Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mirka 11:57, 16 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
A ja poszłam spaćTo... bo mnie coś przewiało i rozłożyło..
To niesprawiedliwe ja pracuję też bym pospała.Pozdrowienia zostawiam ze śnieżnego Mazowsza
Pszczelarnia 13:07, 16 sty 2014

Grupo trzymająca ...
Ciemierniki - lubią wapń (skorupki od jajek) i towarzystwo liściastych. W zimie ciepło (czytaj zaciszne osłonięte miejsce) i słonecznie. Latem półcień liściastych im wystarczy/wskazany. U mnie rosną nawet pod brzozą ale oczywiście w lecie i jesienią dolewam przy okazji. Dużo zależy po prostu od dobrej żyznej ziemi - która trzyma wilgoć.
Mam min. posadzone ciemierniki kilka szt. za szopą - teraz w zimie i jesienią mają cień - nie jest to dobre miejsce. Muszą czuć promienie słoneczne jesienne i zimowe.
Inne tylko pod okapem liściastych (jaśminowiec, dereń, kalina, dziki bez koralowy) rosną znakomicie.

Leć i wykup wszystkie - ja tak zrobiłam, bo liczę na łączkę ciemierników. Ale wsadzę do ziemi dopiero w marcu - jak w tamtym roku, 100% przyjęcia i powodzenia.
magnolia 14:14, 16 sty 2014

Gabriela napisał(a)

Tu można zamówić : http://roslinowo.pl/byliny-koniczyna-wielkoglowkowa

Też bym chciała. Jest też taka o białych kwiatach.

Ja tez szukam już od roku. Ja dopadnę ją , dam znać.
Ktos kiedys sprzedawał nasiona , ale wolałam odmianową koniczynę.
Tu w roslinowo maja drogo i wysyłka tez nietania
magnolia 14:17, 16 sty 2014

ech, doczytałam że już masz ją obiecaną.
Przepraszam
gusiarz 15:52, 17 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Grupo trzymająca ...
Ciemierniki - lubią wapń (skorupki od jajek) i towarzystwo liściastych. W zimie ciepło (czytaj zaciszne osłonięte miejsce) i słonecznie. Latem półcień liściastych im wystarczy/wskazany. U mnie rosną nawet pod brzozą ale oczywiście w lecie i jesienią dolewam przy okazji. Dużo zależy po prostu od dobrej żyznej ziemi - która trzyma wilgoć.
Mam min. posadzone ciemierniki kilka szt. za szopą - teraz w zimie i jesienią mają cień - nie jest to dobre miejsce. Muszą czuć promienie słoneczne jesienne i zimowe.
Inne tylko pod okapem liściastych (jaśminowiec, dereń, kalina, dziki bez koralowy) rosną znakomicie.

Leć i wykup wszystkie - ja tak zrobiłam, bo liczę na łączkę ciemierników. Ale wsadzę do ziemi dopiero w marcu - jak w tamtym roku, 100% przyjęcia i powodzenia.

Och Pszczółko... Ty jesteś nieocenioną skarboneczką wiedzy ... Nikt nigdzie nie napisał, że latem cień, a zimą słoneczko... jakie to proste... dziękuję Ciiiii
rozajerycha 20:58, 17 sty 2014

Pszczółko pozdrawiam serdecznie i życzę wszelkich łask i pomyślności w Nowym Roku .
Ściskam,pamiętająca
martek
AniaDS 21:34, 17 sty 2014

I wychodzi na to, że muszę poprzesadzać swoje ciemierniki, już chyba wiem, dlaczego mi tak kiepsko rosną
kaisog1 23:04, 17 sty 2014

Ewa mam pytanie..... potrzebuje dobrą książkę o warzywniku. Masz coś godnego polecenia?
malgorzata_s... 17:38, 20 sty 2014

Ewuniu mam nadzieję że twoje pszczółki śpią?? U nas się budzą a wczoraj ich sporo latało a nie mają kwiatków.Koty się wczoraj u mamy za nimi uganiały. Pozdrawiam
Pszczelarnia 17:55, 20 sty 2014

kaisog1 napisał(a)
Ewa mam pytanie..... potrzebuje dobrą książkę o warzywniku. Masz coś godnego polecenia?

A co konkretnie? Wszystko w jednym? Przegląd warzyw? Zakładanie warzywnika? Mam trochę (dużo, dużo) pozycji. Każda inna i inaczej wzbogaca. Na jaki problem ma książka odpowiedzieć? Co zobrazować? Co znaczy dobra książka o warzywniku?