Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrod nad bajorkiem 21:39, 02 maj 2025

Do góry
Jeszcze kilka tygodni i bedzie uporzadkowany podcien, dechy zamowione, szklenie zamowione

Ogrod nad bajorkiem 21:35, 02 maj 2025

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 21:34, 02 maj 2025

Do góry
i inne słit focie w przerwie chorobowej

Ogrod nad bajorkiem 21:33, 02 maj 2025

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 21:31, 02 maj 2025

Do góry
Koncza sie epimedia i nastał czas tierelli, za chwile dołączą rutewki. Odrodzil sie orliczek bezostrogowy a zanikła calkowicie Gillenia.

Trawnik po zimie . 21:26, 02 maj 2025

Do góry
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów . Mam nie lada problem z moim małym kawałkiem trawy z rolki która była położona 3 lata temu . Pod koniec lata trawa strasznie zżółkła więc zamiast nabyć wiedzy i zrobić co trzeba postanowiłem wykonać areacje . Wynikiem owej operacji zamiast pięknego trawnika zastałem te pogorzelisko załączone na zdjęciach . Dodam, iż z drugiej strony domu trawa nie wygląda już tak strasznie (przynajmniej jest). Po próbie grabienia metalowymi grabiami nie ma ani źdźbła obumarłej trawy a sama ziemia . Zwracam się do Was z prośbą o pomoc i proszę pomóżcie mi przywrócić jego dawny blask pięknej zieleni .
Ogród w malinówkach 21:15, 02 maj 2025

Do góry
Szczerze mówiąc padam na twarz. Nawiozłem dziś kartonów, a i tak mi chyba zabraknie. Zostało mi około 4 m platanowej do końca. Jutro raczej odpuszczę, bo będą goście itd.

Typowo robocze zdjęcie z dziś, bo innych nie ma. Rabata narożna przechodząca w platanową:

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:26, 02 maj 2025

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:24, 02 maj 2025

Do góry
Maj. Mój ulubiony miesiąc roku. Zielsko rośnie jak na drożdżach

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 20:08, 02 maj 2025

Do góry
Zaglądam podziwiac twoja kocice sle te ujecia tez cudne
I kosz z bialymi szafirkami

Miskantowo napisał(a)
Dni mijają a roślin do posadzenia jakby nie ubywa…
Dziś uporałam się tylko z pomidorami i paprykami posadzonymi do kastr budowlanych, które mam w foliaku.
Odchwaściłam kawaleczek skarpy i jutro posadzę tam czarnuszki.
Nadal szukam jakiegoś miejsca na dalie.
Dochodzę do wniosku, ze najlepiej byloby im w skrzyni.
Skrzyni nie posiadam i nie zrobię, muszę wiec myślec dalej.

Z pozytywów, udało mi się wypić dziś kawę na tarasie.
Jutro tez mam taki plan. Moze nawet wypiję ją ubrana w coś innego niz wyciągnięte dresy?…
Wypicie kawy bylo wyczynem bo przez okno przyglądała mi sie Ptysza, zawodzac donosnie.
Miałuuuu i miałuuuu wykonywane było wraz z karcącym spojrzeniem.
Potomek tygrysa przyglądał się jak potomek małpy łazi na czterech lapach i grzebie w ziemi.
Kocie miału skończy się jutro, Po prostu kocica nie jest zabezpieczona przed kleszczami, stad szlaban. Zaraz idę do paczkomatu odebrać odpowiedni specyfik.
Od jutra kawkuję wiec w kocim towarzystwie, rzucajac okiem na moje urodziwe floksy porastajace skarpę.
Schody i skarpa wygladają wiosną bardzo urodziwie.

Ogród zacząć czas. 20:04, 02 maj 2025

Do góry
Bodziszki powędrowały na rabatę z klonami- nie zrobiłam zdjęcia całej rabaty, ale uwierzcie mi, są tam za taczkami i hakone- też podzielone dzisiaj z jednej kępy, którą miałam przed domem- całe 9 sadzonek udało się pozyskać

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 19:59, 02 maj 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)
Dni mijają a roślin do posadzenia jakby nie ubywa…
Dziś uporałam się tylko z pomidorami i paprykami posadzonymi do kastr budowlanych, które mam w foliaku.
Odchwaściłam kawaleczek skarpy i jutro posadzę tam czarnuszki.
Nadal szukam jakiegoś miejsca na dalie.
Dochodzę do wniosku, ze najlepiej byloby im w skrzyni.
Skrzyni nie posiadam i nie zrobię, muszę wiec myślec dalej.

