Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:37, 13 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie

Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę
Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?

Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:04, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie

Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę
Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:03, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

Śliczne Ja też uwielbiam koła Twoje wygląda bardzo ekstrawagancko
pozdrawiam
Ogród Leny. 11:02, 13 cze 2012

Do góry
Wieloszka to słynna , "ogrodowiskowa" Tojeść rozesłana - wspaniała płożąca roślinka.Co ważne wieloletnia i zadarniająca - moja od posadzenia jej wiosną już pięknie się rozchodzi
Piaskowiec mam tylko na cokołach warsztatu - planowaliśmy tez na cokoły domu ale to niestety droga impreza i z czasem traci na uroku.Ale kto wie..
Żałuję że tak daleko mieszkasz ,bo uwielbiam twój ogród
Idę teraz sadzić bukszpany do donic - coś na kształt kuli mają...

Kupiłam też karmik żółty i jakąś trawkę..potem pokażę

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 08:28, 13 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Ogród Leny. 08:17, 13 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Witaj Lenko! Dawno do Ciebie nie zaglądałam, a Ty tyyyyle śliczności pokazujesz Powiedz mi, co to za roślinka na pierwszym zdjęciu?
A na drugim zachwyciły mnie płyty z piaskowca - moje marzenie na elewacji domu Czy Ty tez je masz na elewacji?
Miniaturowy ogródek 08:07, 13 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

O! I właśnie z tego powodu nie zabieram się za przesadzanie teraz... Obawiam się, że moja świadomość przesadzania mogłaby mnie zawieść
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:31, 12 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nie umiem wina robic, a dzielę się cały czas, bo nie przejesz tego; po pewnym czasie to mi się niedobrze robi jak tylko patrze na winogrona!!

Mój M. dostał kiedyś "w prezencie" skrzynkę (ok.25kg) winogron... Wymyślił, że winko z nich zrobi... Poszedł do pracy, a żona w 8 m-cu ciąży cały dzionek winogornka w specjalnej maszynce mieliła.... Winko nie wyszło, tylko winiak zajzajer taki, że do tej pory wszyscy tym żołądek "leczą" A mnie aż mdli na samo wspomnienie...

Ojej, ale miałas jazdę! mjednak wino trzeba umieć robić; raz z moich winogron, koleżanka ze studiów zrobiła wino, o boziu jakie było pyszne; moje winogorna mają taki nietypowy, anansowy smak i zapach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:30, 12 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Możemy się umówić na wieczorne kibicowanie w sobote Ja zamierzam ogród porzeorac i wieczorem mecz przed TV oglądać. Nigdzie nie idę, ma po poprzednim weekedpndzie dość imprez, wątroba nie wytrzymuje...

A ja mam imprezę imieninową chłopców - właśnie w sobotę... Coś czuję, że zamiast w ogrodzie odbędzie się przed telewizorem

U mnie poprzednia impreza sobotnia też panów wymiotła przed atv a kobietki mogly na tarasiku siedzieć przynajmniej miejsca na kanapach wystarczylo
Miniaturowy ogródek 23:25, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Perukowiec i jego cięcie, będzie zależało od Gabrysi, ale taki "płożący" ładnie wygląda.

Pisałaś kiedyś Danusiu, że mocne przycięcie perukowców "anuluje" ich kwitnienie. Moje niestety nie poddały się regule i mimo mocnego przycięcia kwitną jak szalone Takie chcą być odmieńce wyjątkowe
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:23, 12 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Możemy się umówić na wieczorne kibicowanie w sobote Ja zamierzam ogród porzeorac i wieczorem mecz przed TV oglądać. Nigdzie nie idę, ma po poprzednim weekedpndzie dość imprez, wątroba nie wytrzymuje...

A ja mam imprezę imieninową chłopców - właśnie w sobotę... Coś czuję, że zamiast w ogrodzie odbędzie się przed telewizorem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:21, 12 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Nie umiem wina robic, a dzielę się cały czas, bo nie przejesz tego; po pewnym czasie to mi się niedobrze robi jak tylko patrze na winogrona!!

Mój M. dostał kiedyś "w prezencie" skrzynkę (ok.25kg) winogron... Wymyślił, że winko z nich zrobi... Poszedł do pracy, a żona w 8 m-cu ciąży cały dzionek winogornka w specjalnej maszynce mieliła.... Winko nie wyszło, tylko winiak zajzajer taki, że do tej pory wszyscy tym żołądek "leczą" A mnie aż mdli na samo wspomnienie...
Miniaturowy ogródek 23:16, 12 cze 2012

Do góry
No, no, no! Ale Zdzisław ma "branie"
Któż by nie chciał takiej ekipy jak Danusiowa u siebie...? Ehhh, retoryczne pytania zadaję
Miniaturowy ogródek 23:00, 12 cze 2012

Do góry
Wszyscy setkę przegapili, tyle się tu dzieje!!! Gratulacje GabiK !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:55, 12 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Słyszę z daleka, że nowe trawkowe zakupy juz zaplanowane

Irenko, bo na Buforowej mieli tą trawkę, którą Ty kupiłaś (hollcus mollis - czy jakoś tak) ale zaledwie parę sztuk... Ja niestety potrzebuję duuużo, jednego rodzaju.
Poczytałam wszystko u Ciebie, tylko tak cichaczem Buziole

Popcarol fajnie, że zaglądasz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:42, 12 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga witam
Humorek widać było wczoraj ze świetny

No ba! W takim towarzystwie?!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:40, 12 cze 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Agnieszko, jest pięknie, cudne nowe rabaty.

Agniecha dobrze mówi, Radków jest planowany na zjeździe. Może warto poczekać. Tyle, że właścicieli nie będzie.

Na pewno poczekam. Przecież to już prawie za tydzień
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:37, 12 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Aga, ale się u Ciebie pozmieniało! Super wyglądają te Twoje kulkowiska. Ogród zaczyna nabierać "Danusiowego" charakteru, jak nasze wszystkie ogrody

Mnie się Twoje kulkowisko podoba - idealne, jak Danusiowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:28, 12 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Zobacz ja z IPO nic takiego nie otrzymałam...chyba że przeoczyłam w gąszczu powiadomień

Ana, jeśli jesteś zarejestrowana to musiałaś dostać powiadomienie - ja też dostałam Tylko codziennie pada i nie ma możliwości oprysku zrobić...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 12 cze 2012

Do góry
Ależ tu najprawdziwsza strefa kibica! Nie będę cytować, co mój M.się drze cały czas, przy każdej akcji, bo to niezbyt cenzuralne, ale jak każdy Polak - zna się na wszystkim, na piłce też, hihihi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies