Ewuniu ja mam najbliżej do Agnieszki, niemal rzut kamieniem. Pod warunkiem, że drogi nie pomylę tak jak dzisiaj
Ewuniu byłam na mapie ale sie usunęłam z przezorności....
Asc ty w ogóle nie wiesz jak masz pięknie i ile masz fantastycznych,oryginalnych roślin
Dziekuję za uznanie, ale ja widzę same niedociągnięcia..i jak ogladam inne ogrody... to powietrze ze mnie schodzi i czym więcej oglądam, tym bardziej widze same niedoskonałosci....najgorsze jest to, ze ja pomysłu nie mam co z tym moim bałaganiarstwem zrobić, a czym bardziej porządkuję ,tym robię większy bałagan..... i wyszło zdanie godne Orzeszkowej
Co nie oznacza, że nie lubię swojego ogrodu.... ja widzę gdzie mam totalną beznadzieję porobioną. I szkoda sięrozstać z tym moim zbieractwem...a tą metoda to nigdy nie bede mieć ładnie...... ale jak z tym kijem i końcami. Może nie jest ładnie, ale za to jest zaskakująco....nawet dla mnie
Ania Twój ogród jest jak Ty, piękny, różnorodny, szalony. Nic nie zmianiaj taką Cię lubimy. A Z Twoich komentarzy u Wieloszki to sie niemal popłakałam ze śmiechu
aga ma nie tylko cudnie w ogrodzie ale w domu że ho ho. A błysk taki, że z Madzią nie tylko buty ale i skarpetki chcialyśmy ściągać
Gdybyśmy były kolejny raz to byśmy na śniadanie zostały bo jedzonko było takie dobre. A kawa Aga pierwyj sort! Będę się wcinać na sadzenie, bo takiej piany to mój ekspres nie robi, a dobra kawa w dobrej cenie i w takim towarzystwie.
Marzenko, dzięki bardzo za zdjęcia - nie możesz się już wymigiwać, że nie umiesz zdjęć robić, bo super fotki Ci wyszły !
Bo mi M wreszcie powiedzial gdzie sie z tego dużego ekranu na mały przełącza jak jeszcze jakieś inne funkcje odkryję to nawet jakiegoś bzyka na kwiatku upoluję oczywiście bezkrwawo.
Ale zajefajnie było. Kiedy replay????
Anka, Ewa, Boćku, Sebku, Krys szkoda, ze was nie było!!!
Ania asc kaloszki były superowe, takie z dziurami, ale Irenka nam obiecała dostęp do takiej garderoby!!
Aż strach się bać w czym do Bożenki grupa Zdolnego Sląska przyjedzie
Irynka pochwyciła motylka konweniującego z jej bluzeczką
Madzia ze swoim
I ja ze swoim
Aga PE przez skromność ze swoim dziełem nie pozowła.
I jeszcze raz w komplecie. tak nam się miło gaworzyło, że tylko szarzenie za oknem dało sygnał do odwrotu ....
Zdjęcia będą u Wieloszki czyli u gospodyni
Dołączyła Aga Pe. Wieloszka bardzo happy
Irenka musiała zapalić!!! Oduczymy cię kochana tego nałogu
Marcin nie dawał poznac po sobie, ze to trajkotanie mu nie przeszkadza. Mina pokerzysty
I Dolnośląska PIĄTKA w komplecie ! Och Irena Ty to potrafisz pozować. Dziewczyny musimy potrenować przed kolejnym spotkaniem
Aga jestem wreszcie po zgraniu zdjęć
Dziękuuuuuuję bardzo za przemiłe spotkanie. Gadałyśmy jabysmy sie znaly od przedszkola. Tzn tak zróżnicowanych grup wiekowych w przedszkoalch nie ma
Było super i gratulacje zaprzemiłą atmosferę w Twoim i Marcina domu.
A teraz foty :
Umówiłysmy się na Orlenie. Czekam cieprliwie. Zajeżdża Noemi , czerwonego smarta, w którym się zakochałam od pierwszego wejrzenia poznałam od razu....
Za chwilę dojechała Irenka. Wypadła w obiecanym dresiku i kaloszkach..... tzn tak pisała, że będzie odziana Zwracam uwage na sylowe buciki, które będą na kolejnych zdjęciach!!!
Jako przewodnik marnie się spisałam bo dwukrotnie się zgubiłyśmy ale ostatecznie dojechałyśmy....
Z olejowania nic nie wyszło bo zaczęło kropić. I dobrze, bo w niedzielę nie należy pracować
Kupiłam dzisiaj jeszcze jaśniejszy olej szary do poolejowania mebli stojących na tarasie kuchennym. Zdjęcie nie oddaje koloru ale mi się podoba. Do krzeseł białe poduchy, parasol i białe donice i białe kwiaty
Dla porównania krzesło przed liftingiem i po
Większości pewnie się podoba bardziej klor drewna ale do mojej szarej elewacji i aluminiowych okien nie pasowały ...
Kasiu polecam obrzeża do rabat, ładny kształt nadają ogrodowi. Jeśli masz w domu klinkier lub ogrodzenie z elementami cegły to te ceglane byłyby fajne. Nie wiem w jami stylu reszta ogrodu dlatego trudno doradzić. Betonowe tylko wtedy jeśli rabaty maja mieć kształt gemetryczny a nie łagodny., pofalowany. Ale z cegly zdecydowanie lepsze
Oddaję mój głos w kwestii z czego obrzeża na cegły