U mnie dyscyplina finansowa jest zawsze, choć teraz juz łatwiej po niemal 18 latach inwestowania...
U nas tez się robi prezenty dla wszystkich a jest nas trochu, ale Święta staram sie przeżyć bez szaleństw zakupowych, w końcu one są po to by być razem , także razem ubierać choinke i kleić ozdoby....
Oj przeszłam z tą studnią Była obrzucona ziemia i zielona jak żaba, dopiero po kilku latach postanowiłam że muszę ją obkleić.
Kamień to troche łupka, trochę piaskowca - co przywoziłam to kleiłam na niemieckim kleju chyba cekol. Na górze mam krąg ale go nie widac bo położone są na nim kamienie (nie murowałam by był dostęp z góry)
Jako ozdobę swiąteczną? To pomysł zaczerpniety z ogrodu Danusi - ona tak wiązała żółtego derenia i byłam zachwycona. Ja ścinałm pedy swojego i ściągałam kokardą - otem szukałam widocznego miejsca.
Nie ścinam co roku wszystkiego tylko część tak by wciąż zdobił. I to nie jest tak że te derenie są cały czas związane - one rosną swobodnie a na zimę ścinam kilka pędów i te ścięte wiąże. Reszte zostawiam naturalnych.
W sumie najpierw możesz związać, potem zobacz jak wyglądają ścięte - jeżeli bardziej będzie Ci się podobał wariant I to zostaw je i w rok-2 odrosną