Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Wilcza Góra 21:55, 19 lis 2013

Do góry
Viola napisał(a)
Kalina pięknie się prezentuje na tle białych pieńków brzóz. U mnie tez by pasowała. Stołówka jak się patrzy i gotowac codziennie nie trzeba. Pozdrawiam !

bardzo lubimy i te nasze kaliny i te nasze hortensje i te nasze brzozy = wszystko na swoim miejscu
a tak poważnie...bardzo lubię to miejsce w naszym ogrodzie...
Wilcza Góra 19:17, 19 lis 2013

Do góry
Kalina pięknie się prezentuje na tle białych pieńków brzóz. U mnie tez by pasowała. Stołówka jak się patrzy i gotowac codziennie nie trzeba. Pozdrawiam !
Wilcza Góra 22:03, 17 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...kalina,hortensje i pnie brzóz...piękna kompozycja.Pozdrawiam.

to również jedna z moich ulubionych...
Wilcza Góra 22:01, 17 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękna kalina , co z niej robisz? pozdrawiam

ptaszki ją zjadają zimą - to dla nich
Wilcza Góra 20:45, 17 lis 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Piękna kalina , co z niej robisz? pozdrawiam
Wilcza Góra 20:07, 17 lis 2013

Do góry
...kalina,hortensje i pnie brzóz...piękna kompozycja.Pozdrawiam.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:28, 13 lis 2013

Do góry
Kalina zdobi ogród koralowo-rudymi liśćmi

a perukowiec też nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.....

no i moja irga, ktora przez cały rok nie bardzo mi sie podoba, późno dostaje liście i wiosną oraz latem wygląda nieciekawie, za to o tej porze roku przykuwa uwagę kolorami liści i owoców

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:03, 12 lis 2013

Do góry
Kalina koralowa to bardzo ładny krzew i pięknie przebarwia się jesienią, póżniej ma te piękne owoce. Mam ją też w ogrodzie. W tym roku posadziłam jeszcze bez koralowy, z żółtymi postrzępionymi listkami. Też jesienią będzie miał czerwowe owocePozdrawiam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:35, 10 lis 2013

Do góry
Śliczna ta Twoja kalina, może gdzieś taką u siebie wcisnę, jak znajdę w jakiejś szkółce.
Gzymsy naokoło okien robił mój M, ja sobie wymyśliłam takie i niby gotowe były do kupienia, ale że mamy wykusz i jedno okno półokrągłe to koszty gotowych byłby duuuuuużo wyższe niż jak robił M (co prawda długo mu to schodziło, ale sporo zaoszczędziliśmy), także niestety nie pomogę w poleceniu jakiegoś konkretnego sprzedawcy.
Pozdrawiam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:18, 10 lis 2013

Do góry

To jest kalina koralowa compactum,znalazłam kartkę od innej kupionej w szkółce Szmita,bo mam dwie,ale każda ma inny pokrój.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:16, 09 lis 2013

Do góry
mira napisał(a)
Aniu dziękuję za sesję perukowcową - na początku wygląda jak pudel tak mi się skojarzyło , a potem różowy
właśnie siedzę i szukam i ten pudel na skraj bylin może będzie bo kaliny są szerokie
ja mam czerwonego perukowca ale nie tnę mocno tylko korekcyjnie bo te peruki ładne są
pozdrawiam

Mira.. dziś zrobiłam foto i kaliny Eskimo i perukowca..
Ten perukowiec rośnie wolno Mniejszy ode mnie

Kalina też mniejsza.. ale fotograf uciekł

Tak kwitnie, jak nie umrozi Odmiana niezbyt na nas klimat .
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:53, 09 lis 2013

Do góry

Bożenko,deszczyk w sumie potrzebny,rośliny muszą napić się przed zimą.

Kasiu,ode mnie do Rybnika jest ponad 400 km,mam tam kuzynkę, z którą jestem blisko.Teraz byli u nas na weselu syna,więc cyca trochę possałyśmy,ale w przyszłym roku chciałabym pojechać,bo ostatni raz byłam kilka lat temu na weselu chrześniaka.

