Witaj Kasiu.... wpadłąm z szybką rewizyta......
Hortensja Bluebird Twoja jet jak moja...dwie zimy..... i mam same liście i badyle..... liście oczywiście od korzenia..nie pomaga okrywanie.....
Po piwoniach mrówki zawsze łażą

Nie lubię mrówek, ale stwierdzam, że gust mają niezły..mi też siepiwonie podobają i nasadziłam już ich troche....zwet małę kącza posadzone w zezłym roku mają paki..... jupi jaj..... wiwat...chyba lubią naszą glinę..... nawet przesadzane po kilka razy w roku kwitną... przesadzane o każdej możliwej porze roku.....
Perwoskiej za bardzo nie ścinaj, bo ona puszcza listki od dołu i poptem coraz wyżej i coraz wyzej..jak już nie bedzie chciałą iść wyżej..to dopiero ścinaj...Ja ścinam kosmetycznie ile mi napewno nie pasuje nawysokosć i czekam....
Budleje jak tylko coś puszczają zielonego..to bedą rosły..... a rosną tak szybko, że ....ja zawsze z załozenia cięłam na 15 cm...a były na ponad 2 metry...... Moje ostatnie przesadzanie ich trochę je nadwyrężyło.. w największe upały w sierpniu..sama nie potrafiłam łasnei wyukopać z tej gliny i je spaprałam.... żyją ale mizerniutkie... Odmany White Profusion, Ile de Fransce, Black Knight.... rosły bez problemów..inne wymarzały
Piekna pomocnica do podlewania........
Szałwie też widziałam śliczne..takie wąskie i wysokie... a na wiecej czasu nie mam... pozdrawiam.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.