten kran i gdzie chcesz te rury poprowadzić bo np. musisz ominąć jakąś przeszkodę, a nie można się pod nią podkopać etc. To wiesz tylko Ty i po prostu to nanieś na plan. I będzie ok. No i może skonsultuj to jeszcze z Witkiem bo ja to zrobiłam na swój użytek i w razie czego to będę sama siebie winić, ale nie jestem zawodowcem i nie chciałabym, żebyś przez moje złe rady kłopoty miała. U mnie wszystko działa, ale wiesz jak jest - lepiej zapytać jeszcze prawdziwego fachowca.