,
]
Ostatnio myślę o swoim przedogródku, którego tak naprawdę nie ma bo czekamy na zrobienie chodnika wiosną płot imituje ścianę , po lewej stronie jest furtka a po prawej przy stożku zaczynają się schody. długość rabaty to 9m a szerokość 1,8m. i zaczynają od lewej jest stożek ( on tam faktycznie rośnie i ma raczej półcień) za stożkiem hortka vanika ,stożek obsadzony żurawka lime marmalade, kulki buksikowe obsadzone kostrzewą siną a za kulkami 2 róże długo kwitnące różowe myślałam o rosarium i kolejny stożek taki mam zamysł jak ktoś coś podpowie bede wdzięczna oczywiście wiosną tulipany i czosnki dodam , że nie moge posadzić nic wysokiego bo elewacja nie jest dokończona jak przestanie padać to wstawię oryginalne foty jak jest
Kasia trzeba wymyślić takie, żeby kasa w kieszeni została. Pozbierajcie sporo szyszek. To moje ozdoby zeszłoroczne, ale chcę zrobić ich więcej. Wystarczy szyszunia, cieniutki sznureczek najlepiej srebrny lib złoty i szklany koralik . Można też szyszunię sprayem prysnąć ale nie koniecznie
To jest i dla mnie jakaś nadzieja,że i ja jakoś to moje paskudztwo podrasuje. Rozwaliłabym tą obudowę w cholerę ale mój szanowny M chyba się w tej studni zakochał i na wszelkie tego typu zakusy pt "rozwalić obudowę"oburza sie tekstem "to ja już nic nie moge mieć w tym ogrodzie do powiedzenia?" Oto moje ochydztwo szpeci mi cały ogród Zdjeli już jeden krąg ale zdjełabym jeszcze tą górę z trójkątem i obudowała to jakoś ładnie. Pokażę M Twoja studnię po liftingu i będę go meczyć dalej Jedyny z tej obudowy pozytek na razie taki,że stwarza zaciszny zakątek dla sadzonki klonu palmowego
A to moje dwie następne podpórki. Co sądzicie o takim pomyśle i realizacji?
Dla odmiany. Z psiura proszę się nie śmiać, dlaczego ma czerwone oczy? to zagadka
Też kocham. Mnie dać kury, nasionka roślin, więcej ziemi, żeby i brzóz nasadzić i mogę mieszkać nawet bez prądu gdzieś na odludziu Tak w temacie poziomek Proszę się częstować.
Zanim powstanie ogród, nasadzenia robię na tarasie. Na początek zasadziliśmy rozplenice w donicy tarasowej między sadzonkami już wyrastają skrzypy, planowałam położyć matę od chwastów, ale czy nie odparzy traw? Między trawy chcemy położyć kamyki białe obłe. Dodatkowo planuję posadzić krokusy i niziutkie tulipany, by wiosną cieszyć oko, zanim trawa wyładnieje po zimie. Doradźcie czy kłaść matę
UFO
Grabki se zakupiłam z okazji jutrzejszego święta