Hej Sylwia, dziękuję za wizytę.
Co do asertywności to wiesz jak trudno w jednym zdaniu wyrazić emocje i doświadczenia jakie posiadamy.
Dlatego wolę spotkania i rozmowy
Piękna dziś pogoda. Moja druga datura powoli kwitnie, będzie miała sesję zdjęciową. Tu dwa zdjęcia z lipcowego -słabszego kwitnienia.
Witam wszystkich serdecznie w słoneczne jesienne południe! Wysiało mi się drzewko. Ma już około 2 lata. Zostawiłam bo ciekawa byłam co z niego wyrośnie. Docelowo po identyfikacji miałam przesadzić albo oddać komuś w dobre ręce. Po jakimś czasie doszłam do wniosku że to może orzech bo niedaleko mam orzecha ale teraz mam wątpliwości. Liście nie są tak samo ułożone jak przy orzechu (chyba że to się zmienia z wiekiem drzewa) oraz trochę się różnią fakturą. Nie kwitło. Zdjęcie liścia dla porównania położyłam obok kwiatu onętka. Proszę o pomoc jeśli to możliwe. Życzę wszystkim miłego dnia !
Dziś robię sadzonki
Co prawda nie miałam w tym roku pelargonii ale po tej zachęcającej instrukcji wzięłam od wujka całą reklamóweczke łodyg i zaraz idę walczyć
Aganiu miód na moje serce lejesz. Tak właśnie czuję, że ogród to mój przyjaciel i jestem uzależniona od niego, z tym, że nie muszę się leczyć, bo to on jest dla mnie lekarstwem
Zdjęcia surowe, bez obróbki czekam tylko na dobre światło
Ela, bardzo lubię takie klimaty w ogrodzie, lubię kameralnie, klimatycznie i przytulnie Bardzo mi się podoba Twoje "mikro"
Taras super!
Miłego weekendu piękna ogrodniczko
Aster nowobelgijski, odętka wirginijska, szarobródek syberyjski, trzcinnik Karl Foerster, szczeć i kilka innych roślin
Aster Marie Ballard i krwiściąg Alba
Nie widziałam takiej w ogrodniczych, a szukam białej i udało mi się kupić jednoroczna smagliczkę, która ładnie u mnie rośnie.
A z tej można zebrać nasiona?
Dominiko czy wiesz jak się ta iglasta roślina dwukolorowa nazywa? Bardzo mi się podoba i takiej jeszcze nie mam. Ona się przebarwia jesiennie czy zawsze taka jest?