Z pozytywów, udało mi się wypić dziś kawę na tarasie.
Jutro tez mam taki plan. Moze nawet wypiję ją ubrana w coś innego niz wyciągnięte dresy?…
Wypicie kawy bylo wyczynem bo przez okno przyglądała mi sie Ptysza, zawodzac donosnie.
Miałuuuu i miałuuuu wykonywane było wraz z karcącym spojrzeniem.
Potomek tygrysa przyglądał się jak potomek małpy łazi na czterech lapach i grzebie w ziemi.
Kocie miału skończy się jutro, Po prostu kocica nie jest zabezpieczona przed kleszczami, stad szlaban. Zaraz idę do paczkomatu odebrać odpowiedni specyfik.
Od jutra kawkuję wiec w kocim towarzystwie, rzucajac okiem na moje urodziwe floksy porastajace skarpę.
Schody i skarpa wygladają wiosną bardzo urodziwie.

Ależ pięknie się zrobiło, aż dech zapiera Oprócz floksów co to za kępki na dole na ostatnim zdjęciu?
Ogród zacząć czas. 19:57, 02 maj 2025

Do góry
Pogoda w weekend dopisuje, można podziałać ogrodowo codziennie mam długą listę, co chciałabym zrobić, a na koniec dnia okazuje się, że jakoś tak trochę mało udało się zdziałać. Też tak macie?

Dziś dzieliłam i przesadzałam bodziszki Rozanne. Wiem, że dość już późno na takie zabiegi. Bodziszki też od razu mi pokazały co o tym sądzą- wszystkie smutno zwiesiły głowy:

Nie mogłam na te ich żale patrzeć i obcięłam je wszystkie. Dobrze? Czas pokaże.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:21, 02 maj 2025

Do góry
Angelika95 napisał(a)
U Ciebie Patrycja piękna wiosna. Ładny kolor tulipanów i cudne kwitnące wiśnie. No i trawnik - co za soczysta zieleń. Widzę, że działasz dalej, będę zaglądać. Wstawiaj dużo zdjęć, wydaje mi się, że masz już dużo zrobione w ogrodzie, wiele miejsc zagospodarowanych i przynajmniej częściowo obsadzonych.

Aaa i jak pięknie Ci się rozrosła sesleria w wąskich rabatach.

Z trawnika z mikrokoniczyną jesteśmy bardzo zadowoleni.

10 maja wybieramy się grupowo do szkółki i planuje spore zakupy. Będzie dużo sadzenia.

Mam jeszcze takie ujęcie z zeszłego tygodnia na tyły użytkowe.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:33, 02 maj 2025

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Patrycja, czy to nie wygląda znajomo?

Trochę tak, chociaż szerokość rabaty nie ta
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:45, 02 maj 2025

Do góry
Posiedzieliśmy chwilę, porozmawialiśmy, było bardzo sympatycznie w szkółce obok Asi kupiłam parocję perską. Fotek nie robiłam, jakoś nie przyszło mi do głowy.

Asia nic się nie przejmuj. Ja w wiecznym niedoczasie i nawet sama przed sobą przestałam udawać że ogarniam. Bo nie ogarniam najważniejsze zrobione, z resztą można żyć

Dynie podlane

Łąką powoli zaczyna kwitnąć

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:42, 02 maj 2025

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Z amsonią może być tak jak z kuklikami. Kilka razy dziewczyny żaliły się, że zakupione przez nie sadzonki nie bardzo przypominają moją. Swoją kupowałam bez nazwy odmianowej, a w sprzedaży są też odmiany amsonii nadreńskiej Blue Ice i Storm Cloud. Ta pierwsza jest niska, ta druga wysokością, kwieciem i kształtem liści przypomina moją.

Kupilam obie z all lokalnie nadwyzki z ogrodu, wiec pewnie moje urosna. Po prostu widze jak wegetacja ma sie u Ciebie a jak u mnie, opoznienie widoczne gołym okiem Licze, ze moje z czasem tez wyrosna.
Pokażę nasz ogród 17:31, 02 maj 2025

Do góry
Czy To sluszna decyzja była? Hmm zrobilo się .. ciemno. Z tyłu zaczyna się wspinać nowa Montana i dwie Austinki. Ale trzeba roku, żeby było je chcicuaz troche widać .
Pokażę nasz ogród 17:27, 02 maj 2025

Do góry
Poranek przepiękny, no ale jak tu wysiedzieć
Pokażę nasz ogród 17:26, 02 maj 2025

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies