Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 20:09, 19 paź 2015

W wątku Małgosi zachwyciłam się cuuudowną Graziellą i zaprosiłam tą panną do swojego ogrodu. Ale są wątpliwości czy to ona.

Małgosiu może porównasz ze swoją. To moje 'coś'.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 20:22, 19 paź 2015

Coś czuje ze będzie mi sie twój ogród bardzo podobał
Znam ból ograniczeń, cierpliwie poczekam
roma2 20:30, 19 paź 2015

Na szczęście Aniu, jest tu miejsce i dla uczesanych i poczochranych. Ja ciągle kluczę i szukam, bo co innego mieć w głowie obrazki wymarzonego ogrodu, a co innego to stworzyć od zera. I to jak się jest co prawda pełnym zapału, ale zielonym ogrodnikiem (chyba jeszcze tak się nie powinnam tytułować). Myślę, że małymi kroczkami (i nie chodzi tylko o poznawanie tajników ogrodnictwa, ale i niestety fundusze) stworzymy nasze wymarzone ogrody. Cudownych, mądrych i życzliwych podpowiadaczy na tym forum na szczęście jest sporo. Całuski i aż się rumienię na myśl, że tyle "nabroiłam".
Gardener27 20:50, 19 paź 2015

Dawno mnie Aniu u Ciebie nie było Nadrabiam zaległości
Czytam że toczą się rozmowy związane z wodą w ogrodzie
Nie mam w tym temacie doświadczenia ale u Ciebie się podszkolę
Pozdrawiam
Malgosik 23:04, 19 paź 2015

kurcze miskant podobny do mojego, choć mój bardziej na boki rozłożony
ale czemu nie kwitnie?
to musi być jakaś pomyłka
widziałaś na zdjęciach porównawczych, mój jak był dużo cieńszy to już kwitł
anka_ 08:08, 20 paź 2015

Kasya napisał(a)
Coś czuje ze będzie mi sie twój ogród bardzo podobał
Znam ból ograniczeń, cierpliwie poczekam

Oj Kasiu bolą te ograniczenia, bolą. Ale mam nadzieję, że małymi kroczkami do przodu....

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 08:08, 20 paź 2015

roma2 napisał(a)
Na szczęście Aniu, jest tu miejsce i dla uczesanych i poczochranych..... Cudownych, mądrych i życzliwych podpowiadaczy na tym forum na szczęście jest sporo.

Masz rację Romo, to forum to cudowne miejsce. Pełen inspiracji, ale przede wszystkim pełne ludzi z pasją, którzy jak trzeba pomogą (a jak trzeba to dokopią na rozpęd...).

roma2 napisał(a)
Ja ciągle kluczę i szukam, bo co innego mieć w głowie obrazki wymarzonego ogrodu, a co innego to stworzyć od zera. I to jak się jest co prawda pełnym zapału, ale zielonym ogrodnikiem (chyba jeszcze tak się nie powinnam tytułować).

Też jestem zielona, ale wydaje mi się że umiem czerpać z rad innych. Ja mam ten problem, że jestem wzrokowcem- dopiero jak widzę efekt to wiem czy mi się podoba. Zero wyobraźni przestrzennej.

roma2 napisał(a)
Całuski i aż się rumienię na myśl, że tyle "nabroiłam".

Romo duży całusek dla ciebie. Uzmysłowiłaś mi jak ważne jest żeby w tym wszystkim nie zgubić siebie.

anka_ 08:10, 20 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
...
Czytam że toczą się rozmowy związane z wodą w ogrodzie
Nie mam w tym temacie doświadczenia ale u Ciebie się podszkolę
Pozdrawiam

Przemku to będziemy się szkolić razem. Guru w tym temacie jest Mariusz.
anka_ 08:13, 20 paź 2015

Malgosik napisał(a)
...
to musi być jakaś pomyłka
widziałaś na zdjęciach porównawczych, mój jak był dużo cieńszy to już kwitł

Małgosiu jestem zachwycona twoją Graziellą. Pięknie kwitnie i cudownie się przebarwia.

No cóż, wychodzi na to że będę wymieniać swoją na wiosnę. Widziałam kwitnące u P. Szmitów.
Agania 10:49, 20 paź 2015

Ogrodowisko nam służy, uczy, wspiera, inspiruje, zaraża.....i co najważniejsze uświadamia nasze wybory.....tematy szuwarkowe, to także moja sfera zainteresowań, aczkolwiek nie zawodowo jak u Mariusza

Irysy i oczerety w takiej ilości marzenie

dzięki Mariusz, za wprowadzanie nas w to trudne zagadnienie, kobieta ma to już w sobie zauważa to piękno, ale sił jej brakuje na realizację.....słaba płeć