Ewelinko,to jest kalina,nie wiem jaka odmiana,bo kupowałam ją u nas na targu jako nn.W sezonie ma kwiaty płaskie takie baldachimowe,a te owoce są do wiosny jak ptaszki nie zjedzą.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:43, 08 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Mira, ze mnie żadna królowa.. ani bylinowa ani niczego... do gotowania tak, bo "królowa nie gotuje" i koniec ... magistra za to z perukowca z YL zrobiłam Wybrałabym perukowca Niby kalina ma coś lisci zimą, wiosną kwitnie.. ale ja wolę moje YL

Ania dziękuję za sesję peruwkowcową i sugestie.
Przepatrzyłam kaliny - piękne są ale raczej szerokie a ja potrzebuję raczej jajo - a ta YL ma 2 m i jest dość wąska, ciąć można i jest taka miękka i powinna sie wpasować - a jak nie to się mówi trudno który to punkt dekalogu ?

Jutro jadę do Filharmonii to może uda mi się kupić
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:41, 08 lis 2013

Do góry
Mira, ze mnie żadna królowa.. ani bylinowa ani niczego... do gotowania tak, bo "królowa nie gotuje" i koniec ... magistra za to z perukowca z YL zrobiłam Wybrałabym perukowca Niby kalina ma coś lisci zimą, wiosną kwitnie.. ale ja wolę moje YL
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:29, 02 lis 2013

Do góry
Witaj Danusiu. W pierwszych dwóch latach trzeba go zabezpieczyć potem jest już dobrze. Widziałem takiego derenia w internecie,chyba szkółka Schmit mała sadzonki ok 40 cm. A teraz jeszcze wrócę do kaliny japońskiej trochę podobna do mojej a jednak inna. Jest to kalina Kilimandżaro, moim zdaniem ciekawa. Pozdrawiam serdecznie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3525-ogrod-to-moje-hobby
Działka wkoło Lubczyka :) 18:57, 02 lis 2013

Do góry
Ok Gosiu, namowilas mnie
W zeszły weekend wsadzilisny leszczyneSyrene przed nią jest kalina i bergenia z przechowalnika

Z przechowalnika przeniosłam już wszystkie roslinki
Krzewuszke dałam tu, może teraz nie zachwyca, ale wiosną powinno być lepiej

I choinka M, którą dostał w prezencie urodzinowym

Resztę mam nieobfocona
Dziś resztę plonów z warzywniaku zebraliśmy, tylko deszcz nas przegonil, bo tak byśmy przekopali i byłoby już ogarnięte!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 01 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Reszcie macham By nie produkować stron z odpozdrowieniami..
U mnie grudnik też zaczął kwitnąć.. a inne w pąkach..

Kalina Eskimo też całą w pąkach.. jak zima będzie łaskawa to pięknie zakwitnie.. szkoda, zę nie pachnie jak inne kaliny

I dzisiejsze fasolkowe drzewo

I jakiś widoczek na wrzosy i tawuły

fajnie wygląda katalpa ze swoimi "fasolkami" i piękne pączki u kaliny u mnie jedna ma jeden różowawy kwiatek
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 01 lis 2013

Do góry
Reszcie macham By nie produkować stron z odpozdrowieniami..
U mnie grudnik też zaczął kwitnąć.. a inne w pąkach..

Kalina Eskimo też całą w pąkach.. jak zima będzie łaskawa to pięknie zakwitnie.. szkoda, zę nie pachnie jak inne kaliny

I dzisiejsze fasolkowe drzewo

I jakiś widoczek na wrzosy i tawuły

Na Łowieckiej 23:18, 27 paź 2013

Do góry
Mam ją również. Pięknie kwitnie lecz tak jak mówisz bez korali.. jeśli chcesz korale to może kalina hordowina? - Ona chyba ma...
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:35, 27 paź 2013

Do góry
Jeszcze coś:
tak na gorąco podam Ci: (znajdź w google grafika)
kolorowe liściaste : buk purple fountain, grujecznik, catalpa nana, ambrowiec gumball, klon palmowy (jeśli jeden liściasty soliter na środku)
kwitnące: wiśnia piłkowana, dereń kwiecisty kousa, kalina eskimo, magnolia yellow river albo yellow bird /albo inne odmiany, jesli wolisz różowe - podaję moje typy, a ja troszkę taka panna "sepia" jestem- widziałaś mój dom i obrazy/
Piękną rośliną jest judaszowiec kanadyjski forest pansy - ma dość duże, pięknego koloru liście, cudownie kwitnie - nawet na pniu! i na całej długości gałęzi! - ale jest troszkę kłopotliwy, bo chyba lubi osłonięte stanowiska.

Biegnę na spacer - zajrzę wieczorem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies