Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam
Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie
Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?
Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest
Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:
Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet
Śliczne Ja też uwielbiam koła Twoje wygląda bardzo ekstrawagancko
pozdrawiam
Wieloszka to słynna , "ogrodowiskowa" Tojeść rozesłana - wspaniała płożąca roślinka.Co ważne wieloletnia i zadarniająca - moja od posadzenia jej wiosną już pięknie się rozchodzi
Piaskowiec mam tylko na cokołach warsztatu - planowaliśmy tez na cokoły domu ale to niestety droga impreza i z czasem traci na uroku.Ale kto wie..
Żałuję że tak daleko mieszkasz ,bo uwielbiam twój ogród
Idę teraz sadzić bukszpany do donic - coś na kształt kuli mają...
Kupiłam też karmik żółty i jakąś trawkę..potem pokażę
Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie
Witaj Lenko! Dawno do Ciebie nie zaglądałam, a Ty tyyyyle śliczności pokazujesz Powiedz mi, co to za roślinka na pierwszym zdjęciu?
A na drugim zachwyciły mnie płyty z piaskowca - moje marzenie na elewacji domu Czy Ty tez je masz na elewacji?
Nie umiem wina robic, a dzielę się cały czas, bo nie przejesz tego; po pewnym czasie to mi się niedobrze robi jak tylko patrze na winogrona!!
Mój M. dostał kiedyś "w prezencie" skrzynkę (ok.25kg) winogron... Wymyślił, że winko z nich zrobi... Poszedł do pracy, a żona w 8 m-cu ciąży cały dzionek winogornka w specjalnej maszynce mieliła.... Winko nie wyszło, tylko winiak zajzajer taki, że do tej pory wszyscy tym żołądek "leczą" A mnie aż mdli na samo wspomnienie...
Ojej, ale miałas jazdę! mjednak wino trzeba umieć robić; raz z moich winogron, koleżanka ze studiów zrobiła wino, o boziu jakie było pyszne; moje winogorna mają taki nietypowy, anansowy smak i zapach
Możemy się umówić na wieczorne kibicowanie w sobote Ja zamierzam ogród porzeorac i wieczorem mecz przed TV oglądać. Nigdzie nie idę, ma po poprzednim weekedpndzie dość imprez, wątroba nie wytrzymuje...
A ja mam imprezę imieninową chłopców - właśnie w sobotę... Coś czuję, że zamiast w ogrodzie odbędzie się przed telewizorem
U mnie poprzednia impreza sobotnia też panów wymiotła przed atv a kobietki mogly na tarasiku siedzieć przynajmniej miejsca na kanapach wystarczylo
Perukowiec i jego cięcie, będzie zależało od Gabrysi, ale taki "płożący" ładnie wygląda.
Pisałaś kiedyś Danusiu, że mocne przycięcie perukowców "anuluje" ich kwitnienie. Moje niestety nie poddały się regule i mimo mocnego przycięcia kwitną jak szalone Takie chcą być odmieńce wyjątkowe
Możemy się umówić na wieczorne kibicowanie w sobote Ja zamierzam ogród porzeorac i wieczorem mecz przed TV oglądać. Nigdzie nie idę, ma po poprzednim weekedpndzie dość imprez, wątroba nie wytrzymuje...
A ja mam imprezę imieninową chłopców - właśnie w sobotę... Coś czuję, że zamiast w ogrodzie odbędzie się przed telewizorem
Nie umiem wina robic, a dzielę się cały czas, bo nie przejesz tego; po pewnym czasie to mi się niedobrze robi jak tylko patrze na winogrona!!
Mój M. dostał kiedyś "w prezencie" skrzynkę (ok.25kg) winogron... Wymyślił, że winko z nich zrobi... Poszedł do pracy, a żona w 8 m-cu ciąży cały dzionek winogornka w specjalnej maszynce mieliła.... Winko nie wyszło, tylko winiak zajzajer taki, że do tej pory wszyscy tym żołądek "leczą" A mnie aż mdli na samo wspomnienie...
Słyszę z daleka, że nowe trawkowe zakupy juz zaplanowane
Irenko, bo na Buforowej mieli tą trawkę, którą Ty kupiłaś (hollcus mollis - czy jakoś tak) ale zaledwie parę sztuk... Ja niestety potrzebuję duuużo, jednego rodzaju.
Poczytałam wszystko u Ciebie, tylko tak cichaczem Buziole
Ależ tu najprawdziwsza strefa kibica! Nie będę cytować, co mój M.się drze cały czas, przy każdej akcji, bo to niezbyt cenzuralne, ale jak każdy Polak - zna się na wszystkim, na piłce też, hihihi