Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

beta 11:26, 13 cze 2012

super to kółeczko z ciurkadełkiem,a te kamyki taki fajny ocień mają

widze tam w tle że małego pomocnika masz

Twój synuś też duży, mówię też bo moja mała jak na swój wiek bardzo wysoka jest
Juzia 11:29, 13 cze 2012

Sebek napisał(a)

o tu

Dzięki Rzeczniczko

No problem
Juzia 11:30, 13 cze 2012

A mi się te żółte kamienie meeeega podobają!!!
Szare mniej, ale też
Diana 11:33, 13 cze 2012

beta
pomocnik niezastąpiony
dzieciaki w ogródku strasznie lubią pomagać,córcia starsza -ma 11 lat To już taka konkretna pomoc
pozdrowienia dla twojej córci
Diana 11:36, 13 cze 2012

Justynko żółte mi też się podobają próbowałam je wrzucać do ciurkadła, ale jakoś tak dziwnie wyglądało
u ciebie w tej donicy przy tarasie mogłyby ładnie wyglądać żółte rzecz jasna
Wieloszka 11:37, 13 cze 2012

Diana napisał(a)

Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie

Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę
Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?

Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam
beta 12:04, 13 cze 2012

Diana napisał(a)
beta
pomocnik niezastąpiony
dzieciaki w ogródku strasznie lubią pomagać,córcia starsza -ma 11 lat To już taka konkretna pomoc
pozdrowienia dla twojej córci

ja tez mam jeszcze starszą w domu- ale ona to juz panienka i nie w głowie jej podlewanie ogródka

dziekuję za pozdrowienia
Diana 14:31, 13 cze 2012

no tak, panienka to juz inne ma zajęcia, czyli korzystam póki moja jeszcze chce
agata_chrosc... 19:25, 13 cze 2012

Diana napisał(a)

Bardzo ładnie się zapowiada. Ja to bym tylko bardziej połączyła ten zakątek z tym wspaniałym tłem. Zwłaszcza, że już masz dwa spore iglaki. Dodałabym jeszcze tyle, żeby to ogrodzenie (skąd innąd ładne) zniknęło i wydawało się, że ten las i Twój ogród to jedna całość.

Agatko też bym sobie tego życzyła.........i właśnie tu mam problem jakie iglaki tam posadzić ??? Ja oglądam to miejsce codziennie i już nic nie wiem....
Jakie tobie przyszły na myśl, gdy spojrzałaś na to miejsce??

Diana, sorry, że z takim poślizgiem. Ale śpieszę z odpowiedzią. O ile oczywiście już nie znalazłaś rozwiązania, bo jeszcze nie wgryzłam się we wszystko, co przybyło w międzyczasie. Otóż ja bym dała coś, co jest częścią tego lasu czyli najpospolitsze sosny. Moja Mama ma taką na wpół leśną działkę i w czasach, gdy kradzież z lasu była w zasadzie jedynym dostępnym źródłem iglaków, naszabrowała właśnie sosen i posadziła na tej działce. Te, których nikt nie ruszał po posadzeniu, dziś wyglądają mnie więcej jak te za Twoim płotem - czyli długi pień i na końcu trochę igieł. Ale niektóre spotkały różne przygody - a to pies połamał, a to przy sadzeniu coś się odłamało i te utworzyły piękne rozgałezione krzewy. No w każdym razie ja bym tylko sosny tam sadziła i to najzwyklejsze. I do tego piętro pośrednie, które w takich lasach występuje - np. jarzębiny. Czasem warto popatrzeć dookoła i zamiast zmieniać, dostosować się. Ale to ja bym tak zrobiła. A Ty możesz mieć zupełnie inne zdanie.
Diana 22:19, 13 cze 2012

Agatko dziękuję
Musze to sobie wyobrazić, ale napewno coś w tym jestTo miejsce akurat dotyka lasu - fajnie byłoby połączyć się z nim akurat tam reszta oddalona,więc to inna bajka.........
Mam jeszcze jeden problem..... od strony lasu mam zostawione miejsce między trawą a ogrodzeniem- na żywopłot.Nie chcę tuji.Myślałam o trawach,jakiś pnączach.Sama ne wiem.żeby jakoś w zimie też wyglądało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies