Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:54, 01 paź 2015

Do góry
Wczoraj ostatni mieczyk w ogródku, a dzis juz spokojnie akceptuje jesień z Kicią
Chociaż ona ciągle sie zastanawia co to za konkurencja?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:48, 01 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
zazdroszczę ci tego słoneczka u nas straszzznie zimno

W dzień było suuper. Słoneczko, nawet z krótkim rękawem chodziłam po działce.

Ale bliżej wieczoru, zimno.O nocy już nie wspomnę.Kurcze jesień i zimnica idzie

Moja działka na Dębowym Lesie 07:45, 01 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

U mnie powojniki już dawno nie kwitną ... jak Ty to robisz, że cały czas cieszą oczy?

Moje tylko te kwitną co kupiłam 3 nowe na początku września.I cieszą oczy
Błękitny Anioł

Wszystkiego po trochu 07:38, 01 paź 2015

Do góry
Witam samego mistrza w moich progach
Bogusławie, ta żółta sosna ma prawie 20 lat, obcinam ją już jakieś 10, tylko wtedy nie wiedziałam jak , że można tworzyć niwaki, więc starałam się aby nie straciła pokroju ale nie była wielka. Skracałam jej wiosenne przyrosty, czasami zbyt długi czubek wycięłam. Niektóre starsze gałązki same jej zasychają więc po części ona sama pomaga mi się kształtować
Natomiast pod wpływem Twojego wątku przeznaczyłam na niwaki dwie stare kosodrzewiny i jedną sosnę, chyba limbę, bo ma po 5 igiełek w jednym pęku a igiełki są delikatne, z jednej strony zielone,z drugiej szarozielone.

Skoro piszę o moich kształtowanych iglakach to zamieszczę kilka zdjęć

Jeszcze raz sosna żółta

ta sama tylko z tyłu

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:22, 01 paź 2015

Do góry

A ta pięknotka wyższa 50 cm śliczny kolorek to Septemberglut
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:19, 01 paź 2015

Do góry
A ten niski płożący Dazzleberry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:13, 01 paź 2015

Do góry

Zdobyłam nowe rozchodniczki ----- nie powiem ile dałam ha ha To rozchodnik Firecracker--- niski rośnie szeroko
Pszczelarnia 07:02, 01 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Macham.

A na dobranoc kwiatki.

Dla mnie te kwiatki na dzień dobry
Lubię ogrody w kwiatach
U mnie Juz Byl pierwszy przymrozek dzisiaj ale nawet nasturcja przeżyła
Tysiąc radości i utrapień 03:10, 01 paź 2015

Do góry
Na dodatek jesień smakuje wybornie

Tysiąc radości i utrapień 03:08, 01 paź 2015

Do góry
Słońce + jesień, to uroczy duet

Tysiąc radości i utrapień 02:55, 01 paź 2015

Do góry
Jesieni w ogrodzie z dnia na dzień coraz więcej ...

Tysiąc radości i utrapień 02:15, 01 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
0He, hee fantastyczne ptasie fotki
Masz talent do tego!!!

Cierpliwość też . Od kilku dni robię zdjęcia sikorkom, ale one mocno płochliwe, więc dziennie wychodzi kilka zdjęć. Na szczęście swój pobyt oznamiają świergotem i po tym orientuję się, że trzeba łapać za aparat. Siadają na śliwie, ogrodzeniu, pergoli i obserwują teren. Potem siadają na palikach i znów obserują.

Celem są dojrzałe nasiona słoneczników. Są tu tylko przez chwilę i zaraz odlatują.

Przy okazji wypatrzyłam, że zdarza im się korzystać z poidełka zrobionego z podstawki do kwiatów. A już się martwiłam, że stoi tam niepotrzebne.

W zielonej aptece 00:52, 01 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)
Piękną masz tą białą różę, ja też lubię takie i kupiłam w tym roku taką co ma wielkie owoce.
Widziałam że masz przegorzzan, ja dziś przesadziłam i się martwię jak wytrzyma to bo korzeń był palowy - masz jakies doświadczenie z nim?

pozdrawiam

Witaj Mireczko

o tę chodzi? Elizabeth oberle?

Ona mnie urzeka, pod każdym względem! Na zdjęciu nie widać, ale ma żółtawo-kremowe płatki przy pylnikach, choć sprawia wrażenie białej, zapach niesie się po ogrodzie, nie chcę kusić, ale....dla mnie warta grzechu
Przegorzan bardzo lubię,tę widoczną kępę mam kilka lat i jej nie ruszam; wysiałam sobie p. w tamtym roku w innych zakątkach, ale wyszły z tego 3 sztuki. Chciałabym go utrzymać w ogrodzie, ale on lubi slońce a u mnie coraz więcej cienia Małe sadzonki łatwo rozpoznać po liściach, nie pomylisz z innymi. Co do korzenia palowego to ja skutecznie przesadzam dziewanny, ale fakt, staram się to robić z młodymi sadzonkami, bo dużym często utnę korzonek i zamiera lub jest b. nędzna
Moja bajka 00:26, 01 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Moje sadzonki Limek do wykorzystania w przedogródku. Jeszcze nie odcięte od rośliny matecznej. Te dwie są ładne, ale dwie pozostałe siroty straszne. Ale nic to, mam jeszcze dwie Anabell które koniecznie muszę przesadzić.

Katko!
odkłady robisz, czy dobrze zrozumiałam?
Na grubszych czy cieńszych gałązkach?
Ja robię na dwuletnich, ale mam malusieńkie sadzoneczki i muszę czekać potem na efekt 2-3 lata, albo rozdam i znów produkuję
W tym roku pokusiłam się na odkład z aspery, ale było b. sucho a ja podlewałam minimum więc widzę, że korzonków właściwie jeszcze nie ma. Ile czekasz na porządne ukorzenienie i czy stosujesz jeszcze jakieś ukorzeniacze?
pozdraiwam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 30 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ale miłki też potrzebują ładnej długiej jesieni. U Irenki są teraz takie jak u mnie będą za dwa tygodnie dopiero A kto może wiedzieć co będzie za dwa tygodnie? Już dzisiaj możliwe przymrozki

A propos traw i przymrozków. Czy to możliwe żeby ostatnie ochłodzenie u nas mogło tak zmienić kolor zakupionego niedawno miscanta Ferner Osten?

Ogród Eli 23:31, 30 wrz 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

Ela, czy tu na dole ta trawa to Ice Dance??? Wieeeeelka! ja w tym roku posadziłam kilkanaście i dziewczyny ostrzegały mnie, ze one spora rośnie ale dopiero po Twoim zdjęciu widzę jak bardzo spora Mi jakoś dziwnie zawsze kojarzyła się z taką niską trawką...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:14, 30 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

no to jeszcze Miłka

Irenko ogrod masz odlotowy ,kazdy skrawek jest przeslicznyhortki,trawy daly czadu,mozesz byc dumna,ciezka praca dala niesamowity efekt.
Czy to jest Milka okazala?
Co z tym ogródeczkiem począć 22:59, 30 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Kulki są obsadzone ID
Mam nadzieje ze nadruki rok będzie juz ładny dywanik

Siuper !!
Ranczo Edy 22:56, 30 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)

Boje sie
Pszczelarnia 22:43, 30 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia macham

Macham.

A na dobranoc kwiatki